Morten Skou's blog
30-01-2008 - 13:10

Nu går det da helt galt for Microsoft

"Løsningen på problemet er at oprette en ny profil / gamertag....", sådan lød den nedslående melding fra Microsofts Xbox Support, da jeg i dag kontaktede dem omkring et problem med at forny mit Xbox Live Guld medlemsskab.

Problemet som jeg for første gang egentlig opdagede i går, var at jeg forsøgte at forny mit Xbox Live Guld ved at indtaste et 12 måneders pre-paid kort, ja faktisk op til flere af dem forsøgte jeg, uden held, at indtaste både på Xbox.com og direkte på Xboxen. Det skal lige tilføjes, at jeg inden for det sidste år har fået et nyt VISA-kort således at jeg nu har to kort registreret på min Xbox.

Jeg har kontaktet Xbox support for omkring 3-4 måneder siden for, at få fjernet det kort som nu ikke længere eksisterer. Det lykkedes åbenbart ikke at gøre det via Xbox supporten, eftersom de aldrig vendte tilbage som de lovede - og kortet er der stadigvæk.

Det lader til, at selve problemet med at forny mit Guld-medlemsskab er opstået, fordi Microsoft har forsøgt at hæve 499 kroner to gange på mit gamle kort, hvilket naturligvis er umuligt - og eftersom det ikke er lykkedes for dem, har de åbenbart suspenderet for alt betaling, hvilket umuliggør at jeg kan betale for mit Guld.

Umiddelbart virker det helt forkert, at Microsoft ikke har overvejet, at folk kan få nye kort og at de gamle muligvis kan udløbe eller udgå af forskellige årsager. Og endnu mere forkert, at man ikke kan ringe ind og afgive en forklaring som eksempelvis: "jeg har fået nyt visakort, og i har været for dumme til at få slettet det gamle fra jeres systemer".

Samtidigt er det gået op for mig, at svaret fra Xbox supporten, typisk vil være der hvor en "normal" Xbox-ejer kommer til, hvis han skulle løbe ind i samme problem som mig. Man kan naturligvis forsøge at ringe ind igen, i håb om at få fat i en anden supporter, men eftersom hun ringede til sin supervisor for at spørge hvordan problemet kunne løses, så er der nok ikke meget at gøre.

Anyways, så er jeg naturligvis gået videre med problemet til Microsoft Danmark. Forhåbentlig kan det medføre, at Microsoft får øjnene op for problemer som dette, så deres supportere og ikke mindst deres systemer, kan håndtere det bedre i fremtiden.

En ting er helt sikkert: Det er absolut ikke acceptabelt, at man får beskeden om, at det eneste man kan gøre er at oprette en ny profil/gamertag. Gør man det, så forsvinder ens venneliste, gamerpoints, arcadespil, savegames og onlineidentitet. Personligt har jeg haft gamertagget "skou" ligesiden første dag hvor jeg fik min første Xbox1 konsol.

Lykkedes det ikke, at beholde mit gode gamle "skou" gamertag, så har Microsoft godt nok overgået sig selv i dumhed.

Har du haft samme problem, eller kender du nogen som har haft samme problem. Så hører jeg meget gerne fra dig/jer.

12 months Xbox Live


Opdatering 17:34 - 30/01/2008
Sammen med Xbox Christian er det nu lykkedes at få afluret hvordan jeg kunne få mit guld-medlemsskab igen. Det ligner dog stadigvæk meget en fejl i deres system.

Fremgangsmåden er, at man går ind på http://billing.microsoft.com og sætter sit nye VISA-kort op til at være det "aktive". Derefter hæver de straks 499 kroner, som man så har 90 dage til at ringe til deres support for at få refunderet.

Når man har rettet oplysningerne på http://billing.microsoft.com, så kan man begive sig ind på Xbox.com (eller sin Xbox 360) og indtaste koden fra 12 måneders pre-paid Xbox Live kortet, hvorefter den straks accepterer koden.

