Da Senzai's blog
22-04-2012 - 15:20

Bedre liste. Dårlige beslutninger.

Sidste gang skrev jeg om mit nye Splinterfright deck, som jeg ikke kunne vente med at prøve!


Nærmeste turnering var WCQ´en i Faraos Cigarer København, hvor vinderen kvalificerer sig til verdensmesterskaberne i Magic-kort. Nogen ville måske mene, at det var lidt ambitiøst at tage et uprøvet deck med til en turnering, der samler de bedste spillere fra hele landet. Omvendt er det en effektiv måde at finde ud af, hvad der virker, og hvad ikke gør.

Det er nok unødvendigt at skrive, at jeg selvfølgelig tabte alle de kampe jeg spillede. Decket var sjovt, og havde umiddelbart nogle gode ideer på papiret, men det var alt for ustabilt. Jeg manglede tit dobbeltblå mana, og når jeg møllede, var det lande, bonehoards og mulch jeg ramte. Decket er nødt til at være meget aggressivt og ikke spilde tid på at sætte Mulch --> Bonehoards –> Buried Ruins kæder op, uanset, hvor smart det virker. Derudover skal der flere dyr i decket, så jeg rammer dyr hver eneste gang jeg møller. Dvs. creature count skal op over de tredive. Jeg fjerner derfor Mulch, Bonehoard, Buried Ruin, og Viridian Emissary for Llanowar Elves, Screeching Skaab og Islands. Jeg når frem til denne liste, der er mere straight forward og stabilt: http://www.danskmagic.com/deckbox/index.php?ID=104722

Jeg ramte Faraos i Fredags klar til at battle! Decket kørte meget bedre, og det var ikke decket´s skyld eller spillefejl, der gjorde at jeg tabte. Det var dårlige beslutninger uden om selve gameplayet, der gjorde udslaget.

Match 1 mod Hvid-Blå Humans.

 >  


Jeg tapper hans Mirran Crusader med min Dungeon Geist, og ellers så banker jeg ham med Ghoultrees og Splinterfrights. Vinder 2-1 Match 2 mod Sort-Blå-Grøn Ramp Artifacts med Glissa.

 +  = L2R! 


Jeg tæver ham med Frights og Ghoultrees.  Han er på 11 liv og har en Wurmcoil Engine på bordet. Han betaler 2 liv for at spille en Phyrexian Metamorph for at kopiere sin Wurmcoil og går på 9. Han giver turen videre. Jeg  spiller Artful Dodge for at gøre min 10/10´er unblockable og vinder.


Game 2 spiller han alt for mange Wurmcoils og vinder.

Game 3 der taber jeg på, at jeg ikke kender reglerne ordentligt. Han bruger Tezzeret til at lave Inkmoth Nexus til en 5/5 flyver med Infect og slår mig for 5 poison. Han har en Inkmoth Nexus mere. Jeg tror fejlagtigt, at når Tezzeret en gang har lavet Inkmoth Nexus til en 5/5, at den bliver ved med at være 5/5, når den bliver aktiveret. Jeg tror derfor, at han hver en tid kan angribe med to 5/5 flyvere med Infect.  Jeg sidder hele spillet og spiller uden om dem, og tør ikke angribe. Vi løber tør for tid, og spillet ender uafgjort  1-1. Dårlig beslutning 1.


Match 3 mod Grøn-Rød-Blå Birthing Pod.

 

Jeg taber fair and square  1-2


Match 4 mod Grøn-Hvid Birthing Pod.

 +  = Legend Rule!


Jeg banker ham med Ghoultrees spil et og vinder.


Han starter i spil 2 og jeg holder en hånd med  Island, Llanowar Elves, Birds of Paradise og andre dyr. Jeg tænker at trækker jeg bare et grønt land i løbet af to ture, så vinder jeg. Der kommer selvfølgelig aldrig et grønt land. Dårlig beslutning 2


Jeg vælger i denne match at sideboarde mine 3 Phyrexian Metamorph ud for 3 Gnaw to the Bone.  Jeg har min modstander på 10 liv, et Ghoultree på boardet og en Artful Dodge i Graven. Det er min modstanders tur. Han spiller en Elesh Norn, og rydder det meste af mit bord. Det gør, at jeg ikke kan slå ham ihjel med mit træ, da det nu kun er 8/8. Han angriber med alle sine dyr næste tur, og jeg taber 1-2 

Jeg må aldrig nogensinde boarde Metamorph ud mod decks, der spiller Elesh Norn, da Metamorph er mit eneste svar til det kort. Jeg skal hellere Boarde Dungeon Geist ud, da det ikke nytter at tappe hans dyr, når han alligevel kan ofre dem til Birthing Pod. Dårlig beslutning 3. Med 4 trackers instinct i decket kan jeg sagtens finde en Metamorph til at sidde med på hånden, indtil min modstander spiller Elesh Norn


Match 5 mod Red Deck Wins.

