Morten Skou's blog
28-01-2007 - 19:32

Artikel om PlayStation 3

PlayStation 3 kommer som bekendt til Danmark den 23. marts. Som jeg før har blogget om, så har jeg haft en i et godt stykke tid efterhånden og med re-lanceringen af Console.dk så er vi begyndt at smide diverse PlayStation 3 anmeldelser og artikler op.

En generel anmeldelse af selve PlayStation 3 konsollen kan du læse i denne artikel, og skulle du have lyst til at læse en anmeldelse af FPS spillet Resistance: Fall of Man, så kan du gøre det ved at følge dette link.

Andre PlayStation 3 anmeldelser er på vej, da vi næsten har fået fingrene i samtlige spil der er ude til den indtil nu.


God fornøjelse.

24-01-2007 - 11:30

Vil Google overtage Internettet?

En fyr ved navn Robert X. Cringely har skrevet en meget interessant artikel om hvad det egentlig er han mener Google har gang i.

Det seneste stykke tid, har Google købt adgang til en lang række Internet backbones, faktisk så er de ifølge Cringely en af verdens største indenfor det område. Det spøjse er, at de ikke har opnået denne position ved at opkøbe de forskellige fiberudbydere, men istedet ved at lave langvarige leasingaftaler. Et gæt på hvorfor de ikke blot har opkøbt dem, er at den amerikanske konkurrencestyrelsen så uden tvivl ville gå ind og blande sig, og umuliggøre sådanne opkøb.

Dertil kommer det, at Google har opkøbt land flere steder i USA, hvor de planlægger at bygge store driftcentre. Faktisk er områderne som de har købt så sindsygt store, at der ville være plads til flere hundredetusinde servere. Fælles for dem er at de ligger meget tæt på forskellige strømkilder, blandt andet et atomkraftværk.

Men hvad er det lige at Google vil med alle disse driftcentre? Planen skulle ifølge Robert Cringely være både være simpel, og efterhånden også ret åbenlys: de vil overtage hele driften af Internettet, ganske enkelt ved at aggere et nødvendigt knudepunkt for de forskellige nuværende Internetudbydere.

Kravene til hastigheden på Internettet bliver nemlig større og større, specielt i forbindelse med at både TV og telefon er begyndt at blive en normal del af det. Dette kræver at de forskellige Internetudbydere opgraderer deres liniekapacitet, en ting der ikke just er god økonomi i, hvis brugermassen stadigvæk forbliver det samme. Og det er her at Google vil slå til.

Alt i alt, så er det en ganske interessant artikel som Cringely har skrevet - om det hele er  konspirationsteori, eller om det rent faktisk er ved at ske, det vil kun tiden vise. Men en ting er sikkert, Google har gang i mere end søge og reklameområderne.

Link: Læs hele artiklen her.

22-01-2007 - 00:44

Ping pong!

I forbindelse med vores samarbejde med Overskrift.dk, så var det smart at implementere den såkaldte "ping" funktionalitet i vores blogs.

Ping fungerer på den måde, at når man har skrevet et nyt indlæg, så sender den automatisk en XML forespørgsel til forskellige blogindeks, i vores tilfælde altså Overskrift.dk. Dermed bliver det indlæg som man netop har skrevet, lagt op på Overskrift.dk med det samme - og dermed undgår man at skulle vente på at de automatisk tjekker bloggens RSS feeds.

Istedet for at kode ping-funktionen selv, så var jeg så heldig at finde et PHP script som en fyr ved navn Christian Schmidt har lavet - altid rart at spare lidt tid, Tak!

Til de interesserede, så er der meget information om denne form for ping på Wikipedia.

Update:
Ovenstående funktionalitet er nu implementeret i alle blogsne på Xboxlife.dk.
20-01-2007 - 13:34

Trailere til folket

Så lykkedes det endelig at få fingrene i en ny server, som skal bruges til vores trailersektion. Der var lidt opstarts problemer, da operativsystemet på maskinen skulle være en linux variant, enten Suse, Fedora eller Debian - valget faldt på Debian.