Dette løste mit problem her og nu, men problemstillingen eksisterer stadigvæk: hvis man een gang har betalt med et VISA-kort, som man ikke længere har og derefter ønsker at bruge et pre-paid kort, så er det nødvendigt at indtaste et nyt VISA-kort igen før at man kan bruge pre-paid koden. Hele ideen bag de forudbetalte kort, er jo netop at man undgår at bruge kreditkort. Nu skal jeg igennem bøvlet med at ringe og få mine 499 kroner tilbage.

Microsoft er klar over sagen, og mine oplevelser er røget fra Microsoft i London og videre til Redmond. Så hvis vi er lidt heldige, kan det være at der bliver fundet en bedre løsning på problemet i fremtiden.

Nå ja, og så er det da lidt ærgeligt, at Xbox supporteren fortæller mig, at det kun kan løses ved, at jeg opretter en ny profil, når der rent faktisk er en hurtig løsning på problemet.

29-01-2008 - 16:37
24-01-2008 - 21:09

Wohoo, nyt domæne!

Efter at have ventet i en hel del år, så lykkedes det endelig for mig i dag, at få fingrene i domænenavnet skou.dk. Jeg stod på noget der hedder venteliste hos DK-Hostmaster, og da domænet blev slettet i dag, blev det automatisk registreret til mig.

Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg vil bruge domænet til, om der skal være en webside, om jeg skal tilbyde alle der hedder Skou til efternavn et subdomæne eller om jeg bare skal lade den pege på min blog på Xboxlife.dk. Dog er der noget specielt i at have ens eget efternavn som domæne, nu kan jeg f.eks. få morten ((@))skou.dk som e-mail :-)

Det bedste er, at jeg i modsætning til Xboxlife.com, slap med at betale ca. 70 kroner for skou.dk.
23-01-2008 - 19:33

Burnout Paradise

Jeg har netop modtaget Burnout Paradise, og må erkende at det rent faktisk indtil videre, er rimelig fedt. Jeg var enormt skuffet over demoen, fordi jeg syntes at den var alt for langt fra det som jeg forbandt med Burnout-serien.

Spillet udkommer på fredag, og vi håber at have en anmeldelse klar lige der omkring.

Derudover, så har jeg spillet en del Turok - som jeg desværre ikke må snakke om, og i morgen forventer jeg at komme længere i Condemned 2 og forhåbentlig også få tid til at kigge på Turning Point: Fall of Liberty.

Jeg havde egentlig regnet med, at januar ville blive en stille og rolig måned, hvor jeg kunne koncentrere mig om at udvikle nye ting til siderne - men det vælter som i kan se, stadigvæk ind med en masse spil.

Af andet nyt, kan jeg lige nævne, at det nu er muligt at STEMME på trailerene i vores http://video.xboxlife.dk sektion. Det er kun muligt at stemme 1 gang pr. trailer, så brug din stemme fornuftigt :-)

Nå ja, og sidst men ikke mindst, så har Microsoft spurgt mig om de må låne mit eksemplar af Rock Band og min NTSC Xbox. Det skulle blive fremvist på DR i starten af februar måned. Desværre er det Jesper Nielsen fra Gamereactor der kommer til at være "eksperten" i showet, og Xboxlife får desværre heller ingen credits for det. Men det skader nok ikke at hjælpe hinanden lidt :-) (GR har jo som bekendt brug for en hel del hjælp).
18-01-2008 - 13:59
15-01-2008 - 11:57

Eget domænenavn til din blog?

Ligger du inde med dit eget domænenavn, som du måske alligevel aldrig rigtig har fået taget dig sammen til at bruge til noget? Så har du nu chancen for at bruge det til noget fornuftigt alligevel.

Fra om kort tid, giver vi alle der har en blog herinde, muligheden for at få deres eget domænenavn til at pege over på den. Et eksempel kan ses med mit eget domæne www.skou.biz.

Det eneste det kræver, er en lille DNS ændring hos dit webhotel - eller vi kan hjælpe dig med at flytte domænet over til eksempelvis GratisDNS.dk, og efterfølgende guide dig til at sætte det korrekt op.

Skulle du have lyst til at være en af de første bloggere herinde, som vil benytte denne mulighed, så send en privat besked til mig.

