Morten Skou's blog
22-04-2011 - 01:34

Er Kinect floppet?

Kinect

Når talen lander på Microsoft's nyeste produkt til Xbox 360, Kinect, så snakker de ofte om hvor enorme salgstal dette nye fine gadget har, og ja de er da også ret flotte - lige til en rekord faktisk.

Men hvordan ser verden egentlig ud EFTER at en forbruger har købt Kinect og sat den til hjemme i stuen? - og de fleste steder bliver det jo nok netop lige præcis i stuen, da den jo som bekendt kræver en hel del plads, specielt hvis man skal være mere end en enkelt spiller af gangen. 

Min oplevelse med Kinect er, at den er da meget sjov til fest-brug - dette testede jeg selv da jeg tog en Kinect med ud til en fest, hvor 2-3 stykker ud af 20 personer ejede en Xbox 360 i forvejen. Folk prøvede det lige af en enkelt gang, nogle var ikke så glade for at stå og se dumme ud foran skærmen og undlod derfor at prøve, og en lille håndfuld endte med at spille i et par timer (vidst nok indtil at de var for fulde og stuen var ved at blive smadret :-) ). 

Jeg har også været en tur forbi Telmore.dk's fredagsbar og præsentere Kinect, og der var det også en stor success - men scenariet lader lidt til at være det samme der, som det jeg oplevede til den anden fest, men så vidt jeg forstår så endte de med at ville købe en selv og have som fast inventar i firmaet.

Efterfølgende har der været meget stille omkring Kinect, jeg tvivler på at der er nogen der siger "hey, tager du ikke lige Kinect med ud til den næste fest", eller "skal vi spille Kinect i aften?", og personligt så står den bare her hjemme hos mig og samler støv oven på fjernsynet. 

Nuvel, Kinect er måske rettet imod den såkaldte "casual"- eller måske ligefrem den helt unge målgruppe - men også her har jeg mine tvivl om Kinect virkelig er blevet en så stor success som Microsoft gerne vil gøre den til på papiret. Har disse helt unge mennesker virkelig både et fjernsyn, en Xbox 360 OG et værelse der er stort nok til at de rent faktisk kan anvende Kinect derinde? Jeg tillader mig at tvivle på det det med værelset.

Derudover, hvis man så kigger lidt på de spil der er udkommet til Kinect, så er det stadigvæk kun Dance Central, Kinect Sports og eventuelt Kinect Adventures som falder i øjnene, med mindre at man selvfølgelig er ude for at finde noget Fitness-agtigt hvor der faktisk er to ret gode titler. Er det virkelig nok til at retfærdiggøre købet af Kinect? 

Hvis målgruppen er de helt unge, så har alternativet, en Nintendo Wii, et langt bredere sortiment af spil rettet imod målgruppen. En Wii kræver heller ikke at man har voldsomt meget plads at boltre sig på - heller ikke hvis man er mere end en spiller. Jeg er personligt absolut ikke den store fan af Nintendo Wii, kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst har haft den tændt, men jeg kan da godt se hvorfor forældre i de fleste tilfælde burde vælge den frem for en Kinect og en Xbox 360 - hvis det altså er denne type bevægelsesspil man er ude efter - Jeg mener naturligvis stadigvæk at Xbox 360 er den bedste platform på markedet lige nu, hvis man vil spille nogle af de "ikke Kinect"-spil der er tilgængelige på den.

Kinect er nu også faldet ret hurtigt i pris, til at starte med lå den på 1199 de fleste steder, nu kan man faktisk få den helt ned til 799 kroner - altså et prisdrop på 400 kroner, inklusive porto og et spil vel at mærke. Det er alligevel ikke længe den har holdt prisen, Kinect udkom som bekendt den 10. november 2010. 

Så selv om salgstallene for Kinect er helt vildt flotte, så tror jeg altså at situationen er en anden når først man har fået Kinect hjem i stuen. Det bliver interessant at se hvad de forskellige udviklere har på vej til Kinect i fremtiden - tror de på Kinect så kommer der en masse store titler, ellers hiver de nok ret hurtigt følehornene til sig igen (er der nogen der kan huske det første kamera der var til Xbox 360 og You're in the Movies?). 

Jeg tror at hvis Kinect skal lykkedes på andre områder end de flotte salgstal, så skal der en hel del flere spil af høj kvalitet på banen. Udbredelsen af hardwaren er naturligvis vigtig, specielt som argument for hvorfor en udvikler skal vælge at lave Kinect-spil.

For at svare på overskriften, så er Kinect absolut ikke floppet i Microsofts øjne - men de ser jo også kun på salgstallene.

Hvad er dine oplevelser med Kinect? Har den levet op til dine forventninger og gør den det stadigvæk? Formår den gang på gang at samle hele familien, en gruppe af venner eller står den bare og samler støv ovenpå fjernsynet? 