Personligt har jeg udelukkende brugt FreeBSD de sidste 6 år, og derfor er der lige nogle ting der skal styr på igen. Det lykkedes dog i løbet af aftenen, at få diverse programmer smidt på, herunder PHP, Apache og mySQL. Jeg valgte også at udskifte systemets standard MTA (Exim4) med Postfix.


I går aftes blev den første flashtrailer så lavet, og vi fik en masse brugere til at teste hastigheden. Resultatet var heldigvis tilfredsstillende, og jeg arbejder derfor videre med automatiseringen af tingene. Ideen er at vi vil stille minimum 2 versioner af hver trailer til rådighed: en flash version som kan ses på websiden og en udgave i enten wmv, mpeg eller quicktime som kan hentes ned. Præcis hvordan tingene kommer til at foregå, vil jeg komme ind på senere.

Serveren er naturligvis dedikeret, hvilket betyder at der ikke er andre brugere på den end os. Der køres med RAID1, dvs. en spejling af 2 harddiske for optimal sikkerhed.

Links:
FreeBSD
Debian
Apache
PHP
mySQL

Hastighedstest: tryk her for at se test-trailer.

15-01-2007 - 13:26

Hvad sker der for Microsoft?

I går aftes sad jeg og surfede lidt, og havde "The Voice" kørende på fjernsynet i baggrunden. Pludselig popper danske Nik & Jay frem på skærmen, med deres nye "I love ya", og her går det så galt...

I starten af videoen er der flere gange symboler, der tegner i retningen af Xbox 360 branded, og lidt længere inde sidder der en pige med en Xbox 360 controller i hånden.

Hvad er det mon lige der har fået Microsoft til at vælge, at betale Nik & Jay for at hive lidt associationer til Xbox 360 med ind i deres video? Er det mon et led i deres mål om at få flere kvinder til at spille Xbox?
 

I slutningen af sidste år under D3 messen, var Nik & Jay også inde og spille Project Gotham Racing 3 i Øksnehallen, totalt flop. Tag jer sammen Microsoft, i har mere interessante Xbox Ambassadører i stalden. (Go Jason Wyatt!).


"I Love Ya", er forøvrigt nok den dårligste sang og video, Nik & Jay nogensinde har lavet.

12-01-2007 - 23:49

Lost Planet Achievements

Da jeg desværre er gået hen og blevet syg, så har jeg haft lidt tid til at spille lidt Lost Planet igen her til aften, det er ellers sjældent at jeg har tid/lyst til at spille et spil igen, efter at anmeldelsen er skrevet - men der var lige et par achievements der fangede min interesse.

I spillet er der nemlig to relativt store monstre, som ikke er end-of-level monstre, men som alligevel er pænt svære. Faktisk tager de længere tid at dræbe end mange af de store monstre. Der er tale om henholdsvis en stor grim orm og et møl.

 Moth Hunter
50 GP
Worm Hunter
50 GP

Begge to kan godt være relativt svære at nakke, specielt fordi det egentligt ikke er logisk præcis hvordan man skal gøre det. Så her er et par tips :

Worm Hunter
Selv om man godt kunne fristes til at tro, at man skulle skyde de gule Thermal Energy holdere på siden af den, så er det slet ikke nødvendigt. Man skal ganske enkelt bare blive ved og ved med at skyde på den, gerne med raketkaster og håndgranater indtil at den til sidst dør og forsvinder. Du kan være helt sikker på at den er HELT død, når musikken stopper.

Før du får achievementen, så skal du dog lige gennemføre banen. Derfor så skynd dig videre - er du for langsom, så dukker der en orm mere op, men din achievement er stadigvæk i sikkerhed, selv om du ikke skyder orm nummer 2.

