Morten Skou's blog
29-09-2012 - 17:16

Sonos Play:5

Jeg har i længere tid gået og været lidt ked af det anlæg som jeg har haft indtil nu. Det var et lidt større Samsung anlæg, et af dem der kunne hænge på væggen - og med fire store tårn-højtalere og en kæmpe subwoofer. Selve anlægget var såmend fedt nok, men det havde den begrænsning, at hvis jeg ville høre ting som netradio, eller bare lyd fra iTunes, så skulle jeg sætte et stik til og så spille det over min computer. Derudover så fyldte sådan et anlæg langt mere end nødvendigt, specielt når det sjældent blev brugt. Og der kommer Sonos Play:5 så ind i billedet.

Derfor gik jeg og overvejede at købe et AppleTV, da det så vidt jeg forstod, også kunne bruges til at streame musik til mit anlæg via AirPlay. Men da jeg så var ovre hos en af mine kammerater, så fik jeg set, at han havde sådan et fancy Sonos setup, hvor man kunne styre musikken via eksempelvis en iPad og endda have lyd i flere forskellige rum.

Sonos Play:5

Sammen med Sonos Play:5 afspilleren, så købte jeg en Sonos Bridge, som gør at det eneste man skal bruge for at kunne høre musik via selve Play:5 afspilleren, er et strømstik - da musikken bare bliver streamet trådløst imellem de to enheder. Da jeg skulle slutte tingene til, havde jeg egentlig lidt på fornemmelsen, at jeg nu skulle ligge og slås med at få det til at virke - men sådan var det ikke. Jeg har ganske enkelt ALDRIG før oplevet noget der var så nemt at slutte til som Sonos Bridge og Sonos Play:5. Jeg satte ganske enkelt bare et netstik fra min normale internet-router bagi Bridgen, og den software jeg havde installeret på computeren, fandt nu lynhurtigt både min Bridge og derefter min Play:5 enhed. I det hele tror jeg at det tog 2 minutter før de første toner kom frem fra højtalerne.

Jeg har nu haft den i lidt over en uge, og må erkende at jeg nu får hørt langt mere musik end førhen. Det er super fedt at man enten kan høre alle sangene fra Spotify eller WiMP, mit normale musikkatalog eller ganske enkelt høre en af de utallige internetradioer. Med Sonos softwaren, kan jeg endda styre det hele enten via min iPad som typisk befinder sig i stuen hvor anlægget også er - eller via min computer, hvis jeg lige vil skrue ned for lyden eller skifte sang uden at skulle gå ind i stuen for at gøre det.

Sonos Play:5 software ipad

Der er også rig mulighed for at lave spillelister, og har man i forvejen Spotify, så kommer de lister som man har lavet på andre enheder selvfølgelig med over på Spotify på Sonos. Det eneste som jeg savner fra Spotify, er muligheden for at høre "radio" uden at der er reklamer. Til gengæld er det jo så rigtige radiostationer som P3, Voice og mange andre, man kan høre via Sonosen. Som et andet plus, så er det jo pisse nemt, at smide sin iPad på bordet hvis man holder fest, og så kan folk bare tilføje de sange de vil høre til playlisten - det var en af de ting jeg synes var rigtig smart. 

Lydkvaliteten er faktisk overraskende god, men der befinder sig også hele 5 højtalere og 5 digitale forstærkere i den lille enhed. Det kan selvfølgelig ikke spille lige så godt som et "rigtigt" anlæg, og stereo-kvaliteten er selvfølgelig også lavere, da højtalerne sidder meget tæt. Der er dog mulighed for at man kan købe en Play:5 enhed mere, og så linke to af dem sammen for at få rigtig stereo - det er dog mere end hvad jeg har brug for. Som jeg tidligere nævnte, så er der også mulighed for at slutte endnu flere Sonos enheder sammen, faktisk kan det jo være at man vil have en Play:5 i køkkenet, en Play:3 i soveværelset og så sit normale anlæg med Sonos-opkobling i stuen. Her er det smarte så, at man via Sonos softwaren til eksempelvis iPad (iPhone, Android, PC og Mac understøttes også), så kan man inddele dem i forskellige grupper - så man kan enten vælge at høre det samme musik overalt i huset, eller høre forskelligt musik overalt.

En af de andre ting jeg selvfølgelig går glip af nu, er muligheden for at høre surround sound, eksempelvis i forbindelse med spil eller film. Men da jeg fik tænkt mig om, så brugte jeg det faktisk ikke rigtigt alligevel, så det overlever jeg nok. Til gengæld er der faktisk mulighed for både at sætte et sæt høretelefoner bagi - og der er også en input port, hvis man vil tilslutte en ekstern enhed som f.eks. en mp3 afspiller eller andet.

Sonos Play:5
 
 
Sonos Play:5 fås i både hvid og sort, og man kan faktisk også få en lidt mindre udgave der har samme funktionalitet, nemlig Sonos Play:3. Vil man ikke erstatte sit nuværende anlæg, men bare gerne have alle de lækre muligheder fra Sonos, så kan man købe en Sonos Connect og en Sonos Bridge - og så er man sådan set kørende. 

Anyways, så er jeg godt nok blevet glad for min investering og savner slet ikke det gamle store anlæg. Og at Sonos Play:5 optager så lidt plads, men samtidig har så god lyd som det har, så kan de fleste koner vist også godkende indkøbet :-)

Flere oplysninger:
Officiel Sonos hjemmeside
Sonos hos Hifiklubben.dk
04-09-2012 - 10:52

Har han fat i noget her?

Martin Thorborg har lavet en lille ny video, eller lille er den sgu ikke - 18 minutter. Men den er alle 18 minutter værd - tjek den ud og kom med din mening :-) 
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her