Da Senzai's blog
30-10-2011 - 13:04

Jeg læser ikke Marvel mere.

For et par mdr. siden var jeg på det lokale bibliotek, og vanen tro gik jeg forbi tegneserien-reolen for lige at se, hvad der sker i tegneserier på dansk. 


Jeg åbnede bladet og blev lidt trist. Det var åbenbart det sidste Spider-Man blad på dansk. Manglende salg har gjort at bladet ikke har kunnet løbe rundt. Ligesom X-Men et års tid før det. Nu hvor Spider-Man bladet er lukket, har vi så vidt jeg ved ikke længere noget Super-helte blad på dansk, og det synes jeg er lidt sørgeligt. Jeg er vokset op med Marvel og kan huske, at min onkel altid kom med sine aflagte blade. Dem læste jeg, og byttede dem herefter til nye nede hos min lokale brugt-blads pusher.

Jeg kan godt forstå folk ikke længere køber blade på Dansk, og opsagde også selv mit abbonnement på Spider-Man for et par år siden, som jeg nok har fortalt før.

I bladet dengang jeg læste det, der lavede Spider-Man en deal med Mephesto (kendt fra Ghost Rider - The Movie med Nicolas Cage). Spider-Man var kørt så langt ud, og havde fået så mange tæsk, at Marvel slet ikke vidste, hvad de skulle gøre. Løsningen fra Marvels side var selvfølgelig at starte bladet forfra nøjagtigt som det blev gjort efter klon-sagaen. Jeg synes ellers, at de sidste historier som Civil War og Back in Black var super, super fede. Det var vel omkring 2008-2009 i dansk tid.


Det var der vel egentligt ikke noget nyt i. Det er sådan Marvel og DC gør tingene i deres store og respektivt sammenhængende universer. Jeg føler mig lidt snydt, når det man trofast har fulgt med i og læst de sidste par år slet ikke er sket.


 Det betyder ikke, at der ikke bliver fortalt gode historier i Marvel-Universet for det gør der. Spider-Man har også haft rigtigt mange gode historier, og  jeg har læst Spider-Man i så mange år, at mange af Peters store historier kan kædes sammen med mit eget liv. Ligesom musik. I kender sikkert det, at der har været noget bestemt musik eller gode numre, man har hørt meget i forskellige perioder af sit liv, og jeg har nok haft det på samme måde med Spider-Man´s historier. Det er måske også derfor, at det er irriterende, når ting, der er "sket" ikke længere er sket.


 Alt det her rebooteri gør også, at når man læser en Marvel historie så bliver den lidt mindre spændende, når fornemmelsen af "alt kan ske" ikke rigtigt er der, fordi, at man ved at, hvis det der sker er lidt for vildt. Så er det ikke permanent.


Det er nok fordi, at Marvel er et stort Universet, der hænger sammen, og at der er så mange forskellige forfattere inde over og for mange regler Marvels ledelse skriver, der skal overholdes. 


Jeg læser ikke Marvel-historier mere, og for mig døde Marvel - død, som I jeg stoppede med at læse det - efter Civil War og Back in black, hvor Spidey blev startet forfra igen.


  Jeg ikke stoppet med læse tegneserier. Jeg læser bare andre serier nu. Uafhængige serier om man så kan sige. Serier, hvor serien og alle personerne er ejet af deres skabere, og forfatteren derfor kan gøre, hvad han vil og ikke skal bekymre sig om, hvordan det passer ind i forhold til et eller andet univers eller serie, som han ikke har nogen indflydelse på.


 Det jeg kan godt kan lide ved uafhængige serier er, at der er så meget progress. Når ting sker i serien, så sker de, og de kommer til at ske for bestandig. Med mindre seriens skaber har en meget god grund til andet. Personer i disse serier er også kun med så længe, at der er en grund til det og de er relevante. Når noget ikke fungerer bliver det ganske enkelt skrevet ud. Det er ihvertfald mit indtryk.

Jeg synes også i de store Universer som Marvel, der svinger kvaliteten meget. Blandt andet var jeg utroligt glad for serien "Cable & Deadpool" der faktisk stillede nogle spændende spørgsmål, hvor Cable legede gud, og forsøgte skabe fred i verden, mens Deadpool forsøgte at få kontrol over sig selv, og samtidigt virkeligt troede på Cable og hans sag, mens resten af verden var lidt mere skeptisk. Jeg kunne slet ikke få nok den serie, men den sluttede desværre, og Deadpool fik en ny solo-serie.


 Men. Det var