Morten Skou's blog
31-03-2012 - 17:33

MagicShine MJ-818 cykellygte

Så er det igen tid til et blogindlæg om min nye hobby: at cykle rundt på min Mountainbike. I et af mine tidligere blogindlæg fortalte jeg at jeg havde købt mig en lækker Radon ZR Team 7.0 mountainbike, og her en måned senere er jeg stadigvæk rigtig glad for den.

Fra starten har der dog været et problem med skivebremsen på forhjulet, den blev ved med at larme når man kører eller bare hvis man drejer hjulet rundt. Til trods for at jeg gentagne gange har forsøgt at følge diverse guider på Internettet for at justere bremsekalibrene, så var det ikke lykkedes at få det til at fungerer ordentligt. Derfor kom en af mine venner lige på besøg for at fikse bremsen.

Han fik, til min store overraskelse, fikset bremsen i et af de første forsøg og den har virket perfekt lige siden - fedt. Efter at bremsen var fikset, skulle han naturligvis lige have en tur på min nye cykel. Det ender med at han kører på baghjul, laver diverse hops med den og ellers piner min cykel på måder som jeg aldrig selv har gjort :-) En Mountainbike kan selvfølgelig holde til det, men det kunne baglygten desværre ikke så den smadrede.

Dermed var jeg tilbage i situationen, hvor jeg skulle til at kigge efter nyt udstyr igen - en ting jeg har hygget mig med flere gange siden jeg har købt cyklen. Den baglygte som gik i stykket, havde jeg givet omkring 50 kroner for i Bilka, men jeg tænkte at nu når jeg alligevel skulle købe en ny, så kunne det lige så godt blive en ordentlig en. Jeg startede dog med at smutte ud og købe en ny til 30 kroner, da jeg som regel kører om aftenen, og helst ikke ville undvære baglygten.

MagicShine MJ-818

Valget faldt igen på en lygte fra MagicShine. Jeg har tidligere blogget om in MagicShine MJ-816E forlygte, som er helt fantastisk, så jeg valgte at toppe lygte-udstyret af med en MagicShine MJ-818 LED baglygte med en max effekt på 85 Lumens - det er altså en hel del, og ret fedt at jeg nu er ret sikker på at folk kan se mig ordentligt bagfra. 

Med i pakken er der et ekstra batteri på 8.4V der burde give op imod 10 timers lys ved fuld effekt. Lygten har 3 forskellige indstillinger: den kan blinke, blinke skiftevis imellem den inderste lygte og ringen omkring - eller lyse konstant. Jeg tror egentlig at jeg ender med at bruge sidstnævnte da jeg selv synes at de er mest behagelige at køre forbi når jeg kører i bil. Lygten blev selvfølgelig købt hos MagicShineUK, da de har virkelig god support. 

MagicShine MJ-818

Jeg har også købt en såkaldt Y-splitter, så jeg kan nøjes med at have et batteri på cyklen - altså dele batteriet med min forlygte. Det giver lidt kortere levetid, men jeg cykler som regel kun et sted imellem 1 og 2 timer af gangen, så det burde være fint.

I øvrigt så er min cykelcomputer også gået hen og blevet ret ustabil. Det lader til at den også måtte lade livet under min kammerats hop på cyklen, men den virker kortvarigt igen hvis jeg justerer sensoren. Efter et par km cykeltur, så holder den dog op med at registrere hastigheden igen. Jeg overvejer faktisk at tage den helt af, da jeg alligevel ikke kan se en skid på den når jeg cykler om aftenen.

Ud over den nye cykellygte, så har jeg også fået købt lidt mere udstyr:

Cykelhandsker, da det gør overraskende ondt i hænderne når man kører længere ture, så er det rart at have et par handsker på.

Ekstra flaske og holder, da jeg i starten hele tiden løb tør for vand. Det er dog ikke så aktuelt mere, men det bliver det med garanti igen når det bliver sommer, og jeg ville gerne sikre mig at have den samme holder på begge steder på cyklen.

Cykelshorts med indlæg, da man bliver forfærdeligt øm i røven :-)  Skal selvfølgelig have dem indenunder mine andre bukser, så det ikke ser ud som om at jeg dyrker sport!

Benvarmere - har jeg lige hentet i dag. Jeg fik ofte ondt i knæene når jeg cyklede, og regner egentlig med at det er på grund af kulden. Det skulle disse benvarmere gerne rette op på. Det er lidt ærgerligt at nøjes med at cykle 22km på grund af at man får ondt i knæene, hvis man ellers føler at man godt kunne tage en dobbelt-tur.