Kort sagt: hvordan ser Kinect ud i dine øjne, hvis man ser bort fra salgstallene?
19-04-2011 - 13:40

Spillene fra min ungdom

Efter at have læst Rotators blogindlæg, så følte jeg mig inspireret til at tænke over hvilke spil som igennem min ungdom egentlig har gjort de største indtryk på mig.

Jeg har haft en lang række computere, herunder Pong, Spectrum, C64, Sega Master System II, Amiga og selvfølgelig PC (min første PC var en 75mhz - state of the art dengang). 

For at starte fra starten, så er jeg den heldige ejer af en Pong maskine, det var nok her min første oplevelse med computerspil var. Det gik der godt nok mange aftener med, hvilket egentlig er meget vildt når man tænker på hvor simpelt spillet var, sammenlignet med spillene i dag.

Pong Console


Derefter så fik jeg en Spectrum, her er det faktisk kun spillet Trashman som jeg kan huske, og der gik da heller ikke særlig lang tid før jeg var så heldig at få en C64'er i julegave.

Commodore 64'er spil som har gjort et stort nok indtryk på mig til at jeg kan huske dem:
1942
A Nightmare on Elmstreet
Airborne Ranger
Airwolf
Alleykat 
Another World
Bruce Lee
Burger Time
Canifornia Games
Commando Libya
Frogger
International Karate
Kickstart
Krakout
Rambo III
Spy Hunter
Vixen (et af mit første spil, købt i Bilka).

Commando Libya husker jeg som et spil jeg spillede enormt meget sammen med specielt en af mine venner. Allerede dengang forsøgte man at provokere lidt: efter hver bane blev der stillet en række fjender op af en væg og man skulle så skyde dem ned - spillet fortsatte ikke før de alle var døde - voldsomt og blodigt, vi var vilde med det :-)

Commando Libya
Billedet er fra Commando Libya (taget fra Wikipedia)

Jeg kan så ikke huske om jeg rent faktisk husker Boulder Dash fra C64 eller fra Amiga-tiden.

Efterfølgende fik jeg fingrene i en Amiga 600, den var som bekendt ikke særlig bagud-kompatibel, men man kunne køre et lille program så den kunne køre de fleste spil alligevel. Her kan jeg huske at have spillet følgende spil en hel del:

Babarian
Big Business
Bubble Bobble
Cannon Fodder
Cobra
Commando
Defender of the Crown
Deja Vu
Donald Duck's Playground
Dune
Final Fight
Giana Sisters
Indiana Jones
Lotus Esprit
Maniac Mansion
Moonstone
Mega Lo Mania
Pipemania
Railroad Tycoon
Rampage
The Settlers
The Secret of Monkey Island
Shinobi
Pirates
Rockstar ate my hamster
Speedball
Street Rod (nok et af de første spil hvor man kunne opgradere og male bilerne)
Super Wonderboy
Superfrog
Testdrive
The untouchables
Zak McKracken and the Alien Mindbenders

Da PC'erne efterhånden var faldet så meget i pris, at normale mennesker kunne købe dem, så spillede jeg naturligvis også der. Jeg gik dog også rimelig meget op i programmering, så jeg husker knapt så mange spil fra PC-alderen:

Conflict
Theme Park
Civilization
Colonization
Doom
Duke Nukem 3D
Wolfenstein
Go Joe
Tetris
Championship Manager

I dag er det eneste jeg bruger min PC til egentlig at arbejde, det eneste spil jeg spiller på min PC er Civilization V

Se også mit blogindlæg om de forskellige spillemaskiner jeg har haft

God påske! 
09-04-2011 - 21:00

Et slag for dansk smørrebrød

Det er måske et lidt sjovt blogindlæg, men jeg synes at der i et langt stykke tid har været en tendens til, at hvis man skal have noget hurtigt mad, så ender man typisk ud på McDonales, Sunset eller ganske enkelt så bestiller man en kedelig pizza et eller andet sted fra.

En af mine kollegaer's kone, har sammen med en venninde startet en ny smørrebrødsforretning som hedder Glostrup Smørrebrød. Da jeg er stor fan af smørrebrød, så tænkte jeg at jeg da lige blev nød til at smutte forbi, for at se om det nu også var noget ordentligt smørrebrød de solgte.

Glostrup Smørrebrød

Resultatet blev et par æggemadder og et stykke med flæskesteg. Begge dele var ganske godt, og til små 26 kroner pr. stk. for de største madder, så er det egentlig ikke så galt igen. Sammenligner man med en omgang fastfood så løber det også ret hurtigt op i 100 kr.

Jeg synes typisk, at hvis man selv forsøger sig med at lave smørrebrød der hjemme, så ender det som regel ud med at man har nogle lide kedelige halvflade madder. Derfor er det noget helt andet, når man køber det i en smørrebrødsforretning.

Derfor: næste gang du ikke lige selv har lyst til at stå og lave mad selv, så overvej det danske smørrebrød istedet for at ty til diverse fastfood-muligheder. 

Hvad med dig? Har du helt glemt hvordan dansk smørrebrød smager? Eller er pizza bare den rigtige løsning? Kast en kommentar :-) 
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her