Morten Skou's blog
29-08-2006 - 16:21

PlayStation 3 forudbestilt!

Så fik jeg endeligt taget mig sammen til at få forudbestilt Sony’s kommende PlayStation 3 konsol. Efter en kort overvejelse over hvor det var bedst at forudbestille den, så endte valget på Gamebits.dk – grunden til dette var ganske enkelt at jeg har handlet meget hos dem de sidste 3 år, og altid har været tilfreds med servicen.

Der var umiddelbart 2 muligheder når det kom til valget af konsollen. Enten kunne jeg købe en med 20GB harddisk, eller en med 60GB harddisk. Den førstnævnte forventes dog først at udkomme engang i 2007, og da jeg naturligvis vil have min konsol på launchdagen, så faldt valget på den store model, til 5500 kroner. Om den er prisen værd, vil kun tiden vise – men med lidt held så kan jeg tilslutte den nye konsol til mit fjernsyn den 17. november 2006.


Produktbeskrivelse fra Gamebits.dk:

 Hjertet i PLAYSTATION 3 er the "Cell", som er en processor, der er udviklet i et samarbejde mellem IBM, Sony Group og Toshiba. Firmaerne lover processorkræfter, der svarer til en moderne supercomputer. Teknologierne i PLAYSTATION 3's grafikprocessor og XDR-hukommelse er ligeså avancerede og giver spillerne en uovertruffen lyd- og grafikoplevelse.

PLAYSTATION 3 introducerer desuden BD-ROM (Blu-ray Disc ROM), der kan indeholde intet mindre end 54 GB på én enkelt dual layer-disk, hvilket betyder, at alle spil kan nydes i fuld high definition-kvalitet med 1080 progressiv scanning som standard.

PLAYSTATION 3 udvisker grænsen mellem film og spil. Vidstrakte, yderst detaljerede miljøer kan gengives i realtid, og figurbevægelserne bliver langt mere flydende og virkelighedstro. Hvad grafikken angår, vil det blive meget svært at få øje på forskellen mellem spil og film.

Selvom PLAYSTATION 3 bestræber sig på at revolutionere markedet for interaktiv underholdning, har maskinen ikke glemt sine rødder. Takket være en fuldstændig bagudkompatibilitet kan du fortsat nyde dine PS one- og PS2-spil på PLAYSTATION 3.

-Den unikke Cell-teknologi baner vejen for en computerkraft på intet mindre end 2 teraflops

-High definition-grafik med en opløsning på op til 1080 progressiv scanning

-Flytbar harddisk og enestående tilslutningsmuligheder, herunder fire USB-stik, samt stik til Memory Stick, SD-kort og Compact Flash media

-Trådløs forbindelse med PSP (PlayStation Portable)

Det næste store spørgsmål omkring min PlayStation 3 bestilling er naturligvis hvilke titler som jeg skal have med. De fleste er nok enige med mig i, at en konsol uden spil er lidt det samme som en svømmehal uden vand – ret kedelig.

Indtil videre har jeg besluttet mig for at jeg vil have følgende titler:
NHL 2K7, NBA 2K7, Call of Duty 3, Medal of Honor, Assasin’s Creed, Grand Theft Auto IV, Metal Gear Solid 4, Resistance: Fall of man, Rainbow Six: Vegas, Virtua Fighter 5, Stranglehold, Warhawk.

Det vågne øje, vil naturligvis bemærke at et par af titlerne ikke er release titler, men derfor har man jo lov til at glæde sig lidt alligevel ik?


Foruden spil, så er det jo nærmest et nødvendigt onde at have minimum en ekstra controller, og eventuelt noget andet hardware som måtte dukke op omkring release.


Alt i alt, så ender det med noget der ligner en udskrivning på ca. 10.000 kroner – et forholdsvis stort beløb, og det hele bare for at kunne spille på næste generations konsollen fra Sony.

25-08-2006 - 23:49

<b>Wii</b>iiiiiiiiiii, eller nej egentligt ikke…

I dag fik jeg muligheden for at prøve Wii, og en lang række af de kommende spil til konsollen. Lige som så mange andre, så havde jeg store forventninger til Wii, ikke mindst på grund af den nye alternative kontroller.

Før vi kunne komme til at spille på Wii’en, så var det desværre nødvendigt at have en længere snak med Nintendo Europe. Bergsala, der er den nordiske distributør for Nintendo, havde som altid brillieret med ikke at yde nogen form for kontaktformidling i forbindelse med Leipzig GC. Heldigvis lykkedes det dog alligevel at komme igennem, uden at skulle stå i kø, en ting som de fleste andre pressefolk ellers måtte indse som et nødvendigt onde.

Det første spil som jeg fik fingrene i var Battalion Wars 2, her fik jeg første indtryk af hvor følsom kontrolleren er. Til at starte med, føltes det helt umuligt at styre den lille mand rundt på banen, men efter et par minutter så gik det lidt bedre – jeg tror dog at der ville gå seriøst lang tid før jeg ville kunne kæmpe ordentligt.

