Morten Skou's blog
31-03-2012 - 17:33

MagicShine MJ-818 cykellygte

Så er det igen tid til et blogindlæg om min nye hobby: at cykle rundt på min Mountainbike. I et af mine tidligere blogindlæg fortalte jeg at jeg havde købt mig en lækker Radon ZR Team 7.0 mountainbike, og her en måned senere er jeg stadigvæk rigtig glad for den.

Fra starten har der dog været et problem med skivebremsen på forhjulet, den blev ved med at larme når man kører eller bare hvis man drejer hjulet rundt. Til trods for at jeg gentagne gange har forsøgt at følge diverse guider på Internettet for at justere bremsekalibrene, så var det ikke lykkedes at få det til at fungerer ordentligt. Derfor kom en af mine venner lige på besøg for at fikse bremsen.

Han fik, til min store overraskelse, fikset bremsen i et af de første forsøg og den har virket perfekt lige siden - fedt. Efter at bremsen var fikset, skulle han naturligvis lige have en tur på min nye cykel. Det ender med at han kører på baghjul, laver diverse hops med den og ellers piner min cykel på måder som jeg aldrig selv har gjort :-) En Mountainbike kan selvfølgelig holde til det, men det kunne baglygten desværre ikke så den smadrede.

Dermed var jeg tilbage i situationen, hvor jeg skulle til at kigge efter nyt udstyr igen - en ting jeg har hygget mig med flere gange siden jeg har købt cyklen. Den baglygte som gik i stykket, havde jeg givet omkring 50 kroner for i Bilka, men jeg tænkte at nu når jeg alligevel skulle købe en ny, så kunne det lige så godt blive en ordentlig en. Jeg startede dog med at smutte ud og købe en ny til 30 kroner, da jeg som regel kører om aftenen, og helst ikke ville undvære baglygten.

MagicShine MJ-818

Valget faldt igen på en lygte fra MagicShine. Jeg har tidligere blogget om in MagicShine MJ-816E forlygte, som er helt fantastisk, så jeg valgte at toppe lygte-udstyret af med en MagicShine MJ-818 LED baglygte med en max effekt på 85 Lumens - det er altså en hel del, og ret fedt at jeg nu er ret sikker på at folk kan se mig ordentligt bagfra. 

Med i pakken er der et ekstra batteri på 8.4V der burde give op imod 10 timers lys ved fuld effekt. Lygten har 3 forskellige indstillinger: den kan blinke, blinke skiftevis imellem den inderste lygte og ringen omkring - eller lyse konstant. Jeg tror egentlig at jeg ender med at bruge sidstnævnte da jeg selv synes at de er mest behagelige at køre forbi når jeg kører i bil. Lygten blev selvfølgelig købt hos MagicShineUK, da de har virkelig god support. 

MagicShine MJ-818

Jeg har også købt en såkaldt Y-splitter, så jeg kan nøjes med at have et batteri på cyklen - altså dele batteriet med min forlygte. Det giver lidt kortere levetid, men jeg cykler som regel kun et sted imellem 1 og 2 timer af gangen, så det burde være fint.

I øvrigt så er min cykelcomputer også gået hen og blevet ret ustabil. Det lader til at den også måtte lade livet under min kammerats hop på cyklen, men den virker kortvarigt igen hvis jeg justerer sensoren. Efter et par km cykeltur, så holder den dog op med at registrere hastigheden igen. Jeg overvejer faktisk at tage den helt af, da jeg alligevel ikke kan se en skid på den når jeg cykler om aftenen.

Ud over den nye cykellygte, så har jeg også fået købt lidt mere udstyr:

Cykelhandsker, da det gør overraskende ondt i hænderne når man kører længere ture, så er det rart at have et par handsker på.

Ekstra flaske og holder, da jeg i starten hele tiden løb tør for vand. Det er dog ikke så aktuelt mere, men det bliver det med garanti igen når det bliver sommer, og jeg ville gerne sikre mig at have den samme holder på begge steder på cyklen.

Cykelshorts med indlæg, da man bliver forfærdeligt øm i røven :-)  Skal selvfølgelig have dem indenunder mine andre bukser, så det ikke ser ud som om at jeg dyrker sport!

Benvarmere - har jeg lige hentet i dag. Jeg fik ofte ondt i knæene når jeg cyklede, og regner egentlig med at det er på grund af kulden. Det skulle disse benvarmere gerne rette op på. Det er lidt ærgerligt at nøjes med at cykle 22km på grund af at man får ondt i knæene, hvis man ellers føler at man godt kunne tage en dobbelt-tur.

Cykeljakke (løbejakke) - meget rart at have så man ikke skal suse rundt i sin normale jakke. Igen så går det ud på ikke at se alt for meget ud som om at jeg dyrker sport, så det er en rimelig neutral og meget tynd løbejakke jeg har købt.

Cykelpumpe - totalt fejlkøb. Den fungerer ikke ordentligt, og det er svært at få nok luft i dækket (jeg har lige været på tanken og pumpe den op til 2.5bar imod den 1.4bar som hidtil har været i dækkene). 

Den generelle status er, at jeg har formået at holde min motivation i top - jeg har været ude og cykle cirka hver anden dag, minus en hel uge da jeg havde problemer med min ryg.  Det er fedt at jeg kan se forbedringer, både på tiden og på hvor nemt jeg kommer over de forskellige bakker der er på min rute. En enkelt gang kørte jeg ruten to gange lige efter hinanden, virkelig fed fornemmelse når det var gennemført.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her