Morten Skou's blog
29-03-2007 - 13:38

Command & Conquer - Tiberium Wars

Endelig kom dagen, hvor jeg fik fingrene i det nye Command & Conquer. Normalvis spiller jeg egentlig ikke rigtigt på PC - det kan aller højest blive til Civilization eller Railroads hvis det endelig skal være.

Jeg har ikke rigtigt spillet de sidste spil i Command & Conquer serien, men kan huske hvor mange timer jeg brugte, ikke mindst til diverse LAN-fester med vennerne. Eftersigende så skulle det nye Command & Conquer være meget tro imod det orginale koncept - altså at man skal opbygge baser, bygge barakker til at lave hære med og ikke mindst indsamle Tiberium.

Spillet er netop blevet smidt i maskinen, og fylder åbenbart en hel del, da det har været ret lang tid om at installere indtil videre.

Når jeg har fået spillet i et par timer, så vil jeg opdatere min blog med de første indtryk af spillet. Hvis det er så godt som jeg håber det er, så kommer jeg ikke til at spille på mine konsoller i den nærmeste fremtid.

Nå ja.. og hvis der er nogen der er friske på en gang online i C&C, så bare sig til :-)

26-03-2007 - 00:35

Rock Star Ate My Hamster

Jeg er netop blevet færdig med min anmeldelse af det nyeste spil i Def Jam serien, Def Jam ICON. På en eller anden måde kom jeg til at tænke tilbage til starten af 90'erne, hvor jeg tydeligt kan huske hvor meget tid jeg brugte på et relativt simpelt spil der gik under titlen Rock Star Ate My Hamster.

Spillet gik, meget lig Def Jam, ud på at man skulle signe en masse forskellige kunstnere, for derefter at udgive en række singler - som forhåbentligt ville resultere i at man fik solgt nok til at få 4 guldplader. Til sin disposition havde man kunstner parodier som: Tina Turnoff (Tina Turner), Wacky Jacko (Michael Jackson), Bimbo Baggins (Kylie Minogue), Maradona (Madonna), Scratch 'n Sniffa (Salt n pepper), Annie Smallpox (Annie Lennox) og Bruce Springbean (Bruce Springsteen)

Måden man styrer Def Jam på, er naturligvis meget anderledes - og så er der lige detaljerne med at Def Jam jo rent faktisk er et fighting-spil. Alligevel mindede Def Jam mig uhyggeligt meget om Rock Star Ate My Hamster.

Spillet blev udgivet i 1989 af Codemasters.

Til sidst et par screenshots fra dette retro spil:

(Boxart fra kasetten)Ja ok, grafikken i Def Jam, ligger så også et stykke fra Rock Star Ate My Hamster.
23-03-2007 - 21:03

Konkurrence: Vind spil til din PlayStation 3

Nu er PlayStation 3 jo som bekendt udkommet, og i den forbindelse har vi fået en masse spil, som vi udlodder i forskellige konkurrencer på Console.dk.

Lige nu har du muligheden for at vinde Resistance: Fall of man. Vi vil de kommende dage, aktivere en ny konkurrence med jævne mellemrum.

Vi har fået 2 af hvert af følgende spil:
Motorstorm
Resistance: Fall of man
Ridge Racer 7
Formula One

Du kan se første del af vores konkurrencer her:
Vind PlayStation 3 spil


God fornøjelse.
22-03-2007 - 00:43

Halo 3 eller PlayStation 3?

Hvis situationen var den, at du netop havde hentet din PlayStation 3 konsol, men da du kommer hjem, så ligger der en mail fra beta@bungie.net med en besked om at Halo 3 beta-testen starter på fredag.

Hvad ville du så vælge at bruge din fredag med?

