Morten Skou's blog
19-06-2013 - 23:50

Skuffende Microsoft!

Som bekendt, så har Microsoft her til aften meldt ud at de totalt har droppet DRM og regionnslås på Xbox One. Om det er på grund af det pres der har været fra en voldsom mængde brugere på nettet, om det er på grund af dårlige salgstal eller om det er en kombination kan vi kun gisne om, men en ting er sikkert: Jeg synes at det er en mega sort dag for Xbox-platformen

Årsagen til dette er, at sammen med de ting de fjerner, så fjerner de også en række SUPER FEDE features som eksempelvis:
- Familie deling af spil
- Mulighed for at spille sine spil uden at have disken i drevet
- Mulighed for at tage HELE sin spilsamling med over til en ven, og spille det på hans Xbox via Cloud.

Jeg er ret skuffet over, at det er lykkedes for en helvedes masse sure brugere der er bange for innovation, at få ødelagt disse elles lovende muligheder som i mine øjne ville rykke Xbox-platformen et stort skridt tættere på den digitale model som vi kender fra eksempelvis Steam.

Nu går der sikkert 5-10 år mere, før vi kommer til at se noget der ligner denne form for innovation på Xbox-platformen.

Heldigvis kan man stadig købe sine spil digitalt, og på den måde undgå at have en disk i maskinen - de vil også kunne spilles offline. Så lidt trøst er der da tilbage.

Med det sagt, så synes jeg stadigvæk at Xbox One har en masse lækre features så jeg ser såmend stadigvæk super meget frem til at få den hjem og stå under TV'et. Det ærgrer mig bare, at en række virkelig lækre features er blevet fjernet, og konsollen er blevet dårligere - udelukkende på grund af DRM. Det er da en modsætning der vil noget :-)

På den anden side, så kan jeg se at der er rigtig mange andre der lader til at være glade over at spil virker som de altid har gjort - og det har jeg selvfølgelig respekt for. Uanset hvad, så tror jeg nok at Xbox One skal byde på en masse fede øjeblikke!


16-06-2013 - 14:15

Mine E3 forudsigelser - resultatet

E3 bingo

Nu hvor E3 2013 er overstået, så tænkte jeg at jeg ville tage et tilbageblik på de gæt jeg var kommet med, omkring hvad vi ville komme til at se til spilmessen. Det var selvfølgelig ikke alle ting jeg havde ret i, men jeg kan da se at jeg ramte et par stykker helt rent - blandt andet den nye Tom Clancy titel fra Ubisoft :-)

1) Jeg tror at Microsoft får rettet op på negativiteten omkring den nye platform, ganske enkelt ved at forklare tingene bedre. Rygter - specielt de negative - har det med at sprede sig ret hurtigt på Internettet fordi folk ofte hopper med på vognen, uden at have sat sig ordentligt ind i tingene. 

Ok, der tog jeg grueligt fejl. Microsoft fik igen et par lussinger online i forbindelse med E3 og Sony klarede frisag. 

Resultat: NEJ, NEJ, NEJ!

2) Microsoft vil under deres E3 pressekonference koncentrere sig meget om spillene til Xbox One, og de vil gå lidt mere i dybden med hvordan Xbox One kan udnytte kraften fra Xbox Cloud og fordelene som man kan få ved at være "Always On" - hvilket jo i øvrigt ikke var nødvendigt, til trods for rygterne.  

Den nailede jeg da næsten. Der var meget fokus på spillene, men alt snakken om cloud og fordelene kom ikke under deres E3 konference men i de efterfølgende par dage.

Resultat: TÆT PÅ!

3) Vi vil se mere til de 15 eksklusive Xbox One spil, en række Kinect 2 spil og så tror og håber jeg også at de vil hive Illumniroom op af lommen, det vil være for vildt hvis det rent faktisk kommer med til Xbox One fra lanceringen.  

Resultat: TÆT PÅ, men intet IllumiRoom, desværre 

4) Desværre så tror jeg ikke at vi får meget at se til Destiny, som jeg mere tror på møder op til Sony's pressekonference igen. 

Resultat: BINGO!

5) Ny tynd Xbox 360

Ok, den er måske kun en smule anderledes end den nuværende Xbox 360 slim, men de annoncerede da en ny.