Derudover prøvede jeg Wario Ware, Wii Tennis og Golf. Jeg så naturligvis også en masse andre personer prøve de andre titler.

Rent grafisk så er Nintendo Wii, som forventet: en stor skuffelse. Dette kan naturligvis godt skyldes at de spil som jeg så endnu ikke var helt færdige spil. Men hvis det endelige resultat havner bare i nærheden af de spil som jeg har set, så tror jeg at der er andre der vil blive lige så skuffede som mig.

Men Nintendo Wii, handler jo om spiloplevelsen ikke grafikken!” – både og. Vi skriver i år 2006, og jeg mener absolut godt at man burde kunne forvente mere af en konsol end det som jeg så fra Nintendo Wii.

Om jeg selv skal have en Nintendo Wii eller ej, det ved jeg ikke endnu. Jeg hælder dog mest til at give den en chance, så mon ikke det ender med at jeg anskaffer en.

22-08-2006 - 22:41

Leipzig Leipzig über alles!

Så kom dagen endeligt hvor turen til Leipzig, og dermed turen til Leipzig Games Convention skulle starte. Efter en tur på små 600 km fra Roskilde til Leipzig, fandt vi endeligt hotellet. Undervejs fandt vi ud af hvor hurtigt den lille franske Peugeot 206 kunne rulle, og GPS'en bippede da også lystigt når vi kørte forbi diverse fartkameraer på den tyske autobahn.

Vi bor på Ramanda Hotel, et 4-stjernet hotel, som ligger små 18km fra stedet hvor messen afholdes. Desværre er der ikke Internet på værelserne, så de 4 stjerner må uden tvivl skyldes maden. Næste skrid i planen, er at vi i morgen kl. 7.30 skal ned og hente vores pressepas, så vi kan komme ind til alle vores aftaler.

Som nævnt tidligere i min blog, så har vi aftaler med nogle af de største firmaer som er hernede hvis du skulle have lyst, så kan du se vores tidsplan ved at klikke her.

Til at starte med, så skal vi ned og se Nintendo's pressekonference. Der er kommet en officiel udmelding fra Nintendo, om at de vil offentliggøre releasedatoen på Wii - så jeg har store forventninger til denne pressekonference.

Efter Nintendo, så går turen videre til Microsoft's VIP område, hvor vi skal overvære Microsofts pressekonference sammen med andre fra XCN. Igen er der lagt op til en spændende konference, jeg har en mistanke om at der godt kunne komme noget mere information vedrøre det nye kamera og ikke mindst HD-DVD drevet til Xbox 360.

Efter hele 15. minutters "fritid" (læs: løben hen til næste aftale), så skal vi mødes med Ross Alexander fra Eidos - præcist hvad vi skal se bag de lukkede døre er endnu ikke officielt, men jeg ser meget frem til det.

Den sidste aftale om onsdagen, er et møde med Morten Nielsen fra EA Danmark, hvor vi skal kigge lidt på hvilke sager som Electronic Arts har at diske op med.

Efter en hård dags arbejde, så er det på tide at få noget at spise. Vi er blevet inviteret ud at spise sammen med Xbox Teamet, og det plejer altid at betyde en masse sjov!

Hvis du er nået hertil, så vil jeg da lige nævne, at vores closed-door hands-on af Forza 2, desværre er gået hen og blevet aflyst. Årsagen er endnu ukendt, men jeg er naturligvis meget skuffet over ikke at få fingrene i dette spil. Men heldigvis er der så mange andre ting der er lige så interessante.!

Jeg vil løbende opdatere min blog under vores besøg her i Leipzig.

Over and out..

/Skou
20-08-2006 - 00:07

Konkurrence!

Lørdag aften kørte vi et par konkurrencer på Xboxlife. Den første gik ud på at vores brugere skulle gætte et tal imellem 1 og 300, den første der gættede rigtigt vandt et spil.

Konkurrence nummer 2 gik ud på at gætte hvor mange nyheder skribenten Anders "Anastacio" Pedersen havde skrevet i hans tid på Xboxlife. Ingen gættede det rigtige svar, som forøvrigt er 1134 - et meget imponerende antal.

Eftersom ingen gættede tallet i konkurrence nummer 2, så blev det besluttet at vi istedet skulle lave en konkurrence som alle skulle være med i. Det eneste der kræves til konkurrence nummer 3, er at man skal kunne læse.

Sådan deltager du :
Du skal skrive et indlæg i bloggen. Hvad du skriver er helt op til dig selv, men helst noget der passer til emnet. Det er dog vigtigt at du forstår, at du ikke skal skrive indlægget i denne blog, men istedet skal du skrive et indlæg den sidste tråd i Gamemakermans blog. En afsløring af hvad Xbox 360 virkeligt er, kan være på vej - mere vil jeg ikke sige. Desværre er det sådan at hvis du skriver et indlæg i denne blog, så er du ude af konkurrencen.