- Halo 3 eller PlayStation 3?Er du forøvrigt en af dem der henter en PlayStation 3 på fredag, så kan det godt betale sig at holde godt øje med vores søsterside Console.dk. Vi udlodder nemlig et stort antal PlayStation 3 spil væk som præmier de kommende par uger. Der starter en ny konkurrence HVER DAG.
20-03-2007 - 16:58

PlayStation 3 liste over bagudkompatible spil

De sidste par indlæg i min blog, har handlet om PlayStation 3. Dette indlæg er ingen undtagelse, hvilket nok er naturligt da PlayStation 3 jo er lige på trapperne.

Dengang hvor Microsoft smed Xbox 360 på gaden - et godt stykke tid før PlayStation 3 - så var Sony hurtigt ude og kritisere at Xbox 360 ikke ville kunne afvikle særligt mange gamle spil. Samtidigt har man gentagne gange set repræsentanter fra Sony erklære at PlayStation 3 ville kunne spille ALLE GAMLE PlayStation 1 og PlayStation 2 titler.

Igen havde Sony åbenbart taget munden for fuld.

Nu er der dukket en liste op, med samtlige spil og en rating af i hvor stor grad den europæiske PlayStation 3, er i stand til at afvikle dem tilfredsstillende.

Meget overraskende, så er der kun en enkelt ud af samtlige SingStars titler som den kan afvikle, og ligeledes er relativt nye spil som Okami, GTA og Happy Feet også på listen over spil med kritiske problemer.

Du kan læse mere om PlayStation 3 og hvilke spil den kan afvikle her.

20-03-2007 - 01:52

Flere PlayStation 3 anmeldelser

PlayStation 3

Her til aften lukkede vi op for en decideret sektion på Console.dk, hvor man nemt vil kunne finde alle PlayStation 3 anmeldelser og nyheder. Der vil naturligvis være meget fokus på netop PlayStation 3 det næste stykke tid.

Derudover har jeg lagt tre nye PlayStation 3 anmeldelser op:

Need for Speed: Carbon
Tiger Woods PGA Tour 07
NHL 2K7

I morgen vil jeg aktivere blandt andet Ridge Racer 7 og Sonic the Hedgehog.
19-03-2007 - 19:06

Status på skiferie.

Jeg synes lige at jeg ville dele en SMS som jeg fik i morges, fra en af mine venner...

Status på skiferie:
Fået øl i lufthavnen - tjek.
Misset flyet - tjek.
Fået tilbudt alternative billetter til 5000 kr. stykket - tjek.
Kørt i Andens bil istedet - tjek.
Blitzet af fotofælde i Schweiz - tjek.
Tabt Andens udstødning på bjerget - tjek.
Ikke sovet i 36 timer - tjek.
Højt humør - tjek.
.. Det kan vel kun blive en god uge.


Det lyder umiddelbart som om at man kan forvente, at han kommer hjem en af de nærmeste par dage med et brækket ben.

19-03-2007 - 03:52

PlayStation 3 - De forskellige spil

Nu har jeg haft min PlayStation 3 konsol siden starten af december, og har da også fået spillet en del på den - dog langt fra hvad man kunne håbe på når man tænker på prisen på den. Anmeldelserne af diverse spil, vil komme op på Console.dk i løbet af denne uge, men indtil at de dukker op, vil jeg lige skrive et par holdninger til de forskellige spil jeg har prøvet.

Titler i dette blogindlæg:
Need for Speed: Carbon
Resistance: Fall of Man
Motorstorm
Fight Night Round 3
NHL 2K7
Tiger Woods PGA Tour 07


Need for Speed: Carbon
Jeg har altid godt kunne lide spillene i denne serie. Bare det at man kan købe de forskellige biler, modificere, tune og til sidst køre ræs i dem, det er noget som jeg finder sjovt at gøre - i perioder. I dag da jeg var ved at ligge sidste hånd på anmeldelsen af Need for Speed: Carbon, så slog det mig at det grafisk var rimeligt grimt på PlayStation 3 i forhold til på Xbox 360.

Dette måtte naturligvis komme an på en prøve, så jeg smed spillet i Xboxen og havde begge kørende samtidigt. Ganske rigtigt, min fornemmelse var korrekt - Need for Speed: Carbon til PlayStation 3 er væsentligt grimmere end på Xbox 360. Det er både farverne og ikke mindst anti-aliasingen som den ser ud til at være gal med. Du kan se en lille film med min sammenligning her.