Resultat: BINGO!  

6) Ubisoft har sikkert et nyt Tom Clancy spil med 

Resultat: BINGO! 

7) DICE fremviser nyt spil (Mirrors Edge 2?)

Resultat: BINGO! 

8) Og så lige Call of Duty: Ghosts... hvor Activision / Infinity Ward vil insistere på kun at snakke om singleplayer delen - multiplayerdelen af spillet, som jo ellers nok er det vigtigste, vil de gemme til efteråret. 

Resultat: BINGO! 


Ok, så jeg ramte rigtigt i 5 ud af 8 - det er sgu ok. Specielt er jeg overrasket over at jeg gættede på at Ubisoft ville have et nyt Tom Clancy spil med :-) 
15-06-2013 - 16:56

Når en fjer bliver til 5 høns

1 Fjer bliver til seks høns

Overskriften er ganske vist tyvstjålet fra moralen i et eventyr af en kendt dansk forfatter ved navn H.C. Andersen, men jeg synes at jeg oftere og oftere oplever, at netop moralen ved dette eventyr lever i bedste velgående, selv her i 2013, hvor man ellers  - takke være internettet og de mange andre muligheder, burde være bedre oplyst end nogensinde.

Helt basalt, så sker der det, at en person hører eller læser noget - og denne person fortæller så historien videre til en person mere, som så fortæller den videre til en anden person, osv. Problemet er at forståelsen for historiens væsentlige elementer - eller måske hele pointen - nogle gange forsvinder efterhånden som det bliver delt imellem flere og flere. Jeg synes også ofte, at jeg hører folk argumentere for eller imod ting, som de end ikke har formået at sætte sig selv ind i - fordi de på et tidspunkt har hørt noget andet.

Jeg vil komme med et lille eksempel fra den virkelige verden :-)

Min mor fortæller en aften, at hun har fået at vide af en kollega (eller venninde), at man på det her amerikanske firmas hjemmeside, Google, kan se direkte ind af hendes vinduer. 

... det lyder jo godt nok meget som Google Streetview, for dem af os som enten har prøvet eller hørt mere om produktet fra Google. Google Streetview fungere på den måde at der kører en bil rundt, og tager billeder med et kamera på de veje som bilen kører på. For de fleste af os virker det måske harmløst - andre, endda lande, er uenige og mener at Google bryder retten til folks privatliv - og sådan kan holdningerne til det være forskelligt, og det er sundt nok - hvis de er baseret på faktuelle ting.

Anyways... for at vende tilbage til min mor, så tilføjer hun til min store overraskelse til historien, at hun har fået at vide at det fungerer real time. Altså at hvis man går ind på Google og zoomer ind på hendes vindue, så kan man se at hun står og kigger ud af det lige nu. Hun var naturligt nok rimelig skræmt over denne rimelig voldsomme overvågning som Google, ifølge hendes venninde/kollega, hele tiden opdaterede til offentlig skue på Internettet.

... igen, dem af os som kender til Google Streetview, ved at der udelukkende er tale om statiske billeder, og at de kun bliver opdateret når bilen fra Google kører forbi, hvilket sikkert ikke sker særligt ofte.

Jeg gætter på at kollegaen/venninden har fået det at vide af en som hun kender, og efterfølgende har hun så fortalt historien videre på den måde som hun har forstået den.

... I dag fortryder jeg egentlig lidt, at jeg ikke lod min mor blive i troen, det kunne have været rimelig ondt, men samtidig ret sjovt ;-)

Ovenstående er som sagt bare et eksempel, men min pointe med dette blogindlæg er, at jeg synes at det er oftere og oftere, at folk forsøger at argumentere - eller påstå ting - ud fra nogle oplysninger de har misforstået eller holdninger som de har - i stedet for selv at sætte sig ind i tingene før de begynder at himle op over noget - som måske så viser sig at være forkert. Vi kan selvfølgelig alle tage fejl, men hvis man begynder at svine andre folk til på grund af noget, og det senere viser sig at man tager fejl - så ender man måske med at se dum ud selv.

Du kan i øvrigt læse eventyret fra H.C. Andersen her
12-06-2013 - 21:10

Next-gen og fair use båndbredde?

