Morten Skou's blog
19-06-2013 - 23:50

Skuffende Microsoft!

Som bekendt, så har Microsoft her til aften meldt ud at de totalt har droppet DRM og regionnslås på Xbox One. Om det er på grund af det pres der har været fra en voldsom mængde brugere på nettet, om det er på grund af dårlige salgstal eller om det er en kombination kan vi kun gisne om, men en ting er sikkert: Jeg synes at det er en mega sort dag for Xbox-platformen

Årsagen til dette er, at sammen med de ting de fjerner, så fjerner de også en række SUPER FEDE features som eksempelvis:
- Familie deling af spil
- Mulighed for at spille sine spil uden at have disken i drevet
- Mulighed for at tage HELE sin spilsamling med over til en ven, og spille det på hans Xbox via Cloud.

Jeg er ret skuffet over, at det er lykkedes for en helvedes masse sure brugere der er bange for innovation, at få ødelagt disse elles lovende muligheder som i mine øjne ville rykke Xbox-platformen et stort skridt tættere på den digitale model som vi kender fra eksempelvis Steam.

Nu går der sikkert 5-10 år mere, før vi kommer til at se noget der ligner denne form for innovation på Xbox-platformen.

Heldigvis kan man stadig købe sine spil digitalt, og på den måde undgå at have en disk i maskinen - de vil også kunne spilles offline. Så lidt trøst er der da tilbage.

Med det sagt, så synes jeg stadigvæk at Xbox One har en masse lækre features så jeg ser såmend stadigvæk super meget frem til at få den hjem og stå under TV'et. Det ærgrer mig bare, at en række virkelig lækre features er blevet fjernet, og konsollen er blevet dårligere - udelukkende på grund af DRM. Det er da en modsætning der vil noget :-)

På den anden side, så kan jeg se at der er rigtig mange andre der lader til at være glade over at spil virker som de altid har gjort - og det har jeg selvfølgelig respekt for. Uanset hvad, så tror jeg nok at Xbox One skal byde på en masse fede øjeblikke!


Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her