Cykeljakke (løbejakke) - meget rart at have så man ikke skal suse rundt i sin normale jakke. Igen så går det ud på ikke at se alt for meget ud som om at jeg dyrker sport, så det er en rimelig neutral og meget tynd løbejakke jeg har købt.

Cykelpumpe - totalt fejlkøb. Den fungerer ikke ordentligt, og det er svært at få nok luft i dækket (jeg har lige været på tanken og pumpe den op til 2.5bar imod den 1.4bar som hidtil har været i dækkene). 

Den generelle status er, at jeg har formået at holde min motivation i top - jeg har været ude og cykle cirka hver anden dag, minus en hel uge da jeg havde problemer med min ryg.  Det er fedt at jeg kan se forbedringer, både på tiden og på hvor nemt jeg kommer over de forskellige bakker der er på min rute. En enkelt gang kørte jeg ruten to gange lige efter hinanden, virkelig fed fornemmelse når det var gennemført.
22-03-2012 - 22:27

E3 2012 - Ingen Xbox 720

Som I måske har læst tidligere her på Xboxlife, så valgte Microsoft at kommentere på alle rygterne omkring en eventuel annoncering af en ny Xbox 720 / Xbox Next / Xbox Next-gen eller hvad den nu kommer til at hedde. Det er jo rimelig sjældent, at Microsoft rent faktisk vælger at kommentere på rygter - det eneste de som regel har at sige, er "Vi kommenterer ikke på rygter".

Denne gang meldte de dog meget rent ud: de agter ikke at annoncere en ny konsol under dette års E3, faktisk vil de slet ikke snakke om en eventuel ny konsol i år - da de stadigvæk fokuserer fuldt ud på den nuværende Xbox 360.

Med denne udmelding, er der mange der tror at E3 2012 godt kan gå hen og blive en lidt tynd oplevelse, i alle tilfælde i Xbox-lejeren. Jeg tror faktisk at det godt kan gå hen og blive omvendt, Microsoft er nemlig - i mine øjne - i en situation hvor de har en konsol som alle lige nu går og tror kun har 1 år tilbage at leve i, før den bliver erstattet af Xbox 720. Det betyder at Microsoft forhåbentlig føler, at de skal diske op med en masse over-the-top for stadigvæk at holde gang i salget af Xbox 360.

Personligt så tror jeg at vi under E3 kan komme til at se en Xbox 360 med en masse nye funktioner - som vil komme ud i en opdatering til efteråret, præcis som så mange gange før. Vi kommer også til at se Microsoft forsøge at promovere endnu flere spil og muligheder med Kinect.

Jeg har også lidt på fornemmelsen, at vi kommer til at se noget i forbindelse med Windows 8 og Xbox Live. Måske kommer der en bedre forbindelse imellem de to platforme - en ting som selvfølgelig kunne fortsætte når en eventuel ny Xbox udkommer. 

Til Call of Duty-fans, så har Microsoft naturligvis sørget for at vi får banerne tidseksklusivt før PlayStation-lejeren. Og der vil ligeledes være noget eksklusivt ekstra indhold til GTA V fra Rockstar. 

Det sidste som Microsoft fremviser, er naturligvis deres nye Internet Explorer til Xbox 360, så det bliver muligt at surfe direkte fra Xboxen. Aj, dette er nok rimelig usandsynligt, da Microsoft altid kategorisk har afvist denne mulighed, men jeg tror at de bliver nød til at have det med i deres overvejelser når de laver den nye Xbox - for jeg tror nemlig, at de vil forsøge at lave den til "hele familiens samlingssted" og dermed mere end bare en spillekonsol - og så er det at kunne tilgå internettet en væsentlig del af mulighederne.

Det var alt for mig i denne omgang, jeg tror at jeg ender med at blogge om E3 igen, når jeg har fået lidt flere ideer om hvad jeg tror vi kan forvente os i år :) 
17-03-2012 - 15:56

MagicShine MJ-816E cykellygte

Som jeg skrev for et par uger siden, så har jeg netop købt mig en Radon ZR Team 7.0 mountainbike. Jeg er nu kommet rigtig godt igang med at bruge den, og synes at det er helt vildt fedt, ikke mindst fordi jeg tracker mine køreture med Endomondo - og så selvfølgelig fordi jeg får fyret en masse kalorier af. Jeg har indtil videre holdt mig til at køre den samme rute hver gang, så det er nemmere at måle forbedringerne. Ruten er på lige omkring 19km i et terræn med en hel del bakker som får pulsen op. Der er allerede sket forbedringer på kondi-kontoen, eksempelvis har jeg på ganske kort tid, skåret cirka 20 minutter af min daværende bedste tid. 