Som mange af jer der følger med herinde nok er klar over, så har jeg valgt hvad min næste platform skal være, og det bliver selvfølgelig stadigvæk Xbox som jeg regner med at kommer til at bruge min fritid sammen med. Med det sagt, så er der faktisk et område ved Xbox One, som godt kunne gå hen og bekymre mig lidt, om min bekymring er uden grund har jeg ikke rigtigt vurderet ordentligt endnu, da Microsoft / Sony ikke har meldt 100% ud om hvordan deres Cloud egentlig fungerer.

Bekymringen går ud på at mange internetudbydere - herunder danske, er begyndt at introducere en såkaldt "Fair use" grænse for hvor meget man egentlig må hente fra Internettet på sin forbindelse. For at hive to eksempler frem, så har jeg fundet følgende fair use grænser for bredbånd - grænserne afhænger typisk af hvilken linje man har:

YouSee Fair Use grænser
10/1 mbit - 200 GB / md
25/3 mbit - 600 GB / md
50/5 mbit - 1000 GB / md
100/10 mbit - 2000 GB / md

Stofa Fair Use grænser
20/3 mbit - 400 GB / md
40/5 mbit - 800 GB / md
60/10 mbit - 1200 GB / md
150/15 mbit - 2500 GB / md 

Det som bekymrer mig lidt, er at hvis vi kigger på de mindre pakker, så er der ikke voldsomt mange GB med i pakken - slet ikke hvis spil på en eller anden måde skal streames online fra Xbox One clouden - og slet ikke hvis de fylder mange GB pr. styk som man må forvente at de ofte vil gøre med den nye grafik som Xbox One kan præstere. Det er ikke selve det at man skal logge ind hver 24 time der bekymrer mig - men mere det når man eksempelvis skal hente nye spil.

Som sagt, så kan jeg naturligvis tage fejl - og det er slet ikke sikkert at der er noget problem, men hvis et spil til Xbox One fylder eksempelvis 25GB, og man samtidig godt kan lide at se Netflix, måske kører ens musik også over nettet (Spotify, Wimp), så jeg på fornemmelsen at man relativt hurtigt kan opleve at de 200GB er væk - og så bliver man kontaktet og bedt om at opgradere - eller måske helt opsagt (ok, det er så i de sindsyge tilfælde). 

Jeg vil gerne lige tilføje, at eftersom PlayStation 4 også kommer til at tilbyde brug af deres Gaikai cloud på et tidspunkt, så findes problemstillingen med stor sandsynlighed også der - hvis den da findes.

Synes bare lige at jeg ville dele den her mulige problematik med jer :-) 
09-06-2013 - 16:32

E3 2013 - Mine forventninger

Der er i skrivendestund kun lidt over 26 timer at Microsoft åbner op for E3 med deres pressekonference. Der er vidst ingen tvivl om, at gamere over hele verden følger godt med til denne konference, da Microsoft i manges øjne bliver nødt til at komme med noget virkelig imponerende hvis de skal få styr på alt den kritik de modtager lige i øjeblikket som følge af deres sidste #XboxReveal fremvisning hvor de mildest talt smed et par ret hårde bomber.

Min personlige holdning er, at jeg fortsat tror på at Microsofts PR-maskine ved hvad det er de laver - og jeg tror heller ikke at alt denne kritik som regner ned over dem i øjeblikket i virkeligheden er kommet som en overraskelse for dem. I stedet tror jeg, at de valgte at smide disse negative bomber inden E3, så E3 kan bruges til at fokusere på det som det hele handler om: Xbox One spil.

Det kan selvfølgelig være at jeg tager fejl, og at deres PR folk er pænt dårlige til deres arbejde, men jeg håber det virkelig ikke.

Anyways, så skal jeg desværre ikke over til Los Angeles selv i år, der kom nemlig oprindeligt noget arbejde i vejen, men det er faktisk lykkedes for mig at få ferie i E3-ugen nu, så jeg glæder mig til at dække eventet i højeste gear - præcis som vi plejer herinde på Xboxlife.dk.

Jeg har herunder forsøgt at sætte ord på mine forventninger til hvad vi kommer til at se under E3, og også hvad jeg selv glæder mig til at høre mere om.

