Da Senzai's blog
29-08-2010 - 20:56

Surrealistisk Søndag: Den overvældende fælde. 1. Del: Mana-Accelerationen.


Den overvældende fælde: Ide og valg af Manaacceleration

Ingen længe udgår Shards of Alara, Conflux og Alara Reborn, og det betyder, at mit Grønne Øretæver deck ikke længere er legalt i Type 2, og jeg kan derfor ikke spille det længere.

Men no worries, for jeg er allerede i gang med et nyt deck. Sidste gang skrev jeg, at det blev i et rødt deck, men det er jeg gået lidt fra igen. Tilgengæld, har jeg lavet et andet deck (og bestilt de fleste kort), jeg selv synes ser meget mere spændende ud. Det er godt nok grønt ligesom mit Grønne Øretæver deck, men stadig anderledes.

Decket er en blanding af flere kort, jeg i en længere periode gerne ville spille. Terastodon, der er så sej, men som jeg desværre aldrig fik plads til i Grønne Øretæver, Summoning Trap, der bare siger suprise, motherlover, og sidst men ikke mindst OverWhelming stampede, som min lillebror bankede mig med efter, at havde spillet Pelakka Wurm. Manabasen er inspireret/næstent tyvstjålet fra Conrad Kolos (Conrads Deck), der spillede et spændende (synes jeg) Eldrazi Ramp deck ved de Amerikanske Mesterskaber i Magic Kort.

Mit deck bliver en afart af Ærketypen Eldrazi Ramp, der dog ikke ser vildt meget spil. Eldrazi Ramp decks går ud på, at man laver en masse mana i starten afspillet, så man hurtigt kan spille kæmpestore Eldrazidyr, som, f. eks Emrakul. Jeg modificere decket til at inkorporere Terastodoner og Overhelming Stampede.

Jeg vil gerne starte med at redegøre for mine beslutninger i decket. Så, jeg sikrer at alle kort har en rolle, og så jeg får gået decklisten igennem en gang til, og for set, om der kan laves forbedringer eller ændringer.


Ide


Ideen er er, at jeg hurtigt laver en masse mana, så jeg tidligt kan spille et stort dyr. Herefter spiller jeg Overwhelming Stampede, så alle mine dyr bliver kæmpestore, og jeg angriber. Overlevede modstanderen angrebet, bliver jeg ved med at spille store dyr, indtil modstanderen ikke længere kan håndtere dem.

Gameplan tur for tur (hvis alt går som forventet, og det gør det aldrig :P)

Tur1: Khalni Garden (land, der laver et dyr)

Tur2: Nest Invader (mana+dyr)

Tur3: Cultivate (mere mana)

Tur4: Summoning trap ind i f. eks Terastodon (9/9 dyr)

Tur5: Overwhelming Stampede (alle mine dyr får +9/+9 og trample). BAAM! Gameover.

Tur6-57: Har vi ikke vundet endnu, så spiller vi Eldrazi-dyr indtil modstanderen giver op.


Decklisten: Den Overvældende Fælde


Mana-Acceleration: 16 kort

4 Nest Invader

4 OverGrown Battlements

4 Cultivate

4 Everflowing Chalice


Nøglekort: 8

Ups-jeg-vandt kort: 3

Kæmpedyr, der forhåbentlig vinder spillet: 7

Lande: 26

Total: 60


Valg af  Manaacceleration

Grunden til, at jeg spiller 16 nonland-kort, der laver mana er, at jeg SKAL starte med 2 kort på hånden, der kan rampe min mana, således, at jeg har 6 mana i tur 4, og kan spille enten Summoning Trap eller Primival Titan.

Imodsætning til Conrad Kolos, der kun spillede ramp-spells og ingen manadyr i maindeck, vælger jeg at spille med 8 dyr, der laver mana. Fordelen ved kun at spille spells, og ikke mana-dyr, er at dyr kan blive slået ihjel af modstanderens removal (hvilket forsinker os!), og det kan spells ikke.

