Morten Skou's blog
14-02-2016 - 18:49

Problemer med ASUS MG278Q skærme

Som jeg fornyligt har skrevet i forummet, så har jeg gennemført en opgradering af min efterhånden ret gamle PC. Jeg gik fra en 8-9 år gammel CPU til en nyere og meget hurtigere, og sidder nu med en ganske fin PC til det jeg skal bruge den til.

Det sidste der manglede, var at jeg skulle have et par nye skærme. Jeg havde i forvejen en Samsung 2333HD skærm, som egentlig fungerer rigtig godt - men jeg kunne godt tænke mig en større skærm, og helst ende ud med at have to ens skærme. 

Efter at have undersøgt markedet i et godt stykke tid (og sikkert drevet et par af mine venner til vanvid med spørgsmål om skærme hele tiden), så endte jeg ud med at købe to Asus MG278Q 27" skærme. Denne skærm havde fået en fin anmeldelse hos Toms Hardware og uden at være ekspert på skærme, så synes jeg at de var ret flotte og de var fine til det jeg nu skal bruge dem til, dvs. arbejde, ikke gaming.

ASUS MG278Q officielt billede

Specifikationerne på MG278Q er:
- Opløsning: QHD, 2560x1440
- Responstid: 1ms (gtg)
- 2 x HDMI, 1 x DVI, 1 x DisplayPort
- Indbyggede højtalere

Skærmene blev hurtigt sat til, og efter at have kalibreret dem efter foreskrifterne hos Toms Hardware, så skulle alt jo helst spille max. 

ASUS MG278Q skærm

Backlight Bleeding
Helt sådan gik det desværre ikke. Ret hurtigt opdager jeg, at begge skærme lider kraftigt af det fænomen der kaldes "Backlight Bleeding". På den ene skærm, som var den jeg købte først, var der nogle buer i siderne af skærmen, som var mere oplyste end resten af skærmen. Hvis billedet på skærmen var helt sort, så var det MEGET tydeligt. På den anden skærm, var problemet endnu større - her var der både backlight bleeding i bunden af skærmen og i alle hjørnerne. Som det ofte er med sådan noget, så er det nærmest umuligt at leve med, når man først har opdaget at problemet er der. Jeg gav dog skærmene en chance, da man jo har 14 dages returret - det blev dog ikke bedre.

Det var dog ikke det eneste problem, som de to ASUS MG278Q skærme havde. For ud over de lysere områder på skærmen, så var farverne også vidt forskellige. Dette til trods for, at jeg havde kalibreret begge skærme på samme måde. Den hvide farve var mere gullig på den ene end på den anden - det var sikkert ikke noget man nødvendigvis havde opdaget, hvis man bare havde haft en af skærmene, men når de står lige ved siden af hinanden så var det for irriterende at se på. Det samme gjaldt de andre farver.

Glemmer sine indstillinger
Men det var ikke overstået med disse to problemer. Som standard kommer skærmen med nogle indstillinger som er lige overkanten, eksempelvis så har brightness en alt for høj værdi, jeg mener at den var på 95 som standard - denne skulle ned omkring 46 for at få et nogenlunde billede, og andre lignende indstillinger blev lavet i forbindelse med kalibreringen, hvor standardværdierne typisk var for høje. Det er jo som sådan fint nok, men problemet var så, at hvis man slukkede for skærmen via knappen på selve skærmen, så glemte skærmen ganske enkelt indstillingerne. Det skete ikke lige med det samme, men hvis den var slukket f.eks. natten over, så var indstillingerne væk - og så skulle jeg lave kalibreringen igen før jeg kunne bruge dem. Det orkede jeg ganske enkelt ikke.

Højtalere i super dårlig kvalitet
Jeg indrømmer gerne, at mine forventninger til indbyggede højtalere i de skærme man kan få i dag, egentlig ikke er så høje. Alligevel så blev jeg overrasket over, hvor dårlig lydkvalitet som den her ASUS skærm kunne præstere. Jeg vil gå så langt som til at sige, at den maksimalt ville kunne bruges til de "bling"-lyde som Windows laver i ny og næ. Lyden fra videoer osv. synes jeg ganske enkelt ikke at den kunne bruges til.

Derfor er begge skærme nu desværre blevet sendt retur. Jeg forundres dog over, at min gamle skærm slet ikke lider af disse problemer med backlight bleeding og farverne er faktisk også dybere på den, end på de to nye og relativt dyre skærme (mener at jeg gav 2500 for Samsung skærmen i tidernes morgen). Jeg havde ganske enkelt forventet langt mere, af et par skærme i den priskategori fra ASUS. Mere komisk er det, at deres slogan er "In search of incredible" - jeg må bare konstatere, at de stadig leder efter det :-)

Hvad så nu?
Nu er det store spørgsmål så, hvilken skærm jeg så skal købe. Jeg har kigget lidt på BenQ XL2730Z, en Dell UltraSharp U2715H og en Samsung Curved LS34E790CN.

Samsung nævner, at deres skærm er designet så den ikke har backlight bleeding, men jeg er ikke sikker på, at det er så fedt med en curved skærm og aller helst vil jeg jo have to ens skærme, så Xboxen kan køre på den ene når der er brug for at spille på den, samtidig med at jeg kan optage med Elgatoen på den anden skærm.

Har du nogle erfaringer med skærme? Og i så fald hvilken skærm vil du anbefale? Eneste krav fra mig, er i virkeligheden, at det skal være en ca. 27" skærm, med 1440p, da jeg synes at opløsningen på en 4K skærm bliver for lille til at jeg kan holde ud at arbejde på den. 
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her