Morten Skou's blog
16-06-2021 - 17:07

Min første smart bike

Smart Bike
Jeg har for ganske kort tid siden besluttet mig for at tage en længere sabbat, og i den forbindelse havde jeg en plan om at få motioneret en hel masse - det har der nemlig ikke været helt så meget tid til i hverdagen, som der nok burde have været. Eftersom fitnesscentrene ikke er så tilgængelige i øjeblikket, og jeg pga. COVID-19 egentlig ikke har lyst til at tage derned, så valgte jeg i stedet at købe mig en Stages Smart Bike SB20.

Det som er fancy ved en smart bike er, at man kan tilslutte cyklen til sit fjernsyn, eksempelvis via et Apple TV eller en computer og derefter interagere med en virtuel verden, samtidig med at man træder rundt i pedalerne. Personligt anvender jeg Zwift, men der findes flere andre lignende apps som kan puste liv i en ellers kedelig indendørs cykeltur.

Når man har brugt så meget tid med computerspil, som jeg har, så kan jeg ikke lade være med at synes, at denne form for gamification af en sport er helt genial. Det er sjovt at se, hvordan udvikleren af Zwift har fået implementeret mange af de kendte elementer som vi også kender fra computerspil, som eksempelvis achievements, leaderboards, optjening af XP så man stiger i rang, køb af nyt tøj til ens avatar, nye cykler og udstyr der først bliver låst op for, efterhånden som man opnår en rang der er høj nok. Til sidst er der selvfølgelig også mulighederne for ”Massively multiplayer online / MMO”, som faktisk fungerer overraskende godt i Zwift-appen.

Alle ovenstående ting, er noget som vi kender fra computerspil, og som set ud fra det store billede nok er designet for, at vi skal synes at spillene er sjovere, fordi man kan få en virtuel gevinst - men i høj grad også fordi udviklerne har et ønske om at fastholde os i deres spil. Når man bliver belønnet, så frigiver det ganske enkelt dopamin og så bliver vi glade og får lyst til at spille mere.

Det samme gør sig gældende når det kommer til at bruge en smart bike. Gamificationen er ganske enkelt med til, at gøre at jeg får lyst til at cykle mere. Jeg ved, at hvis jeg lige kører x antal kilometer, eller gennemfører forskellige baner, så får jeg en belønning. Dertil kommer at der konstant bliver holdt øje med en lang række værdier, som eksempelvis hvor mange watt jeg leverer når jeg træder, hvad min puls er, hvor langt jeg kører og hvor hurtigt – så betyder det, at jeg løbende kan holde øje med om jeg forbedrer mig. Det hele gør ganske enkelt, at det er blevet super sjovt at cykle, hvilket betyder at jeg får det gjort og med tiden vil det betyde at min kondition bliver bedre.

Det er i øvrigt også muligt at tilslutte et løbbånd til Zwift, eller en ganske normal motionscykel (kræver at man enten har nogle bestemte pedaler eller nogle sensorer der kan måle når du cykler).

Jeg havde egentlig allerede skrevet et blogindlæg på min anden blog omkring min nye cykel, men fik lyst til at dele mine oplevelser omkring hvordan gamification af en ellers triviel og kedelig indendørs cykeltur, er med til at hæve underholdningsværdien betragteligt.

Er der nogen af jer andre herinde som også anvender Zwift, og I så fald hvad synes I om det?

15-10-2017 - 19:13

Det perfekte bilspil?

Det seneste stykke tid, har jeg haft mulighed for at prøve - og anmelde et par af de største bilspil i år til Xbox One: F1 2017, Project CARS 2 og Forza Motorsport 7. Hver især, så er spillene ret underholdende og de formår på hver deres måde at ramme noget i mig som gør at jeg synes de har været værd at bruge ret lang tid på, men det er også som om, at de alle tre mangler et eller andet og ingen af dem er perfekte. Alle tre spil har altså noget som er virkelig godt lavet, men mangler også nogle af de ting som er virkelig godt lavet i de andre spil. Derfor har jeg tænkt lidt over hvilke elementer fra de forskellige spil, som hvis de var samlet i et spil, ville gøre det til det perfekte bilspil.

Her er mine bud på hvad eg ville tage fra hvert af spillene:
F1 2017 synes jeg har en rigtig fed styring og følingen med vejen og de forskellige baner fungerer bare rigtigt godt.

