Morten Skou's blog
12-06-2013 - 21:10

Next-gen og fair use båndbredde?

Som mange af jer der følger med herinde nok er klar over, så har jeg valgt hvad min næste platform skal være, og det bliver selvfølgelig stadigvæk Xbox som jeg regner med at kommer til at bruge min fritid sammen med. Med det sagt, så er der faktisk et område ved Xbox One, som godt kunne gå hen og bekymre mig lidt, om min bekymring er uden grund har jeg ikke rigtigt vurderet ordentligt endnu, da Microsoft / Sony ikke har meldt 100% ud om hvordan deres Cloud egentlig fungerer.

Bekymringen går ud på at mange internetudbydere - herunder danske, er begyndt at introducere en såkaldt "Fair use" grænse for hvor meget man egentlig må hente fra Internettet på sin forbindelse. For at hive to eksempler frem, så har jeg fundet følgende fair use grænser for bredbånd - grænserne afhænger typisk af hvilken linje man har:

YouSee Fair Use grænser
10/1 mbit - 200 GB / md
25/3 mbit - 600 GB / md
50/5 mbit - 1000 GB / md
100/10 mbit - 2000 GB / md

Stofa Fair Use grænser
20/3 mbit - 400 GB / md
40/5 mbit - 800 GB / md
60/10 mbit - 1200 GB / md
150/15 mbit - 2500 GB / md 

Det som bekymrer mig lidt, er at hvis vi kigger på de mindre pakker, så er der ikke voldsomt mange GB med i pakken - slet ikke hvis spil på en eller anden måde skal streames online fra Xbox One clouden - og slet ikke hvis de fylder mange GB pr. styk som man må forvente at de ofte vil gøre med den nye grafik som Xbox One kan præstere. Det er ikke selve det at man skal logge ind hver 24 time der bekymrer mig - men mere det når man eksempelvis skal hente nye spil.

Som sagt, så kan jeg naturligvis tage fejl - og det er slet ikke sikkert at der er noget problem, men hvis et spil til Xbox One fylder eksempelvis 25GB, og man samtidig godt kan lide at se Netflix, måske kører ens musik også over nettet (Spotify, Wimp), så jeg på fornemmelsen at man relativt hurtigt kan opleve at de 200GB er væk - og så bliver man kontaktet og bedt om at opgradere - eller måske helt opsagt (ok, det er så i de sindsyge tilfælde). 

Jeg vil gerne lige tilføje, at eftersom PlayStation 4 også kommer til at tilbyde brug af deres Gaikai cloud på et tidspunkt, så findes problemstillingen med stor sandsynlighed også der - hvis den da findes.

Synes bare lige at jeg ville dele den her mulige problematik med jer :-) 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her