Morten Skou's blog
15-06-2013 - 16:56

Når en fjer bliver til 5 høns

1 Fjer bliver til seks høns

Overskriften er ganske vist tyvstjålet fra moralen i et eventyr af en kendt dansk forfatter ved navn H.C. Andersen, men jeg synes at jeg oftere og oftere oplever, at netop moralen ved dette eventyr lever i bedste velgående, selv her i 2013, hvor man ellers  - takke være internettet og de mange andre muligheder, burde være bedre oplyst end nogensinde.

Helt basalt, så sker der det, at en person hører eller læser noget - og denne person fortæller så historien videre til en person mere, som så fortæller den videre til en anden person, osv. Problemet er at forståelsen for historiens væsentlige elementer - eller måske hele pointen - nogle gange forsvinder efterhånden som det bliver delt imellem flere og flere. Jeg synes også ofte, at jeg hører folk argumentere for eller imod ting, som de end ikke har formået at sætte sig selv ind i - fordi de på et tidspunkt har hørt noget andet.

Jeg vil komme med et lille eksempel fra den virkelige verden :-)

Min mor fortæller en aften, at hun har fået at vide af en kollega (eller venninde), at man på det her amerikanske firmas hjemmeside, Google, kan se direkte ind af hendes vinduer. 

... det lyder jo godt nok meget som Google Streetview, for dem af os som enten har prøvet eller hørt mere om produktet fra Google. Google Streetview fungere på den måde at der kører en bil rundt, og tager billeder med et kamera på de veje som bilen kører på. For de fleste af os virker det måske harmløst - andre, endda lande, er uenige og mener at Google bryder retten til folks privatliv - og sådan kan holdningerne til det være forskelligt, og det er sundt nok - hvis de er baseret på faktuelle ting.

Anyways... for at vende tilbage til min mor, så tilføjer hun til min store overraskelse til historien, at hun har fået at vide at det fungerer real time. Altså at hvis man går ind på Google og zoomer ind på hendes vindue, så kan man se at hun står og kigger ud af det lige nu. Hun var naturligt nok rimelig skræmt over denne rimelig voldsomme overvågning som Google, ifølge hendes venninde/kollega, hele tiden opdaterede til offentlig skue på Internettet.

... igen, dem af os som kender til Google Streetview, ved at der udelukkende er tale om statiske billeder, og at de kun bliver opdateret når bilen fra Google kører forbi, hvilket sikkert ikke sker særligt ofte.

Jeg gætter på at kollegaen/venninden har fået det at vide af en som hun kender, og efterfølgende har hun så fortalt historien videre på den måde som hun har forstået den.

... I dag fortryder jeg egentlig lidt, at jeg ikke lod min mor blive i troen, det kunne have været rimelig ondt, men samtidig ret sjovt ;-)

Ovenstående er som sagt bare et eksempel, men min pointe med dette blogindlæg er, at jeg synes at det er oftere og oftere, at folk forsøger at argumentere - eller påstå ting - ud fra nogle oplysninger de har misforstået eller holdninger som de har - i stedet for selv at sætte sig ind i tingene før de begynder at himle op over noget - som måske så viser sig at være forkert. Vi kan selvfølgelig alle tage fejl, men hvis man begynder at svine andre folk til på grund af noget, og det senere viser sig at man tager fejl - så ender man måske med at se dum ud selv.

Du kan i øvrigt læse eventyret fra H.C. Andersen her
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her