Da Senzai's blog
11-02-2014 - 01:25

Sentinels of the Multiverse.


Sentinels of the Multiverse er et superheltekortspil, hvor spillerne skal samarbejde om 
at få superskurken ned med nakken.






Hvad går det ud på?

Hver spiller vælger hver deres helt, der består af et bunke på 40 kort.

Alle de gode ærke-typer er repræsenteret såsom Legacy, der er din typiske Kaptajn Amerika / Superman good guy eller the Wraith, der mest af alt minder om en kvindelig Batman. I Grundspillet er 
der ti forskellige helte, der alle spiller forskelligt. Speedsteren, Tachyon, kan
trække og spille flere kort i turen end de fleste andre helte, hvilket giver passer 
perfekt til en figur, der er ligeså hurtigt som The Flash fra Justice League. Andre 
helte som Bunker - en blanding mellem Juggernaut og Iron Man - skal bruge et par ture 
til at sætte op, inden han går amok med Gatling Guns og Grenat-kastere. En figur som 
telepaten, The Visionairy, kan manipulere både med skurken´s og de andre helte´s kortbunker.

Der er rig mulighed for at finde en helt, der passer til ens temperament.

Når heltene er valgt er det naturligvis tid til at få banket nogle bad guys. Grundspillet har fire forskellige superskurke at vælge imellem. De styres alle af spillet og har deres egne regler og unikke kortbunke. Den Gale Videnskabsmand, Baron Blade er ved at bygge en dødsmaskine, der kan skyde månen ind i jorden.  Når Baron Blade har 15 kort i sin discard-bunke er dødsmaskinen (og derved jorden) færdig. Game Over.

Spillerne skal så finde ud af, hvordan de vil gribe sitiuationen an. De skal nå at reducere Baron Blade til 0 HP inden jorden går under, men samtidigt er de også nødt til at bekæmpe Baron Blades håndlangere, der hver runde giver skade til heltene. Men! Når en helt tæver en håndlanger ryger håndlanger-kortet i Baron Blade´s discard bunke, hvilket repræsenterer den tid helten brugte på håndlangeren istedet for at stoppe Baron Blade!






Udover helte-bunker og skurke-bunker er der også environment(miljø)-bunker, der bestemmer, hvor slaget skal slåes. Ligger Baron Blades hemmelige laboratorie ude i Junglen, på Mars eller ligefrem i Atlantis? Miljø-bunken kan både skade spillerne eller hjælpe dem. T-Rex fra Jungle-bunken diskriminerer ikke. Han spiser ham eller hende med de langsommeste ben uanset om det er en helt eller håndlanger. Man kan også risikere, at der lige er en gidseltagningssitiuation, der skal haves styr på eller man skal stoppe et tog, der er løbet løbsk inden, der er uskyldige, der kommer tilskade.

Med alle de forskellige helte, skurke og miljøer er der masser af replay-value i spillet, og man kan komme ud for rigtigt mange forskellige situationer, og så er det op til heltene/spillerne at finde ud af arbejde sammen om at redde dagen.

Hvordan spilles det?

Selve spille-reglerne er meget simple. Skurke-bunken og Envirorment-bunken spiller sig selv, og deres tur består af 3 trin.

1. Tjek for "start of turn" - effekter.
2. Spil det øverste kort i bunken.
3. Tjek for "end of turn" - effekter.

Heltenes tur består af lidt flere faser, men fungerer efter samme princip.

1. Tjek for "start of turn" - effekter.
2. Du må spille et kort fra din hånd.
3. Du må bruge en superkraft. oftest er der 1 eller 2 at vælge imellem.
4. Træk et kort.
5. Tjek for "end of turn" - effekter.

En helt´s tur består derfor oftest af: Spil et kort, brug en superkraft (power). Træk et kort og giv turen videre. Det kan næsten ikke være nemmere.
 
Resten står på kortene, og der er deri spillets dybde ligger. At spille kortene på de rigtige tidspunkter, bruge de rigtige superkræfter og koordinere med dine holdkammerater, om hvordan vi stopper Marsmændenes invasion af jorden, samtidigt med at holde tidsportalen åben, så heltene kan  komme tilbage til vores dimension igen, og hvordan vi får skudt rumskibene ned, men uden at komme til at antænde vognen med dynamit for så er vi game over...








Er det sjovt?