Xbox One
Jeg tror at Microsoft får rettet op på negativiteten omkring den nye platform, ganske enkelt ved at forklare tingene bedre. Rygter - specielt de negative - har det med at sprede sig ret hurtigt på Internettet fordi folk ofte hopper med på vognen, uden at have sat sig ordentligt ind i tingene.

Microsoft vil under deres E3 pressekonference koncentrere sig meget om spillene til Xbox One, og de vil gå lidt mere i dybden med hvordan Xbox One kan udnytte kraften fra Xbox Cloud og fordelene som man kan få ved at være "Always On" - hvilket jo i øvrigt ikke var nødvendigt, til trods for rygterne. 

Vi vil se mere til de 15 eksklusive Xbox One spil, en række Kinect 2 spil og så tror og håber jeg også at de vil hive Illumniroom op af lommen, det vil være for vildt hvis det rent faktisk kommer med til Xbox One fra lanceringen.

Desværre så tror jeg ikke at vi får meget at se til Destiny, som jeg mere tror på møder op til Sony's pressekonference igen.

Ny tynd Xbox 360 (Xbox 720)
Microsoft har meldt ud, at de forventer at sælge rigtig mange Xbox 360 konsoller et godt stykke tid ud i fremtiden og rygterne har floreret om en mindre Xbox 360. Jeg tror på at de godt kunne finde på et præsentere en sådan Xbox - og det kunne sgu være lidt sjovt hvis de rent faktisk kaldte den for Xbox 720, men jeg tror nu mere på at den vil hedde Xbox 360 mini, det andet ville skabe forvirring omkring Xbox One og Xbox 720 :-)

Xbox One spil fra forskellige udviklere / udgivere
Der er allerede begyndt at komme udmeldinger fra de forskellige udgivere om hvad de har tænkt sig at vise frem under årets E3. Activision kommer med et måske lidt skuffende lineup, som kun består af 3 spil. Men så er det godt at der er mange andre udgivere med også. Jeg glæder mig eksempelvis til:

- Nyt Skylanders fra Activision
- Disney Infinity
- DICE fremviser nyt spil (Mirrors Edge 2?)
- Forza Motorsport 5 
- Ubisoft har sikkert et nyt Tom Clancy spil med 

Og så lige Call of Duty: Ghosts... hvor Activision / Infinity Ward vil insistere på kun at snakke om singleplayer delen - multiplayerdelen af spillet, som jo ellers nok er det vigtigste, vil de gemme til efteråret. 

Tidsplanen for pressekonferencerne ser sådan her ud - det starter mandag aften:
18.30 - Microsoft
22.00 - Electronic Arts
00.00 - Ubisoft
03.00 - Sony

.... men vi vil dække E3 nærmest i døgndrift herinde, fra mandag formiddag og frem til torsdag. 
03-06-2013 - 23:24

Fitbit Flex armbånd

Tidligere i dag faldt jeg tilfældigvis over dette Fitbit Flex armbånd, som ser ud til at kunne en masse fancy ting, som måske kunne være med til at motivere en til at bevæge sig noget mere. Nu koster armbåndet godt og vel 700 kroner, så jeg tænkte at jeg ville høre herinde, om der er nogen af jer der har prøvet armbåndet fra Fitbit?

Så vidt jeg forstår, så virker det både som en normal skridttæller, men der er så også mulighed for at måle hvor mange kalorier man forbrænder, hvor langt man går og generelt ens aktivitets niveau. Derudover skulle det kunne måle hvor længe man sover - og ikke mindst hvor godt man sover (en ting jeg ofte har problemer med).

Fitbit Flex armbånd

Det som jeg er i tvivl om ved armbåndet, er hvor godt det egentlig virker - er det præcis, og kan man stole på de resultater det kommer med? Et andet spørgsmål jeg har, og som jeg ikke har kunne finde et svar på, er om det egentlig kan måle hvor langt man eksempelvis cykler og hvor mange kalorier man forbrænder der.

Så hvis du har erfaringer med det, vil jeg værdsætte lidt input før jeg eventuelt køber det.

Du kan i øjeblikket købe Fitbit Flex til kun 799 kroner her.

Du kan læse mere om Fitbit Flex her.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her