Morten Skou's blog
03-01-2011 - 19:58

På Mac'en igen

Som nogen måske kan huske, så prøvede jeg for første gang kræfter med en Macbook for cirka 3 år siden. Dengang blev den dog hurtigt sendt retur, da Apple var så flinke at annoncere Macbook Air små 3 dage efter at jeg modtog min Macbook.

Efterfølgende er årene gået og jeg har af og til haft lyst til at prøve om en Mac skulle være blevet noget for mig. Den 31. december, cirka 20 minutter før El-giganten lukkede, endte jeg så endelig med at købe en igen. Jeg havde længe savlet over en Macbook Air, men da man kun kan få dem med 4GB ram hvis man bestiller dem direkte fra Apple.com, så fravalgte jeg den bærbare og købte istedet en Mini Mac med tilhørende wireless keyboard og en magic mouse. 

Jeg har efterfølgende fået sat den ganske fornuftigt op, og selv om der naturligvis er en del forskel på en Mac og en PC, så synes jeg faktisk at jeg ganske hurtigt har vænnet mig til de forskelle som der er. I skrivende stund, så er de ting der generer mig mest: at @ sidder et underligt sted, og det samme med backslash og tuborg-paranteser. De sidste to ting er ting som jeg bruger ganske ofte når jeg koder.

Nu har Mac jo et rygte for, at "den bare virker". Det er desværre sjældent tilfældet når jeg køber noget nyt. Det tog mig da også tæt på 2 timer bare at få skærmen sat ordentligt til - der er åbenbart nogle problemer med at køre Mac via HDMI-porten til en Samsung skærm. Heldigvis blev problemet løst ved at anvende den medfølgende DVI-adapter og istedet tilslutte den til DVI-porten.

Efterfølgende har jeg fået installeret MSN Messenger (kunne ikke lide Adium), Chrome og den nye Office 2011 som faktisk er ret fed. I den nærmeste fremtid skal jeg også lige have købt TextMate, da der er flere der har anbefalet den til mig og så skulle den rent faktisk være lavet af en dansker så vidt jeg forstår. I morgen skal jeg have købt noget mere RAM - man kan faktisk få 8GB for 920 kroner, hvis man altså lige dropper at købe det ram med det lille Apple-logo på.

Jeg er endnu ikke overbevist om, at jeg rent faktisk kommer til at bruge min Mac som den fremtidige arbejdscomputer, og den egentlig årsag til at jeg har købt den, er fordi jeg gerne vil igang med at udvikle nogle Apps til iPhone og iPad platformene. Med det sagt, så er jeg faktisk ret overrasket over hvor hurtigt man kan tilvænne sig til Mac OSX.

Som det altid er tilfældet når man skal igang med noget nyt, så er der nogle ting som er lidt op af bakke. Heldigvis har der været en masse der har stået på spring til at give mig en hånd når jeg har haft brug for det, så stort tak til Steffan, Casper E., Casper S., Andreas, Christian og Søren (ok, jeg havde en del problemer i starten ;-) ).

Til sidst vil jeg bare gerne ønske jer alle et godt nytår!  

 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her