Resistance: Fall of Man
Jeg er efterhånden holdt op med at tælle hvor mange gange jeg er blevet spurt om forskellige ting mht. denne titel. Og mit svar er stadigvæk, at det er en af de bedste titler som jeg endnu har prøvet på PlayStation 3 platformen. Rent grafisk er det flot - dog ikke så flot som Gears of War, spillet har en rigtig lang singleplayer del og til sidst er der så online-delen som jeg nærmest vil kalde for PERFEKT.

Hvis man tager online-delen fra Halo 2, smider lidt bedre grafik på og gør det muligt at spille op til 40 personer samtidigt (uden lag) på samme map, så har man en god fornemmelsen af hvordan Resistance: Fall of Man er.

Link: Min anmeldelse af Resistance: Fall of Man.

Motorstorm
Man tager en ørken, smider en masse biler, trucks og motorcykler derud, krydrer det med teltet fra Roskilde Festival (den er god nok, teltet er med i spillet), og så har man Motorstorm. I mine øjne er Motorstorm nok det mest overhypede spil til PlayStation 3. Grafisk er det da flot nok, men det gik for mit vedkommende hurtigt hen og blev et meget kedeligt spil.

Det hjælper naturligvis på det, at der kommer onlinespil i den europæiske udgave, men stadigvæk så er det ikke noget som jeg personligt vil gå ud og bruge 500 kroner på at få hjem på hylden.

Link: Min anmeldelse af Motorstorm.

Fight Night Round 3
Hvad er det lige at EA har gang i? Hvorfor er det lige at PlayStation 3 ejere skal serveres for et spil, der rent faktisk er cirka et år gammelt allerede når det udkommer i europa den 23. marts? Hvis man kender EA ret, så er der jo et Fight Night Round 4 på vej, allerede inden for kort tid. (Xbox 360 udgaven kom ud den 10/3 2006).

PlayStation 3 udgaven ligner som forventet meget Xbox 360 udgaven, men er blevet krydret med en ekstra gamemode hvor man ser det ud af øjnene på sin bokser. Den nye gamemode synes jeg personligt ikke specielt godt om, og nøjes da også med at spille den helt traditionelle mode. Spillet i sig selv er nu underholdende nok, men har man allerede gennemført det på Xbox 360, så er der absolut ingen grund til at spilde sine sparepenge på det.

Link: Min anmeldelse af Fight Night Round 3 til PlayStation 3.

NHL 2K7
Denne titel er faktisk overraskende fed. Jeg havde desværre aldrig muligheden for at prøve den her hjemme på min Xbox 360, men har allerede brugt en del tid på at spille den på PlayStation 3. Selv om spillet i sig selv langt fra er det flotteste ishockey spil på markedet, er det stadigvæk virkelig underholdende.

Det virker på mig som om at NHL 2K7 er langt nemmere at gå til end rivalen fra Electronic Arts. Det er helt sikkert et spil som jeg kommer til at bruge meget mere tid på, muligvis på min Xbox 360 så jeg samtidigt kan få nogle achievements...

Tiger Woods PGA Tour 07
Jeg er stor stor fan af golf. Både som computerspilog ude i den virkelige verden. Det er så afslappende at vade rundt med sin golftrolley og få lidt frisk luft. Når jeg tænker mig om, så tror jeg faktisk at Tiger Woods er en af de titler som jeg har brugt mest tid på imens jeg har haft det til PlayStation 3 - men det er nok en titel som man enten kan lide eller ikke kan lide.


I morgen vil jeg kommentere lidt på et par af de andre titler som jeg har haft fingrene i, og som i vil kunne læse anmeldelserne af på Console.dk i løbet af næste uge.
17-03-2007 - 01:23

Fredags gaming

For anden fredag i træk, udfordrede redaktionen fra Xboxlife vores brugere til en kamp på liv og død. Igen var spillet Gears of War, og til trods for at deltagerne på redaktionsholdet, ikke havde spillet sammen før - så lykkedes det os at vinde de første 2 kampe, tabte de 2 næste og spillede næsten lige op med Dust Squad's hold.