Decket her er meget langsomt, og derfor spiller jeg Overgrown Battlement, da den kan blokere i starten af spillet, så jeg lever længe nok til at kaste mine store dyr. Nest Invader kan også blokere, hvis det bliver tight, men vigtigere endnu giver den mig op til to kroppe, der kan angribe ved hjælp af Overwhelming Stampede. Bliver spawnen (mana acceleration) skudt, så har jeg stadig min 2/2´er imodsætning til, hvis jeg spillede Llanowar Elves (1/1, der laver mana) eller Birds of Paradise (0,1, der laver mana)

En anden lækker fordel ved mana-creaturesne er, at de kan aktivere Summoning trap mod Kontrol-Decks, der forsøger at forsinke os ved at counter vores manadyr.

Vælger modstanderen at bruge en removalspell på vores manadyr, så kan vi forhåbentligt grine lidt ad dem, fordi, at de brugte et kort på at nakke en 0/1´er eller en 0/4, og så er der en removal spell mindre til at fjerne mine store farlige dyr.

Jeg overvejede at spille Garruk Wildspeaker som mana-acceleration, men jeg tror, at han er for ustabil, da min modstander helt sikkert vil gå efter, at få ham ned med nakken.

Det var argumentationen for valg af manaaccel, og jeg synes selv, at det ser fornuftigt ud. "Eneste" minus, er at jeg kan blive nakket af Day of Judgment, men, jeg har stadig Everflowing Chalice og Cultivate, der kan lave mana gennem DoJ.

Resten af decket kommer i næste blog.

- Shin, der ser lidt http://www.ggslive.com/show.html inden han hopper i seng.

26-08-2010 - 18:50

Hvor meget er din hobby værd?

 
 Jeg er ved at brygge mit nyeste Magic deck, og i den forbindelse, står jeg og mangler fire Primeval Titan. - Mr. 47 Dolla.


 Mit problem er bare, at Primeval Titan koster 47 dollar stykket, så det vil blive ca. 1000 kroner for 4. stykker kort. Det er meget. Jeg fik dog den gode ide, at tage alle mine money-rares med ind til Faraos Cigarer og bytte mig til dem med butikken. 

 Jeg pakkede mine kort, og hoppede på toget. Da jeg endelig når frem, opdager jeg til min store frustration, at de ikke har nogen! Jeg vender snuden hjem, og må igen vente på toget. Zzzz... I ren ærgelse gik jeg så hjem, og bestilte 2 af dem på nettet. Ja, det er rigtigt. Jeg har lige brugt 500 kroner på to stykker pap. (jeg må se, om jeg kan bytte mig til de to sidste senere eller også må jeg håbe at de falder i pris istedet for at stige, og så købe dem)
 Jeg er sådan lidt tveægget omkring dette. Et eller andet sted, så er det sygt, at bruge så mange penge på nogle kort. Omvendt, skal man heller ikke se på det som 2 stykker pap, men som to Primeval Titans. Mit Grønne Øretæver Deck brugte jeg også en del penge på, og det er lang tid siden, at jeg har haft det så sjovt med et deck, og jeg nød at gøre noget ud af decket, og spillede med det i flere måneder.  
 Vejer man den sjov jeg får ud af kortene op mod f. eks., hvor mange penge jeg har kastet ud ad vinduet på Sodavand og Pølsehorn i Føtex Bager, så virker det ligepludseligt ikke så åndssvagt at bruge penge på decket. Jeg bruger heller ikke rigtigt penge på andet end Kort. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har købt et nyt Xbox spil. 

 Når jeg alligevel skriver dette indlæg er det, fordi, at jeg synes, at det er mange penge at bruge, og det er første gang, jeg har brugt så mange penge på "pjat". Men synes jeg, at det er pjat`? Nej, men jeg synes stadig, at det er rigtigt mange penge. Når alt kommer til alt, gør det vel heller ikke noget at bruge mange penge på noget, man har det sjovt med. Hvordan har I det med at bruge mange penge på unødvendige ting?
 
- Shin
22-08-2010 - 04:14

The Wicker Man


Jeg har lige fået set the Wicker Man og ... Bravo.