Project CARS 2, som selvfølgelig er i simulator-genren, har en mere vanskelig styring, men jeg kan virkelig godt lide den føling man har med vejen og realismen i spillets vejrmodel samt at der er så mange forskellige ting der kan påvirke løbet og bilen. Jeg kan også godt lide den måde som karrieredelen er opbygget på, hvor man ligesom starter ud med de små biler og så arbejder sig op, for til sidst at køre i klasserne for de hurtige drenge.

Senest er det så Forza Motorsport 7 som jeg er i gang med, og her bliver jeg nødt til at fremhæve de mange biler og ikke mindst hvor flot spillet er rent grafisk. Derudover så er fartfornemmelsen ret fantastisk. Muligheden for selv at designe de forskellige biler, og dele sine designs med andre brugere er også fedt. Til sidst er muligheden for tuning af bilerne også super godt lavet.

Kort sagt så:
- Styringen fra F1 2017
- Realismen, vejrmodellen og følingen med de forskellige underlag på vejene fra Project CARS 2
- Bilerne, det grafiske, muligheden for at tune, design af biler og ændre lementer på bilere fra Forza Motorsport 7

Som bonus, så ville det perfekte bilspil for mig skulle indeholde både mulighed for at køre på lukkede baner, men også i en open world, som vi eksempelvis har set i Forza Horizon og Test Drive Unlimited.

Hvordan ville det perfekte bilspil se ud for dig?
30-03-2016 - 20:58

Nyt fra LEGO: Disney Minifigurer

Som jeg efterhånden har skrevet om herinde et par gange, så begyndte jeg for et par år siden at samle lidt forskelligt LEGO-sæt. Det begyndte egentlig fordi jeg blev anbefalet at prøve det af, som et led i at slappe af og være kreativ på en anden måde end jeg ellers var. Ret hurtigt tog det ene det andet og jeg fik samlet nogle ret impoerende sæt, blandt andet Sydney Operaen, som jeg synes var helt vild flot. Sidenhen er min tid til det blevet lidt mindre, og det er efterhånden et stykke tid siden at jeg har samlet et sæt, men jeg køber af og til stadig de større sæt (selv om de er lidt pebrede i prislejet).

I dag opdagede jeg så helt tilfældigt, at LEGO kommer med nogle nye minifigurer. Det er der egentlig ikke noget specielt over, da der kommer nye minifigur-serier med jævne mellemrum. Det specielle denne gang er, at det er de velkendte Disneyfigurer som Anders And, Andersine, Kaptajn Jack Sparrow, Buzz Lightyear, Alladin og en række andre, som vil være at finde i de små poser.

Det er et helt genialt træk fra både LEGO og Disney synes jeg, og jeg var faktisk forbi LEGO butikken på strøget i dag, fordi jeg troede at det var i dag de udkom, men det gør de desværre først til maj. 18 minifigurer af de kendte og elskede Disney personer - ville ønske at jeg kunne få fingrene i dem allerede nu :-)

Problemet bliver så bare, at få fat i alle 18, helst uden at bruge en mindre formue på det (mindes at The Simpsons første serie med minifigurer endte i omegnen af 1500 kr før jeg fik den sidste - for ikke at nævne den serie hvor man kunne finde en "Mr. Gold", det var en dyr omgang). Jeg har lige samlet alle billederne af figurerne, så de fremgår af et billede, det har jeg nemlig ikke kunne finde endnu.

LEGO Disney minifigs series 18


Måske du husker den time lapse jeg lavede af henholdsvis LEGO Sydney Operaen og det første The Simpsons hus.
14-02-2016 - 18:49

Problemer med ASUS MG278Q skærme

Som jeg fornyligt har skrevet i forummet, så har jeg gennemført en opgradering af min efterhånden ret gamle PC. Jeg gik fra en 8-9 år gammel CPU til en nyere og meget hurtigere, og sidder nu med en ganske fin PC til det jeg skal bruge den til.

Det sidste der manglede, var at jeg skulle have et par nye skærme. Jeg havde i forvejen en Samsung 2333HD skærm, som egentlig fungerer rigtig godt - men jeg kunne godt tænke mig en større skærm, og helst ende ud med at have to ens skærme. 