Jeg trækker dårligt, og taber  0-2 uden modstand fra min side af.Jeg er tilfreds med decket. Nu skal jeg bare blive bedre til Magic.

- Shin 
07-04-2012 - 14:51

Nyt Deck: Splinterfright.

Jeg sidder atter en gang ved skrivebordet for at lave et udkast til et nyt deck.


Jeg er blevet lidt træt af mit gamle hvid-blå Sun Titan-Image-Metalcraft deck. Det var ganske udmærket, og har også givet mig flere top 8 placeringer. Her på det sidste har decket dog føltes en tur eller to for langsomt, og jeg trænger til nogle nye kort efter at havde spillet det ved hver eneste turnering siden Innistrad blev introduceret.

Jeg spiller Magic: The Gathering ved at vende alle mine dyr sidelæns og tæske dem med store dyr, og det kommer jeg forhåbentligt også til denne gang. Jeg vil nemlig lave mig et blåt-grønt Splinterfright deck.


  


Decket går ud på hurtigt at sende creatures i min egen graveyard, og derefter spille monstre, der er større og sejere end min modstanders.


Lande 20


9 Forest, 3 Island, 4 Hinterland Harbor, 4 Buried Ruin.


 
Når jeg spiller et deck, der smider kort fra toppen af library´et og ned i graven, vil jeg gerne have en måde at få mine kort tilbage på. Buried Ruin har to funktioner. I starten af spillet giver landet mig mana, og når jeg ikke længere har brug for mana´en, kan jeg ofre landet og hente et artifakt op, og derved få et ”gratis” kort på hånden, så vi ikke løber tør for gas.


9 Forest – 3 Island ratioen er en erkendelse af, at med kun 20 lande i decket og 4 af dem (buried ruin) værende farveløse, vil jeg ofte blive mana-screwet, hvis jeg kørte lige mange af blå og grønne lande. Jeg vælger derfor at have markant flere grønne lande i decket end blå for så vidt muligt at garantere at grøn er den farve mana, jeg starter med og herefter bygge decket ud fra det.
Mana-fixing 12


4 Birds of Paradise, 4 Viridian Emissary, 4 Mulch.


 


 


 


Birds of Paradise er land nr. 21-24 og samtidigt creatures, der kan fylde graven op. Viridian Emissary hjælper med at finde Islands, og fungerer samtidig som en early beater eller chump blocker alt efter, hvad jeg spiller imod.


Nøglekortet her er Mulch. Den fikser min mana, og sender samtidigt dyr i graven, så vi kan få vores Splinterfright og Ghoultrees online – og så gør det heller ikke noget, hvis Mulch rammer ind i en Buried Ruin.


 


Møllekort 7


4 Trackers Instinct, 3 Armored Skaab


 


 
Trackers Instinct er essential for at decket fungerer. Den finder vores ondeste dyr, og sender resten i graven. Armored Skaab er endnu en måde for os at sende ting i graven, så decket kommer i gang.


 


Beaters 12


4 Splinterfright, 4 Ghoultree, 2 Kessig Cagebreakers, 2 Bonehoard.


  


Så er vi nået til det sjove. Splinterfright og Ghoultree er musklerne, og dem der udgør det meste af arbejdet med at banke modstanderen.

Kessig Cagebreakers bør i teorien bare vinde spil, så snart vi har nogle dyr i graven – Altså, hvis den får lov til at lave så længe nok til at angribe.

Bonehoard passer perfekt ind i et deck som dette. Den kan findes med Buried Ruin, og så laver den alle vores små filler-dyr om til deciderede trusler. Birds of Paradise bliver pludseligt skræmmende, når det er en 9/10 flyvende kæmpefugl. Nå ja. Også er Bonehoard på en Splinterfright bare dumt ^_^


 


Tricks 9.


4 Dungeon Giest, 3 Phyrexian Metamorph, 2 Artful Dodge


 


+ = WIN!


 


Dungeon Giest fungerer som removal, samtidigt med at vi får en 3/3 flyver, der kan samle Bonehoard op.


Phyrexian Metamorph er guld. For det første er det en Artifakt, der kan fiskes op med Buried Ruin. Derudover er det godt svar til legender som Elesh Norn eller Glissa, der godt kan blive et problem med sit First Strike og Death Touch. Metamorph matcher også modstanderens Titaner og Sværd, og ellers er den bare ekstra kopier af Dungeon Giest eller nogle af vores andre beaters.


Artful dodge er til for at hjælpe vores Ghoultrees lidt på vej ^_~.


 


I kan se alle kortene og mit Sideboard her.

Jeg har ikke spillet med det til en turnering endnu, men jeg glæder mig til at prøve det! :D

- Shin

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her