Morten Skou's blog
29-07-2012 - 01:07

Første styrt på min cykel

Da jeg alligevel skulle have skiftet mine pedaler ud på min Radon ZR Team 7.0 Mountainbike pga. en defekt, så tænkte jeg at jeg lige så godt kunne gå all-in og endelig investere i et par såkaldte SPD-pedaler (klik-pedaler) og selvfølgelig også et par af de specielle sko (Shimano M087L MTB SPD) som man skal bruge sammen med pedalerne. Det fancy ved skoene, er at de har en sål der ligner en normal sko, så de er altså ikke helt glatte ligesom racer-sko ville være det. Det er nok en god ting i skoven.


Shimano M087L cycling shoes

Pga. det lidt for varme vejr de sidste par dage, så var det først her til aften at jeg kunne komme ud og prøve de nye sko og pedaler. Jeg mente at jeg havde løsnet rimelig meget op for SPD-låsen, så det skulle være nemt at klikke ud af dem - men åbenbart ikke helt nok på den venstre, mere om det om lidt :-)

Den normale anbefaling ved første tur med SPD-pedaler, er at man starter langsomt ud og kører på en stille og rolig cykelsti / vej, der ikke er så traffikeret, og så skal man ellers bare køre og øve sig i at klikke ind og ud et utal af gange, indtil at det begynder at føles naturligt. Det gjorde jeg selvfølgelig og synes egentlig at jeg fik rimelig godt styr på dem.

Hvad er der så af forbedringer med SPD-pedaler og sko? Well.. jeg cykler næsten altid den samme rute, og selv om der selvfølgelig kan være mange ting der spiller ind omkring top farten, så slog jeg min egen rekord i topfart med hele 10km/t. Der var ingen vind, så det kan ikke have været pga. medvind. Så en eller anden effekt har det åbenbart. 

Det siges, at når man cykler med SPD-pedaler for første gang, så vil man ALTID styrte - men jeg synes faktisk at det gik rigtig godt, i alle tilfælde de første 15 kilometer af turen. Da jeg er nået til toppen af en af de store bakker, så vil jeg lige skifte musik på min iPhone fra at spille en enkelt kunstner til at afspille random - og det ville jeg selvfølgelig lige stoppe op og gøre.

Jeg får fint klikket ud af den højre pedal, og det burde egentlig være nok, men kun hvis man ikke får lagt sin balance over på venstreben, som stadigvæk er klikket fast. Med min iPhone i hånden gik det op for mig, at det her ville gå galt - og ganske rigtigt... jeg røg på røven og begyndte at grine - for det må sgu have set sjovt ud. Heldigvis var det ude på en meget øde vej og det var helt mørkt, så de kan max have hørt mit hyl da jeg faldt haha. Jeg blev selvfølgelig lidt øm, men ikke mere end at jeg kunne cykle de sidste 10-12km af ruten og komme hjem.

Da jeg så kommer hjem, så finder jeg ud af at jeg har fået en fin asfalt-tatovering på mit venstre ben, som jeg åbenbart knaldede ret hårdt ned i cykelstien. Set i sammenligning med de professionelle cykelryttere, så var det ikke så dramatisk igen - jeg burde nok lige have tænkt hurtigt og smidt min hånd ind i hjulet også, selv om effekten nok ikke havde været så voldsom, da jeg jo holdt stille :-)

Men så fik jeg da også prøvet det, og i morgen gør jeg det sgu igen - dog uden at jeg planlægger at styrte :-)
20-07-2012 - 11:03

Restaurant Vejlegården

Som I sikkert har set i de forskellige medier, så har Resturant Vejlegården - som sjovt nok ligger i Vejle, nogle problemer med at fagforeningen 3F ikke vil acceptere at de har lavet en overenskomst med Krifa og opsagt overenskomsten med 3F. 3F har så valgt at blokere for resturanten, så de ikke kan få post og heller ikke hentet skrald - senest har 3F presset Jyskemedier til ikke at printe resturantens reklamer (mere om det om lidt).