Jeg må erkende, at jeg har haft det virkelig sjovt når vi har spillet på denne måde - normalvis er jeg jo ikke med i de forskellige turneringer som vi afholder, så det er faktisk sjældent at jeg får lejlighed til at spille imod andre over Xbox Live.

På grund af at det har været så populært med fredags-gaming, så har jeg snakket med et par andre fra redaktionen om det ikke kunne være interessant at gøre det til en fast tradition - at ligge op til en god gang gaming hver fredag. Ikke noget med store præmier, meget planlægning osv. - bare ren casual gaming.

Det skulle selvsagt ikke være Gears of War hver gang, så jeg ville meget gerne have noget input til hvad i andre kunne tænke jer at spille f.eks. næste fredag?

Jeg mener at spillene bør vælges ud fra følgende kriterier :

1) Multiplayer, f.eks. minimum 4 på hver side.
2) Godt med action - det er sent fredag aften, så UNO er nok for kedeligt.

Oplagt er spil som:

Gears of War
Call of Duty 2 / 3
Ghost Recon
Rainbow Six
Table Tennis

Kom gerne med nogle kommentarer til hvad du kunne tænke dig at spille.


Og til alle jer som har deltaget de sidste to fredags, så vil jeg gerne sige: Mange tak, det har været super sjovt!
15-03-2007 - 01:15

Konkurrenten kigger over skulderen

I mandags havde jeg en aftale med Microsoft om at jeg lige skulle kigge forbi og vise dem min PlayStation 3 konsol. Efter en kort køretur fra Roskilde til Hellerup, så skulle konsollen sluttes til. Fjernsynet var præcis det samme som jeg har her hjemme, og vi smed hurtigt HDMI, strøm m.v. til. Der skete dog ikke noget da vi tændte for tingene - helt sort skærm. Ak ov ve, var min kære PlayStation 3 mon gået i stykker i og med at den befandt sig omgivet af Xbox-væsner? Nej naturligvis ikke, det var heldigvis bare Samsung's sædvanlige dårlige kvalitet der gjorde sig gældende.

Da deres andet Samsung fjernsyn i forvejen var til reperation, så var vi nødsaget til at teste maskinen i deres Digitale Hjem - et sted med en masse lækkert udstyr, konsoller, sofaer osv. Så absolut ikke et dårligt alternativ. Herinde får vi hurtigt gang i konsollen, og fremvisningen kan begynde.

Første akt er en gennemgang af "dashboardet", og der bliver stillet spørgsmål til de forskellige funktioner, herunder muligheden for at ligge musik ind på maskinen. Eftersom PlayStation 3 er udstyret med diverse memory-slots, så var det meget naturligt at vi hev et memorycard ud af en Sony/Ericsson mobil, og smed det i maskinen. Til stor overraskelse kunne man ikke afspille mp3-filerne, de dukkede ganske enkelt op på skærmen som tomme foldere, istedet for filer - ingen musik i denne omgang. Billederne som også lå på kortet kunne den dog udemærket vise.

Næste akt var at vi lige skulle se Blue-Ray i aktion. Filmen Gone in 60 seconds, bliver smidt i maskinen og vi konstaterer at billedekvaliteten da er meget pæn, men at der er helt klare framerate problemer. Det samme har undertegnede oplevet derhjemme, dog ikke nær så ekstremt. Det skal lige tilføjes at vi testede i 720p, via et HDMI kabel.

Efter ca. en halv time, var der kun Daniel (Seven 17) og mig tilbage - nu var tiden inde til at gaming specialisten kunne få controlleren i hånden og få prøvet diverse PlayStation 3 titler. Resultatet af dette var følgende kommentar :

Mit indtryk var lidt blandet. Jeg har stadig ikke lyst til at købe en PS3, og er relativt uimponeret. Men jeg synes at Resistance og MotorStorm var de to mest lovende spil. Det jeg helst vil spille er Virtua Fighter 5.


