Da Senzai's blog
12-02-2012 - 01:24

Alle de spil - og så på en gang!

Det er ingen hemmelighed, at jeg er utrolig kræsen, når det kommer til konsol-spil. Det er faktisk meget sjældent, jeg føler, at der kommer spil, der er værd at bruge tid på, men man må nok sige, at 2012 lægger hårdt ud efter en stort set dødt 2011, hvor jeg kun har begået fire retail spilkøb, Forza 4, Marvel Vs. Capcom 3, Mortal Kombat og Arcana Heart 3. Af dem har jeg kun spillet Marvel Vs. Capcom 3. De to andre er købt, fordi, jeg er samler.

Det er ikke meget mere end en uge siden, at Soul Calibur V landede i de danske butikker, og jeg må nok sige, at jeg er positivt overrasket over spillet. Det virker som, at det er lykkedes Namco, at skære alt fedtet fra, og lave et mere rent og præcist spil i forhold til forgængeren, der aldrig rigtigt fængede. Nå ja, og den Netkode! Nøj, den er god. Faktisk den bedste, jeg har oplevet i et Fighting Game på Xbox 360´eren.

Jeg har kun lige skrabet overfladen af SCV, og jeg får næsten stress af at se på alle de must haves titler, der er lige om hjørnet! (release dato´erne er taget fra Amazon.uk)

BlazBlue Continuum Shift: End - 22 Februar.
SSX - 2. Marts.
Street Fighter X Tekken - 9. Marts.
Ridge Racer Unbounded - 30. Marts.

Alle fire titler (fem, hvis vi tæller Soul Calibur V) er arkadetitler med stort set uendeligt levetid, hvilket gør det særdeles uheldigt, at de alle har release lige oven i hinanden. Når jeg siger Arkade-spil, så mener jeg spil, man spiller for spillets og gameplayets skyld. Ikke for historien, ikke for at gennemføre, ikke for en god singleplayeroplevelse. Nej, man spiller for at give den gas og for at battle. Eksempler vil være Full Auto, Tekken, ShadowRun, Pinball FX.

Fire titler. Tre problemer. Jeg har ingen penge. Jeg har ingen tid. Jeg er samler. Det kan irriterer mig grusomt, når der er noget jeg gerne vil have, og jeg ikke har det. Der må derfor lægges en plan. Jeg er så småt ved at anerkende, at det ikke er nødvendigt for mig at have alle spil/film/tegneserier. Selvom det er svært. (iøvrigt er en web-blog en god form for selvterapi. Om ikke andet, kan man få lov til at skrive om ting, som man ved at folk i ens daglige omgangkreds er ligeglad med - for hvem gider høre om dit luksus problem, der lyder på, at der indenfor to måneder kommer fem gode spil?)

Planen:

BlazBlue Continuum Shift: End. Jeg er nødt til at være ærlig og spørge mig selv. Hvor meget har jeg spillet de andre BlazBlue spil, og kommer jeg til at spille End? Nej? Det var det jeg tænkte, at så er det vel ikke så vigtigt at have ´End på release-dagen. Jeg kan købe det, når det ryger ned i 100 kroner og herefter smide det over i bunken med "De bedste spil, som ingen spiller". Se. Det var ikke så svært.

SSX er et spil, jeg længe har manglet. Et spil, der er ren og skær sjov, og som man kan hygge sig med i sit eget tempo uden stress og jag. Desuden ser de sociale features i spillet veludførte ud, og jeg er sikker på at SSX bliver god underholdning for alle. Det er også tiltrængt med en pause fra alt, det fighting, fighting, fighting. Derudover, har jeg faktisk kollegaer, der taler om dette spil (- hvor tit sker det lige?), så jeg tror ikke, at jeg kommer uden om et release køb.

Street Fighter X Tekken er en hård nød. Jeg elsker 2D Fighting. Jeg elsker Tekken. Det spil er skræddersyet til mig. Problemet er, at jeg ikke har tid til både at spille SSX og SFxTK på en gang, og iøvrigt  har jeg vitterligt zero dolla på lommen, og er derfor nødt til at sætte mit forbrug ned (film/spil/tegneserier er ikke billige, mind you!). Men Come on! SF x Tekken er et nyt Street Fighter bare bedre fordi, at det er med Tekken Figurer, og så er inputsne gjort nemmere end i SFIV, der var alt for svært for mig. Jeg kan ikke se, hvordan det her spil ikke skulle blive monsterfedt! På den anden side, så er jeg godt selv klar over, at jeg har købt Marvel Vs. Capcom 2 gange. Street Fighter IV har jeg købt 3 gange, og BlazBlue har jeg købt 2 - snart 3 - gange. Jeg ville blive irriteret over at give 400-500 bobs for det, og så 3 uger efter. annoncerer de Super Duper Street Fighter X Tekken II Turbo Hyper Remix Fighting Pro Edition EX udgaven, og så er jeg nødt til at købe det. Løsningen er nok at se de gæve gutter Mike Ross og Gootecks fra CrossCounterTV spille spillet for mig, og så håbe, at jeg har disciplin nok til ikke at købe spillet, før det er nede i en 200 kroner. Det bliver svært!

Ridge Racer Unbounded. Årets racerspil. Det ligner et spil, der kører som Full Auto, og det er meget positivt. Ridge Racer 6 er en af mine bedste oplevelser til Xbox´en, og FlatOut har også været hjerndødt god underholdning, når der er blevet kørt ræs online mod 7 andre galninge, der alle mener, at de er døden på fire hjul. Jeg trænger til en ny arkaderæser, og jeg er sikker på at RRU kan levere. Det er lidt for tidligt at sige, om det bliver købt på udgivelsesdagen. Det kommer nok an på, hvor langt jeg er med SSX og om, jeg har givet op og købt SFxT.

Pyha. Hvordan har I tænkt jeg har klare den spilperiode vi kommer ind i? Er I lavet af penge, og har I uanede mængder af tid eller er I tvunget til at vælge ligesom jeg? Er man pro gamer lader man selvfølgelig bare være med at spise og sove, og så er det intet problem.

Sidenote

Der har iøvrigt lige været DM i Soul Calibur V, og jeg ville lige sige tillykke til Terrificy herindefra, der vandt, og nu kan kalde sig Danmarksmester. Jeg deltog også selv og fik en andenplads. Er I nysgerrige på, hvad Soul Calibur går ud på, og hvordan det spilles, så har CrossCounterTV lavet en god video, hvor spillet bliver forklaret.

 


- Shin 


Nå ja, og så ser det nye Gotham City Imposters også sjovt ud. 
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her