Da Senzai's blog
17-09-2012 - 16:51

Mighty Morphin Power Rangers

Inde på Turtles-forummet - TheTechnoDrome.com - har de en Power-Rangers Appreciation tråd.
Jeg elskede Power Rangers som barn, og kunne selvfølgelig ikke dy mig, for at tjekke tråden ud. Jeg blev noget overrasket, da jeg fandt ud af at Power Rangers rent faktisk lever i bedste velgående, og endda på 19 sæson. Det betyder, at siden Mighty Morphin Power Rangers første gang så dagens lys i 1993 og, at der er blevet lavet en ny sæson hvert år lige siden.

Jeg troede ellers at Power Rangers kun var noget, der blev vist i mid-halvfemserne, der kan man bare se. 
Samler som jeg er, har jeg fået fat på første Sæson af Mighty Morphing Power Rangers, der består af tre sæsoner. Jeg faldt ned af stolen, da jeg så, at der er 60 afsnit bare i første Sæson. Det er godt nok mange! Hvor mange TV-serier idag har 60 afsnit per sæson?

Grunden til, at MMPR har 60 afsnit per sæson er, at Producerner ikke har lavet en dyt selv. Power Rangers er baseret på den Japanske TV-Serie "Super Sentai", og bruger rigtigt mange scener derfra. 
 Langt de fleste scener, hvor Power Rangers eller Rita´s monstre er involveret er taget direkte fra Super Sentai. Rita Repulsa, Rangernes første ærkefjende, spilles af den Japanske Machiko Soga. Samtlige scener med hende er fra Super Sentai, og hun er dubbet af en Engelsk voice-actor.  Der er flere scener i Power Rangers, hvor at ser man godt efter, kan man se, at nogle af skiltene i baggrunden er japanske. Alle Power Rangers kampene og andre krævende scener, har de copy-pastet direkte fra Super-Sentai, og lagt engelse stemmer henover. Så er det klart, at de spytte så mange afsnit ud, når de kun selv laver 10 minutters film til hvert afsnit.

Det har været sjovt at se Power Rangers igen. Der er ingen tvilv om, at det er børne-program, og med det i mende synes jeg, faktisk, at det er ret godt.

Den Røde Ranger har altid været min favorit, men ved dette gensyn, har jeg fundet ud af, at jeg bedre kan lide den Sorte Ranger, Zack. Den dreng har så meget swag!Mighty Morphin Power Ranger har aldret ganske udmærket. Serien bruger nemlig meget lidt CGI, men benytter sig derimod af kostumer og dukker. Der er en god variation af Rita´s Monstre. Mange af dem er bare mærkelige, men der også ind imellem nogle, der er klamme. F. eks "eye-guy", der er sat sammen af øjenæbler. Eller den store Chunky Chicken, der er en kæmpekylling med en meget stor hæggesaks, der passer lige rundt om halsen på en Power Ranger.

MMPR er sprængfuldt med gode værdier og budskaber til børn, som at man skal være der for sine venner, man skal ikke forurene, og hvis man bare hjælpes ad med at rydde op, så det går det meget nemmere. I en Scene, hvor Jason, den røde Ranger, skal slå et bræt midt over siger Kimberly, den pinke Ranger: "Im amazed how many years of practice it takes to do this, without hurting yourself", så vi lige får en diskret "don´t try this at home, Kids!"

Når jeg som ældre ser serien igår påskønner jeg også de to bøller, Bulk og Skull meget mere. De er simpelthen nogle Champs de to, og set i bakspejlet meget sjovere end, jeg husker dem.

Zapper jeg forbi de Live-Action-Børne-Serier, der vises herhjemme idag, kan jeg ikke lade være med at synes, at det er tåkrummende ringe, og kan ikke forstå, at der ikke sendes Power Rangers istedet. Det er selvfølgelig skrevet med lyserøde briller på, men jeg synes virkeligt at MMPR er godt tv.

Når det så er sagt, er det alligevel en smule hårdt at køre MMPR marathon. Mange af kampscenerne i Power Rangers er genbrug. F. eks Animationerne, hver gang Megazord påkaldes eller deres Power-armbrøst er de samme hver gang. Det kan godt blive lidt angstregende, hvis man sluger mange afsnit i træk. Det svarer lidt til, at se Summon-Animationer i de gamle Final Fantasy spil.

Med 60 afsnit per sæson er der også et par filler-episoder imellem. Omvendt er deres Multi-part episoder såsom den fem-delte "Green with Evil" monsterfede.

Jeg synes, at Power Rangers holder, og hvor det fedt at serien kører på 20. år i træk. Det er der vist ikke mange andre børne-live-action serier der gør.

Her er en teaser for den kommende sæson.
- Shin
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her