Moth Hunter
Igen med møllet, skal du bare blive ved med at skyde på den. Det mest effektive er at kravle op til toppen af bjerget (helst uden at skyde nogle af de huller hvor monstrene kommer ud af - så har du energi til senere), deroppe finder du en stor laserkanon, og som alle ved, så er det ret effektivt at fjerne møl med en stor laserkanon. Når du har fundet den, så kravl helt op til toppen og vent på at møllet flyver ind over dig, og fyr så kanonen af så mange gange du kan nå.

Husk på at det kun kan betale sig at skyde, når sigtekornet er rødt - spilder du skud med laserkanonen, så mister du en masse energi.


Held og lykke.

07-01-2007 - 23:55

Igang med Crackdown

I går fik jeg endelig gennemført Lost Planet, desværre ikke helt efter tidsplanen, da jeg egentlig regnede med at have en anmeldelse klar inden nytår. Nu kommer den forhåbentlig op i morgen aften.

Anyways, med Lost Planet overstået så blev der tid til at få testet lidt Crackdown. Spillet er som du måske ved, udviklet af Real Time Worlds og udgives eksklusivt til Xbox 360 den 23. februar. Den 18 januar kommer der desuden et par demoer af Crackdown på markedspladsen.

Efter at have spillet i godt en time her til aften, så må jeg erkende at selv om spillet virkede en smule svært at komme igang med, så er det faktisk gået hen og blevet ret sjovt. Crackdown minder på mange områder lidt om Grand Theft Auto og Saints Row - dog med helt andre ambitioner, og også en hel del nytænkning,  lækkert!

Spillet handler om at man arbejder for "The Agency", og man har fået til opgave at rydde op i en by som mere eller mindre kontrolleres af forskellige kriminelle karteller. Og der bliver ryddet op på den hårde måde.

Igennem hele spillet får man hele tiden opgraderet sine evner indenfor forskellige områder. Jeg har eksempelvis allerede fået en opgradering af mine skydefærdigheder, hvilket gør at jeg nu sigter mere præcist. Andre opgraderinger er ting som at man kan hoppe højere, slå hårdere, løfte ting og lignende.

Allerede efter små 20 minutters spil havde jeg fået 2 achievements - der er 43 i alt, og faktisk ser det ud til at det burde være muligt at få dem alle, mere eller mindre ved at gennemføre spillet.

Jeg ser meget frem til at få spillet mere Crackdown allerede i morgen, og vil løbende opdatere min blog med ting omkring spillet.

Spillet som jeg har fået fingrene i, er ikke den helt færdige udgave, men jeg har alligevel tilladt mig at tage et par screenshots. Dem kan du se her - jeg forventer at der kommer mange flere de næste par dage. Bare husk at kvaliteten af billederne meget vel kan være "work in progress".

02-01-2007 - 01:58

Just-eat.dk

Endnu en dårlig oplevelse med Just-Eat.dk

Så skete det igen, og denne gang bliver jeg nød til at ytre min utilfredshed, med et ellers udemærket koncept - som dog gang på gang stiller mig ret dårligt som forbruger.

Dagen er den 1/1 2007, og ligesom i så mange andre danske hjem, så skal der gang i noget fastfood for at få de værste tømmermænd væk. Da min bil står det sted hvor vi festede i går, og sprutten nok ikke er helt væk - så beslutter vi at bestille noget fra et lokalt pizzaria, over Just-Eat.dk.
 
 

Efter en vel gennemført bestilling, så står der at "Resturanten har accepteret din ordre til kl. xx.xx". Fint nok, nu skal vi bare vente i cirka 45 minutter og så er der mad. Men nej, cirka 5 minutter før maden burde ankomme, ringer en medarbejder fra Just-eat.dk og siger at ordren desværre ikke er gået igennem, og at hun har forsøgt at indtelefonere den til resturanten, dog uden held indtil videre. Hun siger ligeledes at hun forventer at maden tidligst kan leveres inden for 45-60 minutter - det vil sige at vi ialt har ventet i 2 timer, hvis alt går vel. Hun kan dog ikke love noget, da hun som sagt ikke havde fået fat i resturanten.