Den anden mulighed, som du måske allerede kender er, at alle der har en blog, automatisk har en adresse på xboxblog.dk. Eksempelvis er mit blognavn 'skou', og min xboxblog.dk adresse er dermed: http://skou.xboxblog.dk.

Ideen med begge dele, er naturligvis at gøre det nemmere for dig, at henvise venner, familie og kæledyr til den rigtige adresse, så de kan læse din blog.
10-01-2008 - 16:45

Så kom min Macbook

I dag kom TNT med min Macbook, jeg havde egentlig først regnet med at jeg ville få den omkring den 14. eller 15. januar, men det er da kun positivt. TNT manden ringede endda for at høre om jeg var hjemme før han kom med den - fin service.

Den den blev hurtigt pakket ud, men da Apple åbenbart havde sprøjtet kassen med et eller anden som gav mig hovedpine, så fik den lov til at stå og dufte af i et lille stykke tid. Det første man oplever som ny Mac-ejer, er at det hele virker enormt fancy og brugervenligt - hvis man da lige ser bort fra, at alle de ting man ellers kender fra PC, ikke længere eksisterer eller i det mindste ikke virker på samme måde.

Jeg var for øvrigt så heldig (for een gangs skyld) at der ikke var nogle pixelfejl på skærmen.

Indtil videre har jeg fundet en nogenlunde MSN klient kaldet Adium (tak til Grillbiller), hentet FireFox (føj) og fået konfigureret iWorks, som umiddelbart virker som om det ikke er pengene værd i forhold til Word.

Hvis der er nogen der har ideer, til gratis programmer, som jeg simpelthen ikke kan undvære, så må i gerne skrive det her. Nu vil jeg rode lidt mere med den, og pive lidt mere til Mikkel (Vinterbird) når jeg ikke kan få tingene til at virke :-)
07-01-2008 - 18:38

Honda Civic Type R - Dårlig service hos Honda Hedehusene

Som nogen af jer måske kan huske, så var jeg i Maj måned sidste år, ude for at ville købe mig en ny bil. Valget var faldet på en Honda Civic Type R, og den nærmeste forhandler var Honda Hedehusene (Borglykke Automobiler A/S).

Sælgeren derude, var mildest talt ikke særligt flink over for mig, da jeg kom ind for at ville prøve den. Faktisk kaldte han det for "spild af benzin", og jeg måtte derfor forlade butikken igen, uden mulighed for at prøve den bil, som jeg ellers med stor sandsynlighed ville have haft købt.

Jeg skrev to blogindlæg (blogindlæg 1, blogindlæg 2) her på Xboxlife.dk, hvor jeg fortalte om mine oplevelser med sælgeren Brian og naturligvis fraråde andre folk, at handle hos Honda Hedehusene. Nu er Internettet jo indrettet på en sådan måde, at en lille bitte søgemaskine der hedder google, ofte indekserer forskellige websider - inklusive min blog. Dermed dukker mine blogindlæg nu op på side 1, når man søger på "Honda Hedehusene", "Honda Civic Type R" og på side 2 ved flere forskellige kombinationer af søgeordene.

I dag små 7 måneder senere, hvor jeg for længst har er kommet forbi min gnavenhed, så modtager jeg pludselig en mail fra sælgeren fra Honda Hedehusene, der tilbage i Maj 2007 var knapt så flink.

Han skriver :

Hej
 
Vi havde fornøjelsen af mødes i Maj 2007, da du ville prøve Honda Civic Type R, ( og gik skævt af hinanden )
 
Jeg må erkende at nogle gange tager man måske fejl, og at jeg kunne måske have været mere imødekommende,
men jeg vil gerne have stoppet indlæg omkring Borglykke Automobiler A/S på jeres blog.
 
De udtalelser Jeg kom med på daværende tidspunkt , kan godt være jeg har revideret dem, men jeg er stadig af den overbevisning at man bestiller tid til en prøve tur i en 201 Hk mini racer.
 
Jeg håber vi her igennem kan få en lille dialog så vi kan for det ud af verden.
 
Håber på svar tilbage....