Efter at have undersøgt markedet i et godt stykke tid (og sikkert drevet et par af mine venner til vanvid med spørgsmål om skærme hele tiden), så endte jeg ud med at købe to Asus MG278Q 27" skærme. Denne skærm havde fået en fin anmeldelse hos Toms Hardware og uden at være ekspert på skærme, så synes jeg at de var ret flotte og de var fine til det jeg nu skal bruge dem til, dvs. arbejde, ikke gaming.

ASUS MG278Q officielt billede

Specifikationerne på MG278Q er:
- Opløsning: QHD, 2560x1440
- Responstid: 1ms (gtg)
- 2 x HDMI, 1 x DVI, 1 x DisplayPort
- Indbyggede højtalere

Skærmene blev hurtigt sat til, og efter at have kalibreret dem efter foreskrifterne hos Toms Hardware, så skulle alt jo helst spille max. 

ASUS MG278Q skærm

Backlight Bleeding
Helt sådan gik det desværre ikke. Ret hurtigt opdager jeg, at begge skærme lider kraftigt af det fænomen der kaldes "Backlight Bleeding". På den ene skærm, som var den jeg købte først, var der nogle buer i siderne af skærmen, som var mere oplyste end resten af skærmen. Hvis billedet på skærmen var helt sort, så var det MEGET tydeligt. På den anden skærm, var problemet endnu større - her var der både backlight bleeding i bunden af skærmen og i alle hjørnerne. Som det ofte er med sådan noget, så er det nærmest umuligt at leve med, når man først har opdaget at problemet er der. Jeg gav dog skærmene en chance, da man jo har 14 dages returret - det blev dog ikke bedre.

Det var dog ikke det eneste problem, som de to ASUS MG278Q skærme havde. For ud over de lysere områder på skærmen, så var farverne også vidt forskellige. Dette til trods for, at jeg havde kalibreret begge skærme på samme måde. Den hvide farve var mere gullig på den ene end på den anden - det var sikkert ikke noget man nødvendigvis havde opdaget, hvis man bare havde haft en af skærmene, men når de står lige ved siden af hinanden så var det for irriterende at se på. Det samme gjaldt de andre farver.

Glemmer sine indstillinger
Men det var ikke overstået med disse to problemer. Som standard kommer skærmen med nogle indstillinger som er lige overkanten, eksempelvis så har brightness en alt for høj værdi, jeg mener at den var på 95 som standard - denne skulle ned omkring 46 for at få et nogenlunde billede, og andre lignende indstillinger blev lavet i forbindelse med kalibreringen, hvor standardværdierne typisk var for høje. Det er jo som sådan fint nok, men problemet var så, at hvis man slukkede for skærmen via knappen på selve skærmen, så glemte skærmen ganske enkelt indstillingerne. Det skete ikke lige med det samme, men hvis den var slukket f.eks. natten over, så var indstillingerne væk - og så skulle jeg lave kalibreringen igen før jeg kunne bruge dem. Det orkede jeg ganske enkelt ikke.

Højtalere i super dårlig kvalitet
Jeg indrømmer gerne, at mine forventninger til indbyggede højtalere i de skærme man kan få i dag, egentlig ikke er så høje. Alligevel så blev jeg overrasket over, hvor dårlig lydkvalitet som den her ASUS skærm kunne præstere. Jeg vil gå så langt som til at sige, at den maksimalt ville kunne bruges til de "bling"-lyde som Windows laver i ny og næ. Lyden fra videoer osv. synes jeg ganske enkelt ikke at den kunne bruges til.

Derfor er begge skærme nu desværre blevet sendt retur. Jeg forundres dog over, at min gamle skærm slet ikke lider af disse problemer med backlight bleeding og farverne er faktisk også dybere på den, end på de to nye og relativt dyre skærme (mener at jeg gav 2500 for Samsung skærmen i tidernes morgen). Jeg havde ganske enkelt forventet langt mere, af et par skærme i den priskategori fra ASUS. Mere komisk er det, at deres slogan er "In search of incredible" - jeg må bare konstatere, at de stadig leder efter det :-)

Hvad så nu?
Nu er det store spørgsmål så, hvilken skærm jeg så skal købe. Jeg har kigget lidt på BenQ XL2730Z, en Dell UltraSharp U2715H og en Samsung Curved LS34E790CN.