Min udmelding til at starte med var, at jeg nægtede at gå ned på grund af udstyret, men at det er langt mere acceptabelt at gå ned på grund af kondien. Da jeg typisk cykler om aftenen, gerne efter klokken 21 i hverdagene, så er det jo nødvendigt at have lygter på cyklen - endnu mere vigtigt er det selvfølgelig fordi jeg cykler ude på landet, hvor der er virkelig mørkt og der ikke er nogle gadelygter. 


Jeg gik derfor igang med at kigge på forskellige cykellygter, og det er virkelig en jungle at finde rundt i alle de forskellige lygter og lygtetyper. Mindre besværligt bliver det ikke af, at de forskellige producenter har valgt at opgive lygternes lysstyrke på forskellige måder, eksempelvis ved hjælp af lumens, lux og candelpower. De tre tal beskriver forskellige lysscenarier og kan desværre ikke sammenlignes direkte. Derfor er det svært at vurdere hvor kraftig en lygte er i forhold til andre.


Til at starte med, brændte jeg mig varm på en lygte fra CatEye, en HL-EL530 LED - den har fået mange gode brugerkommentarer, men noget fik mig alligevel til at tvivle på at det var den rigtige. I stedet snakkede jeg med min kammerat, som har købt en ret fed, men også lidt halvdyr lygte for et stykke tid siden - en MagicShine MJ816. Jeg fik lov til at låne den, og wow hvor blev jeg imponeret af den på min første aftentur med lygte. Lygten består af 2 små lygter og en stor, sat sammen så de ligner Mickey Mouse (deraf lygtens øgenavn). Rimelig hurtigt besluttede jeg mig for, at det blev nød til at være sådan en lygte jeg skulle have.


MagicShine MJ-816E Bike cykellygte

Som sagt så gjort, jeg bestilte en opgraderet version af lygten, en MagicShine MJ-816E - med 1800 Lumens (min kammerats havde "kun" 1400) og købte den hos MagicShineUK omkring klokken 15 i torsdags. Jeg valgte i samme håndvending at skifte standard batteriet ud med et Open Light 5.8Ah batteri - som giver 150 minutter med fuld kraft, i stedet for kun 120 minutter. Derudover så er Open Light batteriet cirka 1/3 del af størrelsen på standardbatteriet og er 100% vandtæt i stedet for bare vandafvisende og er generelt virkelig et godt kvalitetsbatteri. Alt i alt måtte jeg slippe omkring 150 pund ~ 1344 kroner. 

MagicShine MJ-816E remote control

Til selve lygten er der en slags fjernbetjenings-knap, som man kan placere på styret. Med den kan man tænde for enten de to små lygter, den store i midten eller alle 3 samtidig for fuld styrke. Hvis der kommer modkørende biler, eller hvis man nærmer sig nogle fodgængere, så kan man holde nede på knappen for at blænde ned for lygten. Lige netop det sidste er en ret fed ting, for 1800 Lumens er altså usandsynlig meget lys og folk bliver rent faktisk blændet - billedet herunder, som er med lygten på 1400 lumens, viser det rimelig godt. Fjernbetjeningen virker også som batteri-indikator, så den skifter farve alt efter hvor meget batteri der er tilbage. 

MagicShine MJ-816E LED Bike light 1400 Lumens

Klokken 12 i dag, dukkede den til min store overraskelse så allerede op med rekommanderet pakke - rimelig effektivt at få en pakke fra UK til Danmark på 2 dage alligevel. Så nu er den ved at lade op, så den er klar til min cykeltur i aften - hvis ellers jeg er kommet af med mine tømmermænd på det tidspunkt, ellers kan jeg sgu lære at være ude hele natten på den hårde måde!

Da jeg egentlig var rimelig overrasket over, at Open Light Systems batteriet, var så meget mindre end standard batteriet - til trods for at det er kraftigere, så tog jeg lige et billede af det. Derudover så er der den fordel ved Open Light tasken, at den har to stropper man kan hænge den i - og dermed f.eks. placere den foran på styret i stedet for på stangen - eller hvor man nu måtte have lyst til at have den. Tasken til standard batteriet har kun et velcro-bånd, men den sidder nu også rigtig godt fast uanset.