Noget tyder på, at Honda Hedehusene måske endelig har fået adgang til Internettet - for blogindlæggene har som bekendt ligget der i et helt stykke tid og der har endda været flere af mine venner (Christian, Marcus) som har linket til dem.

Som i kan se ud fra ovenstående mail, så beder han mig om at "stoppe blogindlæg omkring Borglykke Automobiler A/S på min blog" (der hvor jeg har markeret med understregning). Det ser jeg dog umiddelbart ingen grund til, da det da er vigtigt at fortælle eventuelle kunder hos Honda Hedehusene om, hvordan de servicerer deres kunder. Der findes jo heldigvis mange andre steder man kan købe en bil.

Dette beviser vel på sin vis også, hvor meget et par blogindlæg omkring en negativ oplevelse i en forretning kan have. Og forhåbentlig får forretningerne øjnene op for det, og begynder at yde en bedre kundeservice. Tiden hvor folk kun kunne brokke sig til deres egen omgangskreds er forbi - nu kan man  på en relativt simpel måde, nå ud til flere milliarder læsere.

Mit svar på hans e-mail var følgende:

Hej Brian,

Det er klart, at alle kan lave fejlvurderinger af en potentiel kunde. Jeg har dog aldrig oplevet noget lignende, specielt ikke når man tænker på, at jeg var interesseret i at købe en genstand til en hel del penge. Jeg havde endda flere gange henvendt mig personligt,
for at høre om priser, dato for mulig levering og jeres værksted havde fortalt at jeg bare kunne komme forbi og prøve bilen.

Du fik endda en chance for at rette op på det, da jeg kontaktede jer dagen efter. Det valgte du dog ikke at gøre, i stedet valgte du at true mig med, at hvis jeg skrev om jer på Internettet så ”ville der ske helt andre ting”.

Og eftersom du sagde (og nu citerer jeg dig lige): ”vi er enige om tingene hos Borglykke Automobiler”, så kan jeg ikke se hvorfor du skulle have revideret dine udtalelser på nuværende tidspunkt?

I har for øvrigt lige scoret et blogindlæg mere om jeres lille firma.


Fortsat god dag.


Mvh.
Morten


Jeg havde egentlig ikke regnet med nogensinde at skulle blogge om Honda Hedehusene igen, men synes alligevel lige, at i skulle have chancen for at se hvad der skete i sagen i dag.

05-01-2008 - 14:00

Devil May Cry 4

Her midt i mit hæftige Condemned 2 spilleri, så har postbudet netop været her igen. Denne gang var der både spil fra Capcom og Microsoft. Der er tale om henholdsvis Devil May Cry 4 og Lost Odyssey.

Devil May Cry 4 har nok den mest omfattende og komplicerede embargo / restriktion som jeg nogensinde har set. Jeg vil prøve at scanne Excel-arket ind, så i kan se hvor vildt det er. Faktisk er det så kompliceret, at jeg TROR at jeg må fortælle jer om de første missioner imellem den 1/1-08 og frem til 5/2. Derefter må jeg fortælle om resten af spillet.

Dermed er der også lagt op til en omgang Hot Blog i næste uge.


Men nu tilbage til Condemned 2.
05-01-2008 - 00:03

Hot Blog: Condemned 2 - #2

Nu har jeg efterhånden spillet Condemned 2 i et par timer. Jeg var lidt tid om at tage mig sammen til at sætte spillet i maskinen, men med rystende hænder lykkedes det mig alligevel at få skubbet dette "onde"-spil i maskinen.

Condemned: Criminal Origins, var og er stadigvæk et af de 5 bedste spil jeg har prøvet til Xbox 360 konsollen. Det er dog endnu aldrig blevet overgået på stemningsfronten, hvor det ofte var nødvendigt at holde en pause bare for at få pulsen ned. Jeg kan heldigvis, med stor glæde i stemmen, sige at stemningen, uhyggen og det mørke miljø går igen i Condemned 2. Flere gange, allerede i starten af spillet, er jeg nærmest røget op af sofaen, og hårene har rejst sig på armene. Dette er naturligvis blevet efterfulgt af en kort pause.

