Morten Skou's blog
24-01-2007 - 11:30

Vil Google overtage Internettet?

En fyr ved navn Robert X. Cringely har skrevet en meget interessant artikel om hvad det egentlig er han mener Google har gang i.

Det seneste stykke tid, har Google købt adgang til en lang række Internet backbones, faktisk så er de ifølge Cringely en af verdens største indenfor det område. Det spøjse er, at de ikke har opnået denne position ved at opkøbe de forskellige fiberudbydere, men istedet ved at lave langvarige leasingaftaler. Et gæt på hvorfor de ikke blot har opkøbt dem, er at den amerikanske konkurrencestyrelsen så uden tvivl ville gå ind og blande sig, og umuliggøre sådanne opkøb.

Dertil kommer det, at Google har opkøbt land flere steder i USA, hvor de planlægger at bygge store driftcentre. Faktisk er områderne som de har købt så sindsygt store, at der ville være plads til flere hundredetusinde servere. Fælles for dem er at de ligger meget tæt på forskellige strømkilder, blandt andet et atomkraftværk.

Men hvad er det lige at Google vil med alle disse driftcentre? Planen skulle ifølge Robert Cringely være både være simpel, og efterhånden også ret åbenlys: de vil overtage hele driften af Internettet, ganske enkelt ved at aggere et nødvendigt knudepunkt for de forskellige nuværende Internetudbydere.

Kravene til hastigheden på Internettet bliver nemlig større og større, specielt i forbindelse med at både TV og telefon er begyndt at blive en normal del af det. Dette kræver at de forskellige Internetudbydere opgraderer deres liniekapacitet, en ting der ikke just er god økonomi i, hvis brugermassen stadigvæk forbliver det samme. Og det er her at Google vil slå til.

Alt i alt, så er det en ganske interessant artikel som Cringely har skrevet - om det hele er  konspirationsteori, eller om det rent faktisk er ved at ske, det vil kun tiden vise. Men en ting er sikkert, Google har gang i mere end søge og reklameområderne.

Link: Læs hele artiklen her.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her