Præmien:
Præmien er et eksemplar af NHL 2K6, fra 2K Games.

Vinderen findes ved lodtrækning kl 00.30.

Konkurrencen er lavet i samarbejde med XCN.SKYND DIG AT SKRIVE ET INDLÆG.!!

Held og lykke! Må de bedste til at læse få en chance for at vinde :-)

18-08-2006 - 00:33

Alt er timet og tilrettelagt

I næste uge lyder startskuddet til den store spilmesse i Leipzig.

Her fra Console.dk/LIFE siderne tager vi 2 personer af sted: Mikkel Vinther og mig. Vi har igennem de sidste par uger, arbejdet på at få booket aftaler med de forskellige spiludviklere, og det er faktisk gået hen og blevet en ret fyldt kalender.

Vi har i skrivende stund aftaler med følgende firmaer:
Take 2 / 2K Games
THQ
Microsoft
Nintendo
Eidos
Activision
Midway
Atari
Ubisoft
Buena Vista Games

Det er også blevet til en række interview muligheder, blandt andet med Chris Lewis, Chris Satchell og Dan Black - alle ansigter fra Microsoft. Og sidst men ikke mindst så er vi blevet inviteret ind til fremvisning af IO Interactives kommende spil: Kane & Lynch.

Personligt ser jeg også frem til, at se et par af de kommende titler som eksempelvis Forza 2 og Alone in the Dark.

Under turen til Leipzig, vil vi løbende opdatere vores blogs med impressions fra de forskellige events.

12-08-2006 - 01:03

Trailere på Xboxlife

Hermed en lille "godbid" til dem som måtte læse min blog.

Nu fik jeg endeligt taget mig sammen og fik bestilt en ny server. Serveren skal udelukkende bruges til trailerhosting. Dette betyder som du sikkert har gættet, at vi inden for kort tid får mulighed for at vise trailers direkte på Xboxlife.dk.

Til de teknisk interesserede, så har serveren følgende specifikationer:

AMD Athlon 3000+
1 GB DDR ram
250 GB harddisk
100mbps rendundant internetforbindelse

Ovenstående er mere end rigeligt til at køre vores trailerhosting fra, med tiden vil der dog være risiko for at løbe tør for plads :-) 

Serveren kommer til at køre Freebsd, samt Apache eller thttpd.

Hvad så med trailers?
Jeg har ikke helt fundet ud af, hvad det smarteste ville være mht. at fremvise trailers. Det er efterhånden blevet populært at konvertere de forskellige film til flashformat eftersom det virker på alle platforme.

Lige pt. ser min løsning således ud:
- Mulighed for at se filmen direkte på Xboxlife
- Mulighed for at downloade filmen i .zip format

Intet ligger dog helt fast endnu.


06-08-2006 - 15:51

Share!

Rigtigt mange af vores brugere benytter udenlandske filhostingsteder når de skal vise billeder i vores forum. Dette resulterer ofte i ting som dødebilleder (fordi billedet er blevet slettet), eller at det tager lang tid at hente billederne ned.

Derfor besluttede jeg mig for at lave et system der kunne håndtere brugerupload af billedefiler på Xboxlife.dk.

Kravene til systemet var relativt simple, man skulle kunne uploade JPG billeder, og det skulle være simpelt og hurtigt at bruge. Efter en masse kodning var Share! færdigt, og klar til at tage imod brugernes uploads.

Du kan checke det nye Share! ud her:
http://share.xboxlife.dk
05-08-2006 - 01:56

Blogging på Xboxlife.dk

Efter at have brugt en hel del timer, så blev blogsystemet til Xboxlife endeligt færdigt.

Ideen til bloggen opstod egentligt på grund af vores tur til Leipzig Games Convention. Men istedet for bare at lave en blog til redaktionen så kunne vi lige så godt lave en som alle vores brugere ligeledes kunne få mulighed for at bruge.

Udviklingen af selve bloggen er dog langt fra færdig. Lige nu har den de muligheder som de fleste andre blogsystemer har, men med tiden vil følgende tiltag også dukke op:

  • Billedegalleri

  • Spilliste

  • Artikler

  • Direkte links fra xboxlife til blogsne

  • RSS feeds på hvert enkelt blog

  • Detaljeret statistik til blog-ejeren
  • Kalender

Præcist hvornår jeg får tid til at kigge på alt ovenstående, er desværre uvidst. Men eftersom jeg selv planlægger at bruge bloggen ofte, så er mulighederne store.

Skulle du finde en fejl.....
Ligesom med så meget andet software, så er der naturligvis mulighed for at der er fejl hist og her. Skulle du finde en fejl, så må du meget gerne sende mig en PB på Xboxlife, så vil jeg rette den hurtigst muligt.

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her