Historien er stadigvæk ikke helt klar, da jeg ikke har spillet mere end et par timer. Men vi følger igen Ethan, som ligeledes var hovedpersonen i Condemned: Criminal Origins.

Det første man møder når man starter spillet, er en bums som åbenbart bor i en lille gyde. Man sviner ham lidt til, men til trods for det så byder han en på noget at drikke. Da man når frem til "barskabet", så viser det sig dog, at en anden person har drukket det hele (åh nej dog!!!). Derefter bliver man kastet direkte ud i en tutorial der sørger for, at du ved hvordan kampsystemet virker.

Condemned 2
En ond fyr, der ikke var videre glad for at man har nakket hans venner.

Har man allerede prøvet kræfter med den første udgave af Condemned, så er man allerede meget bekendt med kampsystemet. Det mest tricky er, at man skal parere de forskellige angreb med uhyggelig præcision. Ellers så har man højre og venstre triggers til rådighed, som dasker til fjenderne med henholdsvis højre og venstre hånd. Man kan også bruge forskellige våben, både dem som er åbenlyse men også dem som man kan fjerne fra omgivelserne. Et eksempel på det sidstnævnte kan være at man brækker et rør ned af en væg, og bruger det som våben - igen en ting der ligeledes var at finde i første udgave. Dermed er der mange forskellige slags våben med forskellige egenskaber og holdbarhed. Igen vil folk der har prøvet den første Condemned, kunne nikke genkendende til måden som indikerer holdbarhed og styrken af de forskellige våben.

Condemned 2

En af de nye ting i Condemned 2 er, at man nu kan bruge omgivelserne til at gøre en ende på sine modstanderes miserable liv. Først skal man bokse dem ned, så de ligger på knæ, så kan man ved at holde højre-trigger og venstre-trigger nede samtidigt, samle modstanderen op og efterfølgende banke vedkommende ind i nogle forudbestemte omgivelser som er indikeret med hvide dødningehoveder. Dette er de såkaldte "Enviromental Kills".

Hvem har røvet et fjernsynslager?
Nogle af jer, som har spillet Condemned 1, kan sikkert huske at der var en del fjernsyn rundt omkring. I Condemned 2, har Monolith (udviklerne af spillet) igen haft gang i deres TV-flip. Der er ganske enkelt TV overalt. Om det skyldes at samtlige indbyggere i byen netop har skiftet deres gamle TV ud med en fladskærm siger historien endnu intet om.

Denne gang fortæller et par af TV'erne en del af historien og giver hints. Man skal bare lige opfange et signal med dem først. Dette gør man ved at justere på antennen, hvorefter et fint billede kommer frem på skærmen.

Condemned 2


Et af de andre nye elementer i spillet, er de såkaldte Sonic Emiters.Det er en lille elektronisk anordning, som findes forskellige steder igennem banerne. Ifølge historien, så ved man endnu ikke hvad de gør godt for, eller hvem der har placeret dem - men det menes at de har direkte relation til den kraftigt stigende kriminalitet i byen. Disse skal man smadre på sin vej igennem spillet, så man sikkert får en achievement til sidst. Achievementsne er desværre meget uklare - der mangler forklaring på dem og kun navnene fremgår - så jeg kan ikke sige mere om dem på nuværende tidspunkt.

Condemned 2
En Sonic Emitter, som man skal finde og smadre.


Mennesker i olie?
Det sidste jeg vil snakke om i dette blogindlæg, er selve stemningen i spillet og ikke mindst de dystre omgivelser. Som tidligere nævnt, så er stemningen helt enorm dyster og man er en smule forvirret over hvad der egentlig sker - historien er langsom om at komme igang.

Mange af effekterne i spillet fungerer via "chok"-princippet, og ikke mindst alt baggrundslyden. Den grafiske del er stadigvæk ikke finpudset, så det er svært at sige, men det lader allerede til at være en smule flottere end Condemned 1 - men stadigvæk i samme stil.

Her er et par billeder, som beskriver stemningen:

Condemned 2

Condemned 2

Jeg vil fortætte med at blogge om Condemned 2, og forventer at næste blogopdatering er om et par timer.

