Morten Skou's blog
19-01-2013 - 11:26

Xbox 720

I øjeblikket florerer der rigtig mange rygter om den kommende Xbox-konsol, Xbox 720, og der kan vel efterhånden heller ikke være nogen tvivl om, at både Microsoft- og PlayStation-lejren har arbejdet på de nye konsoller i en del år efterhånden. Typisk når der kommer rygter, så handler de i øjeblikket om specifikationerne for de kommende konsoller. 

Personligt så synes jeg lidt at det er noget pjat at sammenligne de to konsoller udelukkende ud fra hvor stor en CPU, hvor meget RAM eller hvor mange USB-porte de har. Grunden til at jeg synes at det er noget pjat, er fordi at det med den nuværende generation egentlig har vist sig, i det mindste for mig, ikke at være det vigtigste. Multiplatformsspillene, som er dem der er flest af, ser i det store hele ret ens ud på de to platforme. De eksklusive spil er ofte flotte, men det er de sgu også på begge konsoller - selvfølgelig med hver deres eksklusive portefølge.

Xbox 720

Men hvad er det så egentlig der gør, at man i dag vælger en bestemt platform frem for den anden, det har jeg tænkt lidt over, og her er mine bud:

Controlleren
For mig er controlleren nok et af de vigtigste elementer som gør om jeg vil vælge Xbox 720 frem for PlayStation 4 eller omvendt. Som det er i dag, så synes jeg helt sikkert bedst om Xbox 360 controlleren, jeg synes at de ligger godt i hånden - også hvis man spiller med den længe af gangen og både thumbsticks og de forskellige knapper er placeret på en måde så det virker naturligt for mig at bruge den. PlayStation 2 og 3 controllerne, som jo var rimelig identiske, synes jeg ikke lige så godt om, det føles bare ikke naturligt for mig at sidde med dem i hånden. Dertil kommer at det er muligt at skifte batteri på Xbox 360 controlleren - det mener jeg er en mangel på Dual Shock til PlayStation 3.

Det er meget muligt at Xbox 720 kommer med en controller der er totalt redesignet, det skete jo da vi gik fra Xbox til Xbox 360. Jeg håber dog at de kun ændrer mindre ting, som forhåbentlig gør den endnu bedre end den er i dag.

Prisen
Hvad en ny konsol ender med at koste, kan uden tvivl skræmme rigtig mange væk til at starte med. Personligt skal jeg dog af åbenlyse årsager, have en ny Xbox 720 lige så snart den udkommer. Hvis vi kigger på prisen for Wii U, så ligger den lige omkring de 3000-3500, og jeg tror også at vi kommer til at se Xbox 720 ligge i samme prisleje. 

Et andet bud, er at hvis Kinect 2 udkommer samtidig med Xbox 720, så kunne Microsoft godt være interesserede i at bundle de to produkter for at få en så stor udbredelse i markedet som muligt. Det er jo naturligvis nemmere at sælge Kinect spil til Kinect 2, hvis der rent faktisk er nogen der har købt den. Sådan en bundle vil nok komme til at koste lidt ekstra. 

Hvis det vi har set fra Illumniroom er det som Kinect 2 blandt andet kommer til at tilbyde, så tror jeg godt at den kunne gå hen og blive mere populær end Kinect er. Som jeg sagde allerede da Kinect udkom, så tror jeg at den er floppet - til trods for at den har gode salgstal, så kender jeg ingen der rent faktisk bruger den særlig meget. "Better with Kinect" - nej ikke rigtigt....

Optisk drev / BluRay
På den ene side kunne jeg egentlig godt forestille mig, at både Xbox 720 og PlayStation 4 kommer med BluRay drev. Rygterne siger i alle tilfælde lige nu, at de begge forventes at have BluRay med understøttelse for op til 100GB diske. På den anden side, så går der i mine øjne ikke længe før at BluRay er en forældet teknologi i og med at jeg tror på, at digital download af spil og ikke mindst streaming indenfor en årrække vil gøre det af med fysiske diske. 

Online services
Når det kommer til onlinedelen, så mener jeg stadig at Microsoft har et kæmpe forspring med deres Xbox Live service. Til trods for at den koster lidt penge, så fungerer den ganske godt og ikke mindst mulighederne for voice-kommunikation - både i og udenfor spil, er glimragende. 