Samsung nævner, at deres skærm er designet så den ikke har backlight bleeding, men jeg er ikke sikker på, at det er så fedt med en curved skærm og aller helst vil jeg jo have to ens skærme, så Xboxen kan køre på den ene når der er brug for at spille på den, samtidig med at jeg kan optage med Elgatoen på den anden skærm.

Har du nogle erfaringer med skærme? Og i så fald hvilken skærm vil du anbefale? Eneste krav fra mig, er i virkeligheden, at det skal være en ca. 27" skærm, med 1440p, da jeg synes at opløsningen på en 4K skærm bliver for lille til at jeg kan holde ud at arbejde på den. 
08-09-2015 - 18:52

Efteråret på Xboxlife.dk

Vi er nu inde i den del af året, hvor antallet af udgivelser ligger på deres højeste. Det er en super fed tid for os gamere, fordi der nærmest kommer nye spil hver uge. (Se vores Xbox One releaseliste her). I samme anledning, så kommer vi til at have nogle aktiviteter herinde på Xboxlife, som forhåbentlig kan være med til at gøre det endnu sjovere at være Xbox-ejer.

En af ideerne bag Xboxlife.dk, har altid været at det skulle være en platform hvor Xbox-fans kunne møde andre Xbox-fans og snakke om deres fælles interesse. Det har også altid været en del af communitiet, at man skulle kunne finde andre ligesindede at spille sammen med - eller imod. Det sidste kommer vi nu til at gøre lidt mere ud af.

Her er en liste over de muligheder som Xboxlife giver i løbet af efteråret:

Gears of War turnering
Med det netop udgivne Gears of War Ultimate Edition, er det på tide at vi får sparket gang i en lækker omgang multiplayer i dette legendariske spil. Vi har før afholdt turneringer i Gears of War, og det har været nogle rigtig sjove oplevelser. Det er også længe siden, at vi har afholdt en turnering herinde og vi er gået sammen med Microsoft for at finde nogle præmier til de bedste hold. 

Vi kommer til at annoncere nærmere omkring denne turnering meget snart.

Forza Motorsport 6 events
Ligeledes i ledtog med Microsoft, så snakker vi om at afholde nogle ugentlige eventsi Forza Motorsport 6. Det bliver f.eks. som time trials, hvor det gælder om at sætte de bedste tider på en bane i løbet af en uge. På den måde, vil de fleste kunne deltage, også selv om hverdagen måske er lidt travl og man kun har tid til at spille lidt om aftenen.

Madden NFL 16 liga
Som du måske allerede har læst om, så starter vi en ny omgang Madden NFL på næste søndag. Ligesom sidste år, så bliver der spillet på All-Pro og så vidt jeg forstår vil der ligeledes blive justeret lidt på nogle sliders. Hvis du brænder for NFL og har lyst til at spille imod andre danskere, så læs mere om hvordan du tilmelder dig her. Vi spiller for sjov, og alle kan være med - så længe du er klar på at spille 2 kampe om ugen.

Project CARS community
Er du mere til en omgang seriøs racer simulator, så er der rigtig godt gang i vores Project CARS community som BulletEyeDK har taget initiativ til at få banket et system om til. De kører onlineløb regelmæssigt og det lader til at det er rigtig sjovt.

Læs mere om Project CARS communitiet her.

Flere konkurrencer
Det er efterhånden et stykke tid siden, at vi har afholdt nogle lækre konkurrencer, men vi håber på at vi i løbet af efteråret får mulighed for at hive nogle flotte præmier hjem. Når det sker, så kan du selvfølgelig læse mere om det på forsiden - og vores nyhedsbrev, som du selvfølgelig allerede er tilmeldt ikke? (Ellers kan du gøre det på din profil her).

Spilpriser
Til sidst vil jeg slå endnu et slag for vores oversigt over prisfald på spil. Vi har i øjeblikket et samarbejde med en række butikker, og vi lister dagligt de prisfald som er på deres spil. Vi poster i øjeblikket dagens prisfald i en tråd i forummet, og du kan faktisk også få en mail om det hvis du har lyst. Det kan du læse meget mere om her.

Når man kigger på ovenstående liste, så synes jeg faktisk at vi har gang i nogle rigtigt lækre ting herinde det næste stykke tid, det håber jeg også at I synes! 
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her