Bemærk for øvrigt vores fine baggrund på min blog :-) (Tak til Dennis / Rotator).
04-01-2008 - 19:00

Hot Blog: Condemned 2

Nu er jeg godt nok lidt ked af, at mit forrige blogindlæg forsvinder fra toppen af min blog - MEN, hvis jeg endelig skal gøre det, så skulle det da lige være fordi at SEGA's kommende spil, Condemned 2 - netop er røget ind af postkassen!

Condemned 2Det betyder naturligvis at jeg i denne weekend, vil spille mig igennem Condemned 2 og samtidigt vil jeg naturligvis køre en omgang Hot Blog på det.

Jeg vil starte med at sige, at den første udgave af Condemned, nok er det eneste spil der i senere tid har kunne tvinge mig til at holde pauser - ganske enkelt fordi det var for uhyggeligt til tider. Stemningen var super fed, og man blev hurtigt revet med.

Der er stadigvæk et stykke tid til, at Condemned 2 kommer i handlen, men nu kan du altså få et tidligt indblik i, hvad SEGA hiver op af ærmet i starten af marts i år.

Mine forventninger til Condemned 2 er ganske enkelt tårnhøje.

Spillet indeholder både singleplayer, multiplayer (over Xbox Live og systemlink), Instant Action og Bloodshot Fight Club. Hvad alt dette er, og mere, vil du kunne finde ud af i løbet af de kommende dage.

Jeg er allerede bange, er du?


Du kan med fordel tilmelde dig RSS-feeded fra min blog, så kan du automatisk se, når der kommer et nyt indlæg. Du finder RSS-feeded her.

Som det kan ses på disken herunder, så er der tale om en Preview udgave (til debugmaskiner) af spillet. Dette betyder også at der stadigvæk er visse fejl i det. Hele 4 missioner er under statusen som "ikke vurderet til at være færdige", hvor resten af dem stadigvæk mangler funpudsning og optimering.

Dette er dog typisk for de spil vi modtager til previews.

Condemned 2


04-01-2008 - 15:39

Xbox Live nedetid - godtgørelse?

Microsoft har som bekendt nu meldt ud om, at alle Xbox Live brugere inden for kort tid får et gratis Xbox Live arcade spil, som en slags godtgørelse for de problemer der har været med Xbox Live det sidste stykke tid.

Jeg må erkende, at jeg ganske enkelt finder det UACCEPTABELT, at men forsøger at godtgøre nedetid på Xbox Live med et arkade spil, som formodnligt ikke engang bliver valgfrit. De skulle istedet have givet folk 30 dages gratis Xbox Live - så man får hvad man har betalt for - istedet for noget man muligvis ikke engang ville købe.

Umiddelbart vil jeg også håbe på, at Microsoft bliver bedre til at melde ud om når der er fejl på deres service, det er sådan set det jeg finder mest irreterende. Det positive er dog, at de denne gang erkender fejlen - det er et skridt i den rigtige retning :-)

Det orginale "brev" fra hr. Marc Whitten fra Xbox Live kan ses herunder:


Dear Xbox LIVE Members:

During this past holiday season you helped us break a number of Xbox LIVE records. This included our largest sign-up of new members to Xbox LIVE in our 5 year history and just yesterday you broke the record for the single biggest day of concurrent members ever on the service.

As a result of this massive increase in usage we know that some of you experienced intermittent Xbox LIVE issues over the holiday break. While the service was not completely offline at any given time, we are disappointed in our performance. I would like to take this moment to thank you each and every one of you for your patience and understanding as our team has worked around the clock to return the service to a stable state.

At the same time we would like to offer a token of our appreciation to all of you in celebration of record success for the service. And as a thank you for your loyalty during this holiday period, we will be offering all of our Xbox LIVE members around the world access to a full Xbox LIVE Arcade game that will be available to download free of charge. In the coming weeks we will be sharing the specific details of this offer with you.


Thank you again for helping make Xbox LIVE everything that it is today!


Sincerely,

Marc Whitten
General Manager, Xbox LIVE


Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her