Efter et stykke tid, var tiden inde til at kigge på nogle Microsoft produkter, med Daniel ved roret naturligvis. Resultatet regner jeg med, at I kan se i slutningen af denne uge. Vi fik også rig lejlighed til at få testet mit nye HD kamera, som jeg havde medbragt til lejligheden. Ikke nok med at Daniel er Gaming specialist, så har han også en doktorgrad i kamerakiks.! (Dvs. at han rangerer lige under Jes D. som ingen naturligvis kan slå).

Forza 2

Det var forøvrigt første gang jeg mødte Daniel, og han virker som en rigtig fin fyr, der helt sikkert har en stor indsigt i spilbranchen. Thumbs up herfra.
13-03-2007 - 14:45

Blogs Blogs Blogs...

Blogs er efterhånden gået hen og blevet et mere og mere brugt online fænomen. På det seneste har flere virksomheder også taget blogsne til sig, blandt andet som brug i viral markedsføring, men også hvor ansatte i firmaer fortæller om deres oplevelser.

Sidstnævnte synes jeg personligt er de mest interessante blogs, og netop det er en af de ansatte fra Take 2 begyndt på. Rob Donald skriver om ret interessante ting, blandt andet om det kommende spil The Darkness, en titel som jeg personligt ser frem til at se det færdige resultat af. Det skal forøvrigt siges at han skriver i bloggen som privat person.

Kig forbi hans blog, han er en sjov fætter og han har lovet mig at der nok skal komme flere interessante ting meget snart.

Link: http://thathappycat.blogspot.com/

08-03-2007 - 15:26

Sony HDR-SR1

Så fandt jeg endelig frem til hvilket kamera, vi skal bruge tli vores videointerviews fremover. Der er udelukkende tale om et midlertidigt kamera, da jeg regner med at købe et større et inden at vi skal til Leipzig GC senere på året.

Valget faldt på et Sony HDR-SR1, som har muligheden for både at optage i HD og DV kvalitet. Det hele lagres på den indbyggede harddisk på 30GB - hvilket ifølge Sony skulle være nok til 6 timers optagelse.

Foruden kameraet, så skal der købes et stativ, en mikrofon, noget ekstra lys og ekstra batterier. Det hele løber op, men forhåbentlig vil vi kunne tilbyde jer lækre videointerviews i super kvalitet fremover.

Til sidst et par billeder af Sony HDR-SR1 kameraet:

Det største spørgsmål er nu, hvor besværligt det bliver at få hevet film i HD-formatet AVCHD ud så vi rent faktisk kan bruge dem til noget. Selv Sony's software Vegas, tilbyder endnu ikke at man kan editere det. Men jeg har tidligere i dag snakket med Blim Blim fra Xboxyde og fået et par hints til hvordan de gør det.

Jeg købte kameraet i SonyCenter i Hellerup, hvor der faktisk var rigtig god service!08-03-2007 - 12:35

E3 2007

Jeg vågnede lidt sent i dag, det er jo en af de ting man kan tillade sig når man er arbejdsløs. Som altid starter jeg dagen med at tjekke e-mails, og hvad finder jeg? En invitation til E3 i Santa Monica, Los Angeles.

På en eller anden måde, havde jeg forstået at E3 ellers var forbeholdt for personer fra Nordamerika i år. Men sådan skulle det ikke gå.

Rygtet siger, at hvert firma der skal til E3 har x antal stemmer, som de kan bruge til at pege på hvilke medier der skal med derover. Dog er intet officielt i denne stil blevet bekræftet.


Men en ting er sikkert: undertegnede skal til Santa Monica den 11-13 juli.
07-03-2007 - 16:16

Den store Halo 3 overraskelse

Nu er der efterhånden en del af vores brugere, der skriver forskellige rygter herinde. Jeg har selv gået og tænkt lidt over en teori, som jeg nu vil dele med jer. Der er naturligvis intet officielt eller lignende på dette endnu, og bør dermed læses som pure opspind.