Fuck, hvor er den ringe! Jeg har aldrig før fået det dårligt at se en film, men det er lykkedes for instruktøren og manuskrift forfatteren Neil Labute. Det er lige før, at jeg vil gå så langt og sige, at jeg blev vred efter, at havde set den, og mine tæer vil stadig ikke rette sig ud. Det var 97 minutter, jeg aldrig nogensinde vil få igen. Jeg håber inderligt, at samtlige folk, der har medvirket til at producere dette stykke makværk skammer sig noget så grusomt.

End ikke den altid veloplagte Nicolas Cage kunne redde denne omgang hø. Øv!


20-08-2010 - 18:22

Fredags Fantasi: Status update.


Det er efterhånden lang tid siden, at jeg har skrevet en Magisk blog.

Det skyldes, at mit Grønne Øretæver deck kører på skinner, og jeg derfor ikke har lavet nogen ændringer i lang tid. Jeg er godt tilfreds med, hvordan det fungerer. Jeg er faktisk også lidt stolt af decket. De sidste fire gange, jeg har spillet FNM (Friday Night Magic) er jeg gået top 4. Det er fedt, at jeg vinder mere end jeg taber, især, når jeg har lavet decket helt selv, og stadig manager at rulle et par netdecks en gang imellem. Det føles godt, at det er kompetitivt (altså på FNM level. I skal nok ikke tage det med til en Pro Tour :P), og jeg kan lide at spille det.

Normalt spiller jeg kun med et deck et par gange, før jeg bliver træt af det, og bygger et nyt. Jeg har spillet med decket et par måneder og regner med at gøre det indtil det roterer ud, og ikke længere legalt i formatet. Decket har for mig været en spændende og lærerig rejse. I starten da jeg lavede decket, fik det mega tæsk, men jeg blev ved med hele tiden at lave ændringer og fintune det efter hver turnering. Enkelte gange var det bare et enkelt kort jeg ændrede. F. eks som at gå fra 1 til 2 Stoneforge Mystic eller uppe antallet af Thornlings med en. Det har også givet pote, at jeg endeligt har brugt tid på Sideboarding, hvilket har givet mig en større forståelse for spillet, og for, hvordan enkelte kort kan påvirke hinanden og spillet.

Sideløbende med at jeg spiller Grønne Øretæver til FNM´s er jeg også gået i gang med at bygge et nyt deck, jeg skal spille, når jeg ikke længere kan bruge Grønne Øretæver. 

Jeg synes, at der efterhånden er kommet rigtigt mange fede røde creatures, og jeg har derfor lavet et deck med dem. Listen er ikke så tight endnu (har desværre kun haftmulighed for at spille meget få kampe med det), men ligesom Grønne Øretæver regner med jeg at fintune listen efterhånden, som jeg får spillet med det.

Decket går ud på at spille nogle seje røde dyr, og equippe dem med Basilisk Collar, og så wrecke Havoc. Decket har også en masse ting, det, der kan bruges som manasink late game. Man kan måske sige, at decket er lidt en Rød Pendant til mit Grønne Øretæver deck dog med mere Removal og færre creatures.

Listen: Ring 112! (klik for at se hele decket)Beaters:

4 Kargan Dragonlord

3 Obsidian Fireheart

4 Cyclops Gladiator

3 Inferno Titan

+ 3 Basilisk Collar (God med Gladiator, Inferno Titan, Dragonlord Late Game)


Removal:

2 Doom Blade

4 Lightning Bolt

3 Comet Storm


´Walker:

3 Chandra Nalaar


Mana Acceleration:

3 Spawning Breath

4 Everflowing Chalice


Lande

4 lavaclaw reaches

4 Dragonskull summit

16 Mountain


Sideboard

3 Magma Phoenix

2 Doom Blade

4 Juggernaut

4 Manic Vandal

2 combust


Umiddelbart synes jeg, at det ser godt ud. Det eneste, der ærger mig, er at jeg ikke kan få plads til til 2 Magma Phoenix i Maindeck. Har I nogle forslag til, hvad jeg skal fjerne? En Kargan Dragonlord og en DoomBlade? Eller en Comet Storm? Comet Storm er bedst late game, men den er lidt weak, hvis de sidder med en Mana Leak

 

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her