Morten Skou's blog
02-03-2007 - 21:33

En ikke helt nem Vista installation

I går besluttede jeg mig for, at nu var det på tide at hoppe med på Windows Vista bølgen. Jeg var så heldig at få fingrene i Windows Vista Ultimate, så i teorien var det egentlig bare at tage backup af min nuværende computer, og så smide DVD'en med Vista i maskinen. Helt så nemt gik det desværre ikke.

Forsøg 1, Torsdag den 1/3 2007:
Min hidtil primære desktop var en HP Pavilion maskine, som er ca 8 måneder gammel. Specifikationerne er 2,2GHZ (3700+) AMD Athlon, 2GB ram, et Nvidia Geforce 6200 Turbo Cache og et lydkort som er indbygget på bundkortet. Alt i alt en udemærket maskine, til det som jeg nu skal bruge sådan en til.

Efter at have brugt en lille time på at tage backup af Outlook og andet, så var det på tide at smide disken i. Resultatet var temligt skuffende: DVD-drevet som ellers er rimeligt nyt, kunne ganske enkelt ikke læse DVD'en. Men da jeg er fast besluttet på at det var Vista-dag, så kørte jeg de 20 km. til bilka og nåede frem ca. 15 minutter før de lukkede. Jeg finder her et Samsung DVD-drev til 399, fint nok.

Jeg kommer hjem, smider drevet i (opdager samtidigt at det allerede er et Samsung/Toshiba drev som sidder i, og som altså ikke kan læse DVD'en), og booter Windows Vista DVD'en. Denne gang kører installationen til min store glæde, helt smertefrit. Efter det korte stykke tid, som det nu tager at installere Windows Vista, så er det nu på tide at nyde fremtiden i fulde drag. Sådan går det nu desværre ikke, for det går hurtigt op for mig, at et CPU-forbrug der lå og svingede imellem 50 og 70% uden at maskinen lavede noget særligt - ikke er helt normalt.

I den tro at 2,2Ghz åbenbart ikke er nok, så beslutter jeg mig for at tage mit nyindkøbte Media Center ned fra hylden for at smide vista derpå. Specifikationerne på denne maskine er 3Ghz, 1GB ram og et grafikkort uden DVI. Jeg får hurtigt bestilt 2GB ram hos SHG (Takket være Lars fra Gate2Prices.dk). Nu kan jeg ikke gøre andet end at vente på at mine nye ramblokke kommer frem.

Forsøg 2, Fredag den 2/3 2007:
Jeg bliver vækket tidligt af postbudet, som allerede dukker op med mine ramblokke. Tiden er nu inde til at sætte ram i maskinen, så den når op på 3GB, bytte om på grafikkortene i de 2 maskiner, og så installere Windows Vista.

Til min store overraskelse, så vil drevet i denne maskine heller ikke læse Windows Vista installations DVD'en. Efter at have kigget nærmere på DVD-drevet, så opdager jeg at det er præcis samme type/model som i den anden maskine, til trods for at maskinen er meget nyere. Løsningen er naturligvis at jeg må hive mit nyindkøbte Samsung drev ud af maskine1, for derefter at sætte i maskine2.

Endelig er jeg for alvor klar til at installere Windows Vista - intet kan gå galt. Der er nok ram i maskinen, CPU'en er langt hurtigere end den første osv. Installationen forløber også helt smertefrit, og Vista virker langt hurtigere, og har nu et mere normalt CPU forbrug - lækkert. Nu er tiden så inde til at få smidt de sidste programmer ind på maskinen, dette skal naturligvis gøres samtidigt med at jeg vil høre lidt musik, men nej. Til min store overraskelse, så kan Windows Vista slet ikke finde det indbyggede lydkort, det står ikke engang i enhedsoversigten som en "ukendt enhed". What to do. Jeg finder ud af at motherboardet er et P5LP-LE, altså et Asus bord. HP har naturligvis ikke nogle drivere på deres webside, så jeg forsøger mig med at hente AC'97 driverne, som har hjulpet mig så mange gange før.

Under installationen, bliver programmet ved med at sige "Dette program er ikke certificeret til Windows Vista, er du sikker på at du vil installere det?". Jeg svarer naturligvis "Ja" til dette, ca. 20 gange, før jeg opfatter budskabet og vemodigt trykker "Nej".

Jeg er på dette tidspunkt et sted midt imellem at kyle hele lortet ud og aldrig bruge en computer igen, eller købe en MAC. Mit sidste forsøg, er dog lige at hive fat i en af mine venner, Søren Klintrup, der mange gange tidligere har formået at redde min røv i forbindelse med diverse installationer. 10 minutter senere virker min lyd som den skal, Vista kører som den skal og jeg er nu endelig igang med at installere de sidste programmer.

Jeg troede egentlig at Windows Vista skulle være mere brugervenligt, men bare det at få en pre-build computer, som rent faktisk pryder sig med et klistermærke hvor der står "Windows Capable" på, til at virke - viste sig at være en større opgave.

Til sidst et par billeder fra min Windows Vista:Som det fremgår af billedet herunder, så skal jeg nok ud og investere i et nyt grafikkort en af de nærmeste dage.Den nye velkomstbesked i Windows Vista:


Den dårlige ting ved at jeg nu kører Windows Vista, det er som den opmærksomme læser har bemærket, at jeg ikke længere har noget dedikeret Medie Center. Jeg har dog en ide om at man kan bruge Windows Vista til det samme, men nu må vi se.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her