Hvis jeg kigger tilbage på dengang hvor PlayStation 3 og Xbox 360 udkom, så var det egentlig ikke forsinkelsen på PlayStation 3 der i mine øjne gav Xbox 360 føringen, men det lille fact, at Microsoft havde inkluderet et headset til 5$ som standard i pakken. Dette gjorde det muligt for folk at kommunikere sammen over Xbox Live, uden at skulle købe ekstra udstyr. Der gik så vidt jeg husker et stykke tid før det blev muligt at købe lignende headsets til PlayStation 3 og det er fortsat mit indtryk at de ikke er nær så udbredte som det er tilfældet med Xbox 360. Godt tænkt af Microsoft, tumpet af Sony. 

Xbox 720 headset

Hvad spiller vennerne på?
I og med, at mange af dem jeg kender selvfølgelig godt ved at jeg har brugt en masse tid på alt det her gaming-halløj, så får jeg ofte spørgsmålet "hvilken konsol er den bedste?", "hvilken konsol synes du at jeg skal købe til mit barn" osv. Mit svar er måske lidt overraskende for nogle, jeg plejer nemlig at sige at frem for at fokusere på hvilken konsol der er den bedste, så bør de i stedet bare købe samme konsol som deres venner har. 

Årsagen er nok klar for de fleste, men det sociale aspekt af gaming har aldrig været større end det er nu. Hvad enten man spiller FIFA, Call of Duty eller Need for Speed, så får man som oftes mere ud af spillene hvis man spiller dem sammen med venner - enten hvis man sidder sammen, eller over Xbox Live / PSN. Der er uden tvivl mange "voksne" som hellere vil spille singleplayerdelen af spil, og det er også fair nok - men jeg tror at den næste generation af unge, lige så godt kunne spille over eksempelvis Xbox Live, og få det samme ud af det, som når vi andre sad på en kammerats værelse og spillede Amiga 500 eller Commodore 64.


Nu har jeg godt nok kaldt den kommende Xbox-konsol for Xbox 720 igennem hele mit blogindlæg, men rent faktisk kan jeg ikke se noget som helst logik i at det skulle blive navnet for konsollen. Jeg hælder egentlig meget til at den nye konsol bare kommer til at hedde "Xbox". Jeg tror heller ikke på rygterne om Xbox8 (eller Xbox Infinity) da det er kædet for tæt sammen med Windows 8 - og en kommende Xbox har med garanti en længere leve tid end Windows 8. 

Official Xbox 720
Hvordan bliver den nye Xbox 720 / Xbox så?
Når det kommer til spilleoplevelsen, så tror jeg at Xbox 720 kommer til at blive mere af det samme som vi allerede har set med Xbox og Xbox 360. Grafikken bliver naturligt nok bedre og hvis Kinect 2 rent faktisk indeholder muligheden som vi så med Illumniroom, så kunne det godt gå hen og blive interessant. 

Med det sagt, så tror jeg også at Microsoft vil noget mere med Xbox 720 end de ville med Xbox 360. Man kan måske se Xbox-konsollerne som en slags 3-trins raket, hvor den første Xbox var Microsofts bløde forsøg på at komme ind på markedet, Xbox 360 var vendepunktet hvor de gik fra udelukkende at have hardcore-spillere til også at få de mere casual-spillere med - og med Xbox 720 vil Microsoft, i mine øjne, så forsøge at hive resten af familien med.

Og hvordan vil de så gøre det? Jo, jeg tror at Xbox 720 kommer til at blive betegnet som et "komplet underholdningssystem for hele familien". Det betyder at der ud over muligheden for spil, også vil være mulighed for at se film i større grad end nu, der vil være mulighed for at se TV-kanaler, optage TV-kanaler, måske afspille musik via Xbox Music direkte til dit anlæg. 

Resten af hjemmets devices vil smelte sammen med Xbox 720, så man via sin tablet kan fortsætte spil eller film direkte uden afbrydelse (lidt som på Wii U), musik kan styres på samme måde, TV-guides osv. osv. 

Kort sagt, så tror jeg at hvis man vælger en Xbox 720 i fremtiden, så kommer der til at stå et fjernsyn og så en Xbox 720, for man får ganske enkelt ikke brug for andre enheder end det - OK så måske lige et Hifi-anlæg til at afspille lyden fra.

Anyways, det var lige mine små tanker omkring de kommende konsoller, ikke mindst Xbox 720. Hvad tror du at de nye konsoller kommer til at byde på? Smid en kommentar herunder!

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her