Efter 50 minutter ankommer maden, og de har endda husket colaen. Stor lykke i det lille hjem - lige indtil at vi opdager at det ikke er den mad som vi har bestilt.

Nu kommer den vigtige del:
Da vi opdager fejlen, ringer jeg til Just-eat.dk, de hævder at det IKKE er muligt for dem at tilbageføre vores penge selv om vi er meget utilfredse. Telefonpigen opfordrer mig til selv at kontakte resturanten for at få en aftale i hus. Hun lover mig dog at forsøge at ringe til dem og ordne det for mig.

Jeg beslutter mig alligevel for at ringe selv til resturanten, det kan jo være at de vil køre ud med de manglende ting. Svaret fra resturanten er, at "det har de ikke tid til - farvel".

Jeg står altså på det tidspunkt i en situation, hvor Just-eat.dk ikke vil tage ansvaret for de penge jeg har betalt, og resturanten er åbenbart ikke interesserede i at afhjælpe problemet. Det tyder på at jeg er kommet ind i en ond cirkel - i mine øjne er det klart Just-Eat.dk der har ansvaret, eftersom de elektronisk har modtaget min betaling - men de hævder at det er resturanten der skal kontaktes.

Anyways, jeg ringer til Just-eat.dk igen, denne gang endnu mere sur end tidligere. Denne gang får jeg fat i en medarbejder som udemærket kan forstå mit problem - jeg har ganske enkelt ikke fået det jeg har betalt for, og det er jo ikke tilfredsstillende. Han siger at han vil tage kontakt til resturanten for at finde en løsning, og så vende tilbage til mig.

Cirka 10 minutter efter, ringer han til mig og siger at resturanten åbenbart har hevet stikket til deres telefon ud, og at han derfor af gode grunde ikke kunne få fat i dem. Istedet har han besluttet at de vil annullere ordren, og lade være med at hæve pengene på dankortet (spøjst: tidligere fik jeg at vide at det absolut var umuligt for dem).

Det er nu tredie eller fjerde gang at jeg har haft en dårlig oplevelse med Just-eat.dk. Jeg mener ikke at de vil stå ved det ansvar som de har når det drejer sig om onlinebetaling. Istedet henviser de blot til en resturant, som så nægter at tage sig af problemet.

Som forbruger mener jeg klart at det er for dårligt, at en så stor virksomhed som Just-eat.dk efterhånden er, ikke vil stå ved et problem som dette. En resturant som ganske enkelt nægter at tage sig af sådan et problem, bør i mine øjne slet ikke listes på Just-eat.dk.

Anyways, selv om jeg har været glad bruger af Just-eat.dk næsten siden starten, så er det efterhånden svært for mig at retfærdiggøre at jeg ikke bare tager telefonen og ringer direkte til pizzariaet istedet for at bruge Just-eat.dk.

Derudover vil jeg anbefale folk fra Roskilde, ikke at købe mad fra pizzariaet: Byens Pizza & Pasta House, på vindingevej. De tager ganske enkelt ikke deres kunder seriøst.

Og til Just-eat.dk
: vær glad for at i har ansatte som "Frederik", som åbenbart er den eneste der forstår at løse et problem. Havde det været op til de 2 første kvindelige ansatte som jeg snakkede med, så var mit problem ikke blevet løst, og mine 250 kroner var forsvundet ud i den blå luft. Den anden ansatte har endnu ikke engang ringet tilbage til mig.

Kort sagt: Handler man hos Just.eat.dk, og noget går galt - så står man ganske enkelt meget dårligt som forbruger, med mindre at man gider at bruge sin aften på at brokke sig og ringe op gentagne gange.

Det kan åbenbart bedre betale sig at anvende den gode gammeldags metode, med selv at ringe til Pizzariaet og bestille.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her