Morten Skou's blog
08-04-2007 - 03:18

Så gik der retro i den

Her til aften, kom jeg i tanke om at jeg på et tidspunkt, da jeg var cirka 8 år gammel, havde et håndholdt pac-man spil, som desværre blev stjålet. Jeg har efterhånden ledt efter et sted at købe det i et par år nu, men takke være lidt hjælp fra et par venner, så burde spillet gerne lande i postkassen inden for et par uger.

Anyways, så gik jeg i retromode og begyndte at tænke lidt over hvordan min computer-historie egentlig ser ud. Jeg kom frem til følgende :

I mine tidlige år, der som bekendt var inden at computere for alvor blev alle mands eje. Så var det primært de såkaldte Bip Bip spil, også kendt som f.eks. Game & Watch. Her havde jeg blandt andet et med Mickey Mouse som skulle samle æg og ligge dem i kurve, et orange dobbelt-skærmet Donkey Kong (som var det første spil hvor Mario var med i), og så naturligvis det førnævnte Pac-man spil.

Game & Watch

Den første egentlige computer som vi havde i mit hjem, var en Spectrum ZX. Jeg husker tydeligt at min mors daværende kæreste, havde den, og at vi spillede spil som f.eks. Trashman og vidst nok også Paperboy på den. Spillene dengang var meget mere simple end de er i dag, men man brugte mindst det samme antal timer foran skærmen. Dengang var det stadigvæk sjældent at se en computer i de fleste danske hjem, men vi havde altså denne. Måden man indlæste spil på, var via en ekstern båndstation.

Spectrum ZX

Den næste computer, som endnu ikke var min helt egen, var en Commodore 128. Her var det muligt både at bruge disketter og bånd. Da det ikke var min egen, så måtte vennerne og jeg kun spille på den engang imellem – men selv om den stod i stuen, så husker jeg at vi alligevel tit spillede efter skole.

Første gang hvor jeg fik min helt egen computer, var en juleaften. Min mor og hendes kæreste (som nok var træt af at jeg spillede på hans Commodore 128), havde købt en Commodore 64 med tilhørende båndstation og et joystick. Jeg vil skyde på at jeg var 8 år da jeg fik min Commodore 64, og jeg fik da lov til at arve et 12” sort/hvid fjernsyn, så jeg kunne spille på mit eget værelse. Udvalget af spil var en del større, og jeg kunne bytte lidt med mine klassekammerater. Som tiden gik, fik jeg også fingrene i et diskettedrev til min Commodore 64, og dermed var det lidt nemmere at indlæse spillene. (load *, 8, 1). Jeg fik i slutningen af 64’erens levetid også et flot 14” Samsung  farvefjernsyn i fødselsdagsgave.

Commodore 64

På dette tidspunkt var Nintendo og SEGA fremme med hver deres konsolsystemer. Min første konsol blev et SEGA Master SYSTEM. Konsollen havde spillet Alex Kid in Miracle World inbygget, og jeg husker også at jeg havde et par andre spil, blandt andet Wonderboy og et morsomt Wrestling spil.

Sega Master System

Efter et par år, så var der en af mine venner som købte sig en Amiga 500. Grafikken på den var et ret stort spring, når man kun var vant til Commodore 64. Jeg husker at det første spil jeg prøvede, og som jeg efterfølgende brugte meget tid på, var et spil der hed Lotus Espirit. Og ellers gik der rigtigt mange timers gaming med de forskellige Monkey Island titler – der nok stadigvæk står for mig som nogle af de bedste adventure spil jeg nogensinde har spillet.

Da jeg endelig fik sparet penge nok op, så endte jeg med at købe en Amiga 600 selv. Og lykken var dermed gjort. Den havde et indbygget diskettedrev, hvilket naturligvis ikke var nok, så jeg måtte i Betafon (dengang lå de på Istedgade) og købe 2 ekstra, så jeg i alt havde 3 drev. Monkey Island 2 fyldte 16 disketter, og det var røvirriterende at sidde og skifte dem ud hele tiden. Harddiske var på dette tidspunkt stadigvæk relativt dyre og dermed sjældne.