Min teori: Halo 3 udkommer samtidigt til Xbox 360 og PC.

Grunden til dette, er at man jo om kort tid vil kunne spille PC mod Xbox, via henholdsvis Windows Live og Xbox Live. Selv om Halo-serien altid har været det helt store trumfkort på Xbox platformen, så ser jeg ikke længere nogen grund til at beholde spillet som en eksklusiv Xbox titel. Derimod kan det fra starten være med til at hive en masse nye spillere over på Windows Live platformen.

Der er ingen tvivl om, at Microsoft (og mange andre) gerne ville være det firma der stod bag for en egentlig Counter-strike afløser. Og med Halo 3's klansystem, og hvis spillet ellers er godt nok, så er der jo en mulighed for dette.

Om jeg får ret i min teori, det vil kun tiden vise.....

Halo 3Halo 3 PC 
07-03-2007 - 01:18

Nye spændende ting på vej...

Som du sikkert allerede ved, så gør vi meget ud af at tilbyde nye muligheder og features til vores brugere her på Xboxlife.dk. Nogle gange bliver vores nye features til store successer (blogsne eksempelvis), andre gange går det knapt så godt.

Der er nu en ny ting på vej, lavet ud fra en ide, som vi længe har gået og leget med tanken om på redaktionen. Vi har desværre først haft mulighed for at gennemføre projektet i denne uge, så hvis alt går godt så vil du kunne opleve resultatet allerede i slutningen af ugen.

En anden ting som du kan glæde dig til, er at vi har fået muligheden for at lave endnu et eksklusivt videointerview. Denne gang handler det om en specifik Xbox 360 titel som forventes at udkomme i løbet af 2007. Personligt ser jeg meget frem til denne titel, og har faktisk allerede haft mulighed for at høre om den, og ikke mindst prøve den under X06 i Barcelona.

Generelt, så ligger vi mange kræfter i, at få muligheden for at lave flere og flere videointerviews. Det er trodsalt 100 gange federe at se et interview på film, end at sidde og læse et tekst-interview. 

Til sidst, så vil jeg gerne snakke lidt om Blogsne her på Xboxlife.dk. Dette er netop en af de features som vi har lavet på det sidste, der har fået en enorm success. Normalt snakker vi ikke om besøgstal, men da de mere eller mindre allerede er offentlige på blogsne, så vil jeg gøre en lille undtagelse.

Et af successkriterierne for blogsne var at vi ville runde 100 blogs. Derudover så ville det være fedt hvis blogsne bare fik 500 unikke besøgende om dagen. Disse tal er vi nu langt forbi. I skrivende stund har cirka 150 brugere oprettet deres egen blog, der er skrevet næsten 1500 indlæg, over 250.000 sidevisninger, og vi ligger nu på den pæne side af 1000 unikke besøgende om dagen, alene i blogsne. Det er egentlig meget sjovt at tænke på, at blogsne orginalt var ment som et sted udelukkende for vores skribenter.

Der er også et par nye features på vej til blogsne, i vil snart kunne se dem her i min blog - da det er her jeg tester de nye ting, inden at andre får adgang til dem. Der er blandt andet et Galleri på vej, mulighed for at oprette afstemninger og også mulighed for at lave sin blog mere personlig.

Husk forøvrigt også, at du kan gå ind på din blog via blognavn.xboxblog.dk, eksempelvis http://skou.xboxblog.dk - det gør det hele lidt nemmere at huske.

04-03-2007 - 17:58

Samsung 226BW og MX revolution mus

Som du måske har læst i mit forrige blog-indlæg, så fik jeg endelig installeret Windows Vista. Men for at gøre det hele perfekt, så besluttede jeg mig samtidigt for at anskaffe en ny skærm. Dels fordi at jeg skifter arbejde, og dermed skal aflevere min nuværende skærm, og dels fordi at jeg gerne ville have en skærm der er lidt større.