Jeg og en kammerat havde et spil, hvor vi blev destrueret. Jeg spillede The Savage Haka, der er en overnaturlig stærk stammekriger, og vi stod overfor at skulle stoppe en Invasion fra rummet. Det gik supergodt i starten og jeg smaskede marsmænd til venstre og højre med stammekrigeren Haka. Problemet opstod, da marsmænde kom med deres flåde af rumskibe. De fløj 100 meter over jorden, og var sjovt nok immune over for melee skade, og så var der ikke meget jeg kunne gøre, andet end at stå og hoppe og råbe af dem uden en jordisk chance for at kunne nå dem med den stav jeg havde i hånden. Se sådan noget synes jeg er sjovt! :D

Det er det spillet kan. Er man glad for superhelte og kan leve sig ind i det, så er spillet utroligt stærkt tematisk, og på grund af den store variation af helte, skurke og settings, kommer man ud for et hav af forskellige situationer, og det giver spillet en rigtig god replayability.

Jeg synes også, at det er ret smart, at det sidste en spiller gør i sin tur, det er at trække et kort.Traditionelt set i kortspil. F. eks PokeMon, Magic-kort og hvad der ellers er, så trækker man et kort, så snart det bliver ens tur. Når det er det sidste man gør i turen, kan spilleren bruge de andres tur på at læse sit kort, og planlægge sit næste træk.  På den måde så undgår man en masse downtime - tiden man bruger på bare at vente i brætspil -, da man ikke skal vente på at andre spillere trækker deres kort, læser det og så først der planlægger, hvad de gør på deres tur. Det gør, at spillet flower bedre og går hurtigere.







Plus:
Meget simple regler.
Meget stærkt tematisk.
Stor variation og genspilningsværdi.
Ikke så meget downtime mellem ture.

Minus:
Selv "nemme" skurke kan være meget svære med kun tre spillere.
Spillet indeholder en del book-keeping.

Minusserne synes jeg ikke er så slemme. Det kommer nok også an på, hvem man spiller med. Personligt synes jeg, at det er rigtigt fedt, at spillet kan være så svært med tre spillere. Jeg kan godt have en svaghed for spil (også video-spil), hvor det bare er op ad bakke.
 Der er brætspil hos mig, hver torsdag, og der har jeg haft spillet hevet frem 2 gange nu, hvor vi har været tre spillere. Vi har nok vundet en 1 ud af 5-6 kampe. Jeg er ikke sikker på, at mine medspillere er ligeså store fans af spillet som jeg. Vi havde et spil mod Akush´buta, der tog ligeover en halvanden time, og der endte det med at vi tabte. Det havde de det lidt svært ved, og der kan jeg egentligt godt forstå. Selvom jeg selv synes, det var var det fedeste i hele verden, at lige det spil var så dumt.

Jeg har også prøvet at forklare dem, at det er klart, at vi taber, når vi kun har spillet det så lidt som vi har, og samtidigt skiftet helte næsten hver gang. Man skal lige lære kort-bunkerne at kende først.

Der kan godt være mange ting man skal holde styr på i Sentinels of the Multiverse, når det kommer til skurken og miljøerne. De forskellige håndlangere, maskiner og whatnot har forskellige HP, kan påvirke hinanden, og så har nogle start of turn effekter og andre end of turn-effekter. Det er nok værst i starten inden man begynder at kunne genkende kortene bare på billederne.

Min torsdag-spil-gruppe er egentligt ikke gamere. Vi plejer bare at spille Munchkin på hygge-niveau (hvilket er fedt nok!), og så er det, det. Det betyder, at når vi har spillet Sentinels har jeg skulle stå for at holde styr på alle skurke-kortne og miljø-kortene og alle deres effekter. Det er ikke svært, hvis bare man gør det slavisk, men når det går vildt for sig kan det godt blive lidt et.. ja.. Arbejde.

Omvendt, har jeg spillet et par spil Sentinels med Terrificy herinde fra, og der er det gået ret smertefrit, da han er supergod til at hjælpe med at holde styr på alle kortene og give en hurtig shuffle, hvor der er noget der skal shuffles. 

Så hvor meget minus´erne betyder kommer bestemt an på, hvem man spiller med. Jeg synes i alt fald, at Sentinels er monsterfedt - Jeg elsker det! :D

Der også den detalje, at da spillet er Coop, så kan det faktisk spilles alene mod spillet, hvor man så selv, styrer flere helte - så bliver spillet forvandlet til en gang kabale på crack. Jeg har kun spillet det solo en gang, men kunne sagtens finde på at gøre det igen.

- Shin
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her