Amiga 600

Det næste der skete var, at min mors kæreste kom slæbende hjem med en PC. Jeg husker at skærmen var sort/grøn, og at grafikken endnu ikke var helt på højkant med Amigaen. Vi fik ikke lov til at spille særligt meget på den, men da den var ny så var det jo uhyggeligt interessant at rode med. Vi spillede spil som Kaptajn Kaper og Battle Chess.  Det er som om at efter jeg så denne computer, så gik det hele uhyggeligt stærkt.

Et par kammerater og mig, begyndte at gå til computerundervisning da vi var et sted imellem 13 og 15 år. Her lærte vi at programmere i Pascal og ikke mindst at anvende det daværende tekstbehandlingsprogram Word Perfect. Vi havde allerede snuset lidt til programmeringen på Commodore 64, og ligeledes på Amigaen – men Pascal var på det tidspunkt i en helt anden liga. De 3 undervisningstimer, som altid var mandag aften fra 19 til 22, blev altid afsluttet med at vi fik lov til at spille i 30 minutter på et par Amiga 2000 maskiner som skolen havde stående.

I 9. klasse fik vi endelig to PC'er vores klasseværelse i skolen. På det tidspunkt blev de primært brugt til at skrive i et meget simpelt tekstprogram der hed Papyrus, og så til at spille Tetris og Doom på. Det var så vidt jeg husker 33mhz computere, og da de var sat sammen i et netværk, så brugte vi ofte frikvartererne til at spille deathmatch.

Næste skridt var at alle begyndte at købe PC'er. Spillene var på dette tidspunkt begyndt at blive rigtigt flotte til PC’erne, og da mange af mine venner på det tidspunkt havde en, så måtte jeg også fremtrylle pengene. Jeg kan huske at jeg lånte en masse penge af min mor, og betalte ikke mindre end 14500 for min første PC og derudover 2000 kroner for en sort/hvid Cannon ink-jet printer. Specifikationerne på computeren var 75mhz, med turboknap – resten kan jeg desværre ikke længere huske. På dette tidspunkt begyndte vi at holde små LAN-fester, men Internettet var endnu ikke langt nok fremme. Vi brugte diverse BBS’er, blandt andet FIDOnet hvor jeg havde hjemme på en node der hed ”The New Dummy Load”.

Efter den første PC så gik det endnu hurtigere fremad. Kravene til spillene osv. blev højere og højere, og PC’en blev derfor ofte opgraderet. Internettet kom endelig ud i de danske hjem, og så er vi fremme ved i dag.

Dermed et lille kig, tilbage i min computer-historie. Der er ingen tvivl om, at min mors daværende kæreste har haft stor indflydelse på min fremtid, i og med at det var ham der introducerede mig til diverse computere. Og derfor også er inddirekte skyld i at jeg i dag arbejder indenfor IT.

Hvis du har læst helt her til, så er der sikkert mange ting du selv vil kunne nikke genkendende til. Det eneste jeg lidt har fortrudt er, at jeg ikke har beholdt et større antal af mine gamle sager, det ville være sjovt at have liggende i dag.

Til sidst, så vil jeg gerne sige, at hvis du skulle ligge inde med nogle Game & Watch spil – eller andre bip bip spil. Så er jeg meget interesseret i at købe dem. Send mig en PB, og så ser vi hvad vi kan finde ud af.

05-04-2007 - 16:05

Tilbage på arbejdet..

I mandags startede jeg, efter cirka 3 måneders "ferie", på mit nye arbejde. Som mange måske vil kunne nikke genkendende til, så er det relativt hårdt at komme igang igen. Dette har også været grunden til, at jeg ikke har været online de sidste par dage.

Jeg arbejder som system administrator/udvikler, med mest vægt på system administrationen lige nu.

Mit nyt job vil også være årsag til, at jeg ikke har lige så meget tid som jeg har haft tidligere. Der er altid så mange nye ting at lære, i det mindste her i starten.

Anyways, så vil jeg gerne ønske alle en rigtig god påske!


Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her