Morten Skou's blog
11-01-2011 - 23:07

Apple Mac #2

For snart to uger siden købte jeg som bekendt en Mini Mac. Tiden efter er faktisk gået over al forventning og jeg synes selv at jeg er kommet ganske smertefrit igennem min PC til Mac periode, altså den periode hvor man ikke kan finde snabel-a og diverse andre sjove knapper.

Nu koder jeg jo en del, og i den forbindelse så synes jeg at der er nogle småting som jeg virkelig savner fra PC'en, men som det er ikke er lykkedes mig at få min Mac til at gøre endnu:

- Jeg mangler at kunne "tabbe" imellem forskellige vinduer indenfor samme applikation, f.eks. MSN / browsere / texteditorer
- Jeg mangler at finde den "rigtige" page-up måde, cmd + pil lader til at sende noget forkert i de programmer som jeg vil bruge

Derudover så synes jeg at det er lidt belastende at MSN Messenger nogle gange fryser i et par sekunder. Ved ikke lige hvorfor det sker, og alle lader til at foreslå at man skal bruge Adium - men den synes jeg ikke at jeg rigtigt kunne lide.

I dag var jeg lige en tur forbi Fona og kom til at købe en Apple Trackpad med hjem. Mit første indtryk af den, er at den faktisk virker ganske ok. Jeg slås dog lidt med at få den til at højreklikke, synes ikke rigtigt at fn+normal klik virker som med en mus, men bortset fra det så er den faktisk ganske rar at have som afveksling til min Magic Mouse.

Apple Trackpad

Eftersom jeg som sagt skal bruge den til at kode på, så købte jeg også lige noget mere RAM. Komplett.dk havde 8GB til ca. 1000 kroner (4300 hvis man skulle købe det med Apple-klistermærke på). Det var super nemt at installere. I øvrigt er det lidt sjovt, at Apple sælger de der mega dyre RAM-blokke med deres navn på, men når man så åbner sin Mac op, så sidder der sgu cheap-ass Samsung ram i dyret :-)

Den sidste ting der stadigvæk går mig lidt på, er faktisk keyboard-layoutet som Mac bruger. Jeg ved godt at hvis Steve J. siger at snabel-a skal sidde ved siden af enter-knappen, så er det fordi det er der den skal sidde, og så sidder den forkert på alle andre keyboards :-) Men når man nu har kodet med et alm. keyboardlayout de sidste 20 år, så tænkte jeg at det kunne være rart hvis det var muligt at få byttet rundt på knapperne - og det fandt jeg så ud af i dag at man rent faktisk kan. Jeg snakkede med et par udviklere på mit arbejde, og en af dem havde netop byttet rundt på knapperne og sendte mig hans keyboard-layout setup fil - super nice! 

08-01-2011 - 14:33

De uforståelige kvinder

Mænd lærer nok aldrig RIGTIGT at forstå kvinder. Men nu er der ny teknologi på vej som gør det lidt nemmere.
03-01-2011 - 19:58

På Mac'en igen

Som nogen måske kan huske, så prøvede jeg for første gang kræfter med en Macbook for cirka 3 år siden. Dengang blev den dog hurtigt sendt retur, da Apple var så flinke at annoncere Macbook Air små 3 dage efter at jeg modtog min Macbook.

Efterfølgende er årene gået og jeg har af og til haft lyst til at prøve om en Mac skulle være blevet noget for mig. Den 31. december, cirka 20 minutter før El-giganten lukkede, endte jeg så endelig med at købe en igen. Jeg havde længe savlet over en Macbook Air, men da man kun kan få dem med 4GB ram hvis man bestiller dem direkte fra Apple.com, så fravalgte jeg den bærbare og købte istedet en Mini Mac med tilhørende wireless keyboard og en magic mouse. 

Jeg har efterfølgende fået sat den ganske fornuftigt op, og selv om der naturligvis er en del forskel på en Mac og en PC, så synes jeg faktisk at jeg ganske hurtigt har vænnet mig til de forskelle som der er. I skrivende stund, så er de ting der generer mig mest: at @ sidder et underligt sted, og det samme med backslash og tuborg-paranteser. De sidste to ting er ting som jeg bruger ganske ofte når jeg koder.

Nu har Mac jo et rygte for, at "den bare virker". Det er desværre sjældent tilfældet når jeg køber noget nyt. Det tog mig da også tæt på 2 timer bare at få skærmen sat ordentligt til - der er åbenbart nogle problemer med at køre Mac via HDMI-porten til en Samsung skærm. Heldigvis blev problemet løst ved at anvende den medfølgende DVI-adapter og istedet tilslutte den til DVI-porten.

Efterfølgende har jeg fået installeret MSN Messenger (kunne ikke lide Adium), Chrome og den nye Office 2011 som faktisk er ret fed. I den nærmeste fremtid skal jeg også lige have købt TextMate, da der er flere der har anbefalet den til mig og så skulle den rent faktisk være lavet af en dansker så vidt jeg forstår. I morgen skal jeg have købt noget mere RAM - man kan faktisk få 8GB for 920 kroner, hvis man altså lige dropper at købe det ram med det lille Apple-logo på.

Jeg er endnu ikke overbevist om, at jeg rent faktisk kommer til at bruge min Mac som den fremtidige arbejdscomputer, og den egentlig årsag til at jeg har købt den, er fordi jeg gerne vil igang med at udvikle nogle Apps til iPhone og iPad platformene. Med det sagt, så er jeg faktisk ret overrasket over hvor hurtigt man kan tilvænne sig til Mac OSX.

Som det altid er tilfældet når man skal igang med noget nyt, så er der nogle ting som er lidt op af bakke. Heldigvis har der været en masse der har stået på spring til at give mig en hånd når jeg har haft brug for det, så stort tak til Steffan, Casper E., Casper S., Andreas, Christian og Søren (ok, jeg havde en del problemer i starten ;-) ).

Til sidst vil jeg bare gerne ønske jer alle et godt nytår!  

 
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her