Til at starte med havde jeg besluttet mig for at købe en Samsung 225BW 22" skærm. Få dage inden at jeg ville købe den, så opdagede jeg dog at en nyere udgave var på vej, nemlig Samsung 226BW.

Sidst nævnte har i mine øjne et langt pænere design end forgængeren, og desuden et par andre småting som gør den lidt bedre - sikkert på områder som jeg aldrig ville have bemærket.

Valget faldt dermed på Samsung 226BW (som ses på billedet her til højre). Skærmen var udsolgt i alle onlinebutikker, men jeg var så heldig at finde den på tilbud i en Fona forretning, til ca. 3300 kroner. Skærmen tillader både VGA og DVI - endda på samme tid, så nu burde jeg kunne køre min Xbox 360 ind over min PC skærm også.

Den står ultra skarpt, og jeg synes virkelig at det er en lækker skærm. Det krævede dog lidt tilvænning at se på en så stor skærm, da min gamle kun var 17". 

Nu skal jeg være den første til at erkende, at jeg ikke er den store PC-spiller. De eneste spil jeg gider at bruge tid på, er strategispil som eksempelvis Civilization, C&C og mit fornyligt indkøbte Sid Meyer's Railroads. Derfor har jeg i en længere periode udelukkende brugt trackball - primært for at forhindre seneskedehindebetændelse (hvilket forøvrigt virker fortræffeligt). Desværre fandt jeg ud af at Railroad Tycoon helst vil have at man har et scroll-hjul, så i dag måtte jeg ud og købe mig en ny mus.

Jeg har som regel den holdning, at man får hvad man betaler for. Derfor faldt jeg naturligvis for Logitechs MX Revolution mus, til den nette sum af 799 kroner. Relativt mange penge for en mus må jeg erkende, tilgengæld følger der en oplader med, og den skulle eftersigende være uhyre præcis - så er jeg da sikker på at kunne navigere hurtigt nok rundt :-)

Musen er udstyret med hele 2 scroll-hjul, indbygget batteri, laserstyring, en masse knapper og så blinker den fancy når den står i opladeren. Det mest geniale er dog en ting som jeg længe har ment måtte være noget af det mest naturlige i en mus der bruger batterier: Der er endelig kommet en on/off knap på musen. Sgu godt tænkt efter 15 års udvikling.

Et lille billede af uhyret:


Nu da jeg både har Windows Vista, ny skærm, ny computer, mere ram og en ny mus - så er jeg klar til når Command & Conquer 3 udkommer her i slutningen af marts.

02-03-2007 - 21:33

En ikke helt nem Vista installation

I går besluttede jeg mig for, at nu var det på tide at hoppe med på Windows Vista bølgen. Jeg var så heldig at få fingrene i Windows Vista Ultimate, så i teorien var det egentlig bare at tage backup af min nuværende computer, og så smide DVD'en med Vista i maskinen. Helt så nemt gik det desværre ikke.

Forsøg 1, Torsdag den 1/3 2007:
Min hidtil primære desktop var en HP Pavilion maskine, som er ca 8 måneder gammel. Specifikationerne er 2,2GHZ (3700+) AMD Athlon, 2GB ram, et Nvidia Geforce 6200 Turbo Cache og et lydkort som er indbygget på bundkortet. Alt i alt en udemærket maskine, til det som jeg nu skal bruge sådan en til.

Efter at have brugt en lille time på at tage backup af Outlook og andet, så var det på tide at smide disken i. Resultatet var temligt skuffende: DVD-drevet som ellers er rimeligt nyt, kunne ganske enkelt ikke læse DVD'en. Men da jeg er fast besluttet på at det var Vista-dag, så kørte jeg de 20 km. til bilka og nåede frem ca. 15 minutter før de lukkede. Jeg finder her et Samsung DVD-drev til 399, fint nok.