Da jeg selv så diverse nyheder om det, så synes jeg egentlig at 3F var gået langt over stregen - resturanten har jo trodsalt en overenskomst, bare ikke med 3F, og der bør vel være frit valg for sådan noget, men det mener 3G så åbenbart ikke. Godt at man ikke er medlem af sådan noget fagforeningspjat, i mine øjne lever de i en helt anden verden end den som jeg lever i - og når man endelig får brug for dem, så kan de ikke gøre mere end man selv kan.

En ting man heller ikke har hørt noget om i medierne, er hvordan de ansatte forholder sig til det. De er der jo stadigvæk, og der er så vidt jeg kan forstå fin betjening, så man skulle jo tro at de var godt tilfredse med at der nu var overenskomst med Krifa i stedet for 3F?

Til sidst så synes jeg at det er komisk, at 3F forhindrer reklame for resturanten, men at Vejlegården nu uden tvivl får en langt større omsætning på grund af alt den omtale de får. Der er eksempelvis folk der har lavet reklame for resturanten på de sociale medier som Twitter og Facebook. Nedenstående reklame, som er lavet af nogle kunder hos Vejlegården florerer lige nu på nettet - og de vil vidst også rykke den ind i lokalavisen, som jo ellers har afvist at trykke resturantens reklamer - spændende at se hvad de siger. 

Resturant Vejlegården stegt flæsk 

Egentlig synes jeg at det er dybt pinligt, at avisen lader sig presse til ikke at trykke reklamerne - hvis en fagforening pludselig kan styre de uafhængigemedier, så er der sgu noget galt.

Anyways, så lyder stegt flæsk til 99 kroner sgu da egentlig udemærket, det kunne være at man skulle køre derop - det lyder jo også som om at der er sørget for underholdningen udenfor :-) Er der i øvrigt ikke en lov imod at blokere for resturanter der sælger stegt flæsk ad libitum? Ellers burde der være det.

Resturant Vejlegårdens hjemmeside.

Opdateret:
Den forening som resturanten har en overenskomst med, afholder et event imellem 12 og 14 på torsdag den 28. juni, hvor de giver en omgang. KA har også udsendt en pressemeddelelse hvor de argumenterer imod det som 3F har gang i - godt at se at resturanten ikke står alene, men rent faktisk får lidt opbakning af Kristelig Arbejdsgiverforening som de er medlem af. Læs pressemeddelelsen her

Kort opsummering af hele sagen her.

Hvad synes I om sagen?

12-07-2012 - 17:26

Top 5 - De Bedste sodavand!

Imens jeg sidder og hygger mig med at Chris Anker sveder i bjergene i Tour de France, så fik jeg sgu lige lyst til at lave en lille top 5 over mine favorit sodavand netop nu! 
 
5. Carlsberg Sport
4. Fanta Orange
3. Mountaindew Light
2. Faxe Kondi Light
1. Abrikos sodavand

Jeg har ikke drukket cola i over 1,5 år, derfor er den ikke på listen, men var jeg blevet spurgt for 2 år siden, så havde jeg nok haft Pepsi Max på 1. pladsen. Egentlig meget vildt, når man tænker på hvor meget cola jeg ellers havde drukket indtil videre, men pludselig vågnede jeg bare en dag, og så kunne jeg ikke lide smagen af cola mere. Faktisk får jeg det næsten dårligt hvis jeg smager det.

I skal selvfølgelig heller ikke snydes for min Top 3 over bedste energi-drinks:

3. Kaffe 
2. Blå Burn Agave
1. NOS (Grøn med Limesmag)

Desværre tror jeg ikke at man kan få de NOS her hjemme i Danmark, men drak en del af dem da jeg var til E3.

Hvilke sodavand er dine favoritter?
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her