Open Light battery compare

Jeg er stadigvæk lidt splittet om hvorvidt jeg vil have en lygte til min hjelm, jeg har kigget en del på MagicShine MJ-872'eren med 1600 Lumens. Min kammerat har den og den lyser også helt fantastisk op - men jeg tror først at det bliver nødvendigt med en hjelm-lygte når jeg for alvor begynder at køre i skoven.

MagicShineUK har i øvrigt super god service, og svarer prompte på mails hvis man har spørgsmål. Det er vidst også et af de eneste firmaer jeg har set, som har telefontid fra "08.00 AM till late" :-) 

14-03-2012 - 23:28

E3 2012 - Dækningen på Xboxlife #1

Jeg er i øjeblikket igang med en række forberedelser der forhåbentlig ender ud med, at vi i år vil kunne dække E3 2012 direkte fra Los Angeles. Jeg har haft Xboxlife i 8 år, og i alle de år har jeg egentlig haft lyst til at tage turen over atlanten for at se hvordan det hele foregår derovre, men der er altid kommet et eller andet i vejen.

Som I nok allerede ved, så har jeg været til Gamescom i Tyskland en hel del gange efterhånden og lavet en masse dækning, men E3 står alligevel som en af de drømme jeg endnu ikke har fået opfyldt - men i år skal det - måske - endelig være.

Selv om jeg tvivler på at Microsoft annoncerer deres "Xbox 720" derovre i år, og der dermed er lagt op til et stille og roligt år - i forhold til når der er de helt store annonceringer, så tror jeg alligevel at det kan blive ret interessant, både for mig - og selvfølgelig for jer der følger med her på Xboxlife, da I jo så vil kunne læse førstehåndsindtryk af de spil man får mulighed for at se derovre.

Der vil selvfølgelig stadigvæk være den normale, og som bekendt meget omfattende dækning af E3 og alle deres nyheder - jeg tror bare at det giver nogle ekstra muligheder når man rent faktisk er derovre og kan se tingene selv, i stedet for bare at læse om det i diverse pressemeddelelser og videoer. 

Hvis nu at ovenstående bliver aktuelt, er der så noget specielt som I godt kunne tænke jer der skulle dækkes? Og hvordan skulle vi lave dækningen derovre fra, så det bliver fedest muligt for jer som er her hjemme at følge med? Jeg vil meget gerne høre jeres input!  

Personligt så regner jeg med at følgende titler selvfølgelig bliver vist frem derovre:

Halo 4
Denne titel er vel nærmest en selvfølge, og jeg håber virkelig, at de denne gang har formået at lave noget der vil falde mere i min smag end ODST og Reach gjorde det. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men de to titler står bare i min hukommelse som noget jeg aldrig fik taget mig sammen til at gennemføre.

Forza Horizon
Det blev annonceret for ikke så lang tid siden, og eftersom det udkommer til efteråret så er det selvfølgelig også oplagt at denne titel bliver vist frem, muligvis endda med hands-on mulighed under E3. Det er spændende at se, hvad Playground Games har formået at lave med Turn10's lille baby. Det kan næsten ikke gå helt galt, eller kan det?

Assassins Creed III
Man kan vel næsten ikke være i tvivl om, at Ubisoft også vil lave en kick-ass fremvisning af det kommende Assassins Creed 3 - måske krydret med endnu en imponerende cinematic (som de efterhånden er ret sindsyge til at lave). Det ville klart være en af de store titler som jeg ville forsøge at jagte til døde.

Grand Theft Auto V
Jeps - jeg tror at vi kommer til at se mere til Rockstars kommende stortitel, men jeg er i tvivl om hvorvidt Rockstar rent faktisk vil fremvise selve spillet under E3. De er kendt for gerne selv at ville bestemme hvor og hvornår de viser deres ting og er ikke bange for at gå lidt imod strømmen.

Det sidste jeg tror at vi kommer til at se i denne omgang, er hvordan fremtiden tegner sig for Kinect. Har Microsoft noget mere seriøst oppe i ærmet, eller bliver vi bare ved med at få serveret mere eller mindre middelmådige familiespil? Jeg tror og håber, at Kinect bliver mere og mere interessant.

Jeg vil i det næste stykke tid, skrive nogle flere blogindlæg omkring E3 2012 og hvad mine forventninger er til det. Jeg håber selvfølgelig at det ender med at jeg kan tage derover, men hvis ikke, så er jeg sikker på at det nok skal blive et super fedt E3 alligevel - det er det jo hvert år, også selv om det er rimelig hårdt arbejde når man skal skrive en helvedes masse nyheder.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her