Jeg kommer hjem, smider drevet i (opdager samtidigt at det allerede er et Samsung/Toshiba drev som sidder i, og som altså ikke kan læse DVD'en), og booter Windows Vista DVD'en. Denne gang kører installationen til min store glæde, helt smertefrit. Efter det korte stykke tid, som det nu tager at installere Windows Vista, så er det nu på tide at nyde fremtiden i fulde drag. Sådan går det nu desværre ikke, for det går hurtigt op for mig, at et CPU-forbrug der lå og svingede imellem 50 og 70% uden at maskinen lavede noget særligt - ikke er helt normalt.

I den tro at 2,2Ghz åbenbart ikke er nok, så beslutter jeg mig for at tage mit nyindkøbte Media Center ned fra hylden for at smide vista derpå. Specifikationerne på denne maskine er 3Ghz, 1GB ram og et grafikkort uden DVI. Jeg får hurtigt bestilt 2GB ram hos SHG (Takket være Lars fra Gate2Prices.dk). Nu kan jeg ikke gøre andet end at vente på at mine nye ramblokke kommer frem.

Forsøg 2, Fredag den 2/3 2007:
Jeg bliver vækket tidligt af postbudet, som allerede dukker op med mine ramblokke. Tiden er nu inde til at sætte ram i maskinen, så den når op på 3GB, bytte om på grafikkortene i de 2 maskiner, og så installere Windows Vista.

Til min store overraskelse, så vil drevet i denne maskine heller ikke læse Windows Vista installations DVD'en. Efter at have kigget nærmere på DVD-drevet, så opdager jeg at det er præcis samme type/model som i den anden maskine, til trods for at maskinen er meget nyere. Løsningen er naturligvis at jeg må hive mit nyindkøbte Samsung drev ud af maskine1, for derefter at sætte i maskine2.

Endelig er jeg for alvor klar til at installere Windows Vista - intet kan gå galt. Der er nok ram i maskinen, CPU'en er langt hurtigere end den første osv. Installationen forløber også helt smertefrit, og Vista virker langt hurtigere, og har nu et mere normalt CPU forbrug - lækkert. Nu er tiden så inde til at få smidt de sidste programmer ind på maskinen, dette skal naturligvis gøres samtidigt med at jeg vil høre lidt musik, men nej. Til min store overraskelse, så kan Windows Vista slet ikke finde det indbyggede lydkort, det står ikke engang i enhedsoversigten som en "ukendt enhed". What to do. Jeg finder ud af at motherboardet er et P5LP-LE, altså et Asus bord. HP har naturligvis ikke nogle drivere på deres webside, så jeg forsøger mig med at hente AC'97 driverne, som har hjulpet mig så mange gange før.

Under installationen, bliver programmet ved med at sige "Dette program er ikke certificeret til Windows Vista, er du sikker på at du vil installere det?". Jeg svarer naturligvis "Ja" til dette, ca. 20 gange, før jeg opfatter budskabet og vemodigt trykker "Nej".

Jeg er på dette tidspunkt et sted midt imellem at kyle hele lortet ud og aldrig bruge en computer igen, eller købe en MAC. Mit sidste forsøg, er dog lige at hive fat i en af mine venner, Søren Klintrup, der mange gange tidligere har formået at redde min røv i forbindelse med diverse installationer. 10 minutter senere virker min lyd som den skal, Vista kører som den skal og jeg er nu endelig igang med at installere de sidste programmer.

Jeg troede egentlig at Windows Vista skulle være mere brugervenligt, men bare det at få en pre-build computer, som rent faktisk pryder sig med et klistermærke hvor der står "Windows Capable" på, til at virke - viste sig at være en større opgave.

Til sidst et par billeder fra min Windows Vista:Som det fremgår af billedet herunder, så skal jeg nok ud og investere i et nyt grafikkort en af de nærmeste dage.Den nye velkomstbesked i Windows Vista:


Den dårlige ting ved at jeg nu kører Windows Vista, det er som den opmærksomme læser har bemærket, at jeg ikke længere har noget dedikeret Medie Center. Jeg har dog en ide om at man kan bruge Windows Vista til det samme, men nu må vi se.

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her