Morten Skou's blog
11-01-2011 - 23:07

Apple Mac #2

For snart to uger siden købte jeg som bekendt en Mini Mac. Tiden efter er faktisk gået over al forventning og jeg synes selv at jeg er kommet ganske smertefrit igennem min PC til Mac periode, altså den periode hvor man ikke kan finde snabel-a og diverse andre sjove knapper.

Nu koder jeg jo en del, og i den forbindelse så synes jeg at der er nogle småting som jeg virkelig savner fra PC'en, men som det er ikke er lykkedes mig at få min Mac til at gøre endnu:

- Jeg mangler at kunne "tabbe" imellem forskellige vinduer indenfor samme applikation, f.eks. MSN / browsere / texteditorer
- Jeg mangler at finde den "rigtige" page-up måde, cmd + pil lader til at sende noget forkert i de programmer som jeg vil bruge

Derudover så synes jeg at det er lidt belastende at MSN Messenger nogle gange fryser i et par sekunder. Ved ikke lige hvorfor det sker, og alle lader til at foreslå at man skal bruge Adium - men den synes jeg ikke at jeg rigtigt kunne lide.

I dag var jeg lige en tur forbi Fona og kom til at købe en Apple Trackpad med hjem. Mit første indtryk af den, er at den faktisk virker ganske ok. Jeg slås dog lidt med at få den til at højreklikke, synes ikke rigtigt at fn+normal klik virker som med en mus, men bortset fra det så er den faktisk ganske rar at have som afveksling til min Magic Mouse.

Apple Trackpad

Eftersom jeg som sagt skal bruge den til at kode på, så købte jeg også lige noget mere RAM. Komplett.dk havde 8GB til ca. 1000 kroner (4300 hvis man skulle købe det med Apple-klistermærke på). Det var super nemt at installere. I øvrigt er det lidt sjovt, at Apple sælger de der mega dyre RAM-blokke med deres navn på, men når man så åbner sin Mac op, så sidder der sgu cheap-ass Samsung ram i dyret :-)

Den sidste ting der stadigvæk går mig lidt på, er faktisk keyboard-layoutet som Mac bruger. Jeg ved godt at hvis Steve J. siger at snabel-a skal sidde ved siden af enter-knappen, så er det fordi det er der den skal sidde, og så sidder den forkert på alle andre keyboards :-) Men når man nu har kodet med et alm. keyboardlayout de sidste 20 år, så tænkte jeg at det kunne være rart hvis det var muligt at få byttet rundt på knapperne - og det fandt jeg så ud af i dag at man rent faktisk kan. Jeg snakkede med et par udviklere på mit arbejde, og en af dem havde netop byttet rundt på knapperne og sendte mig hans keyboard-layout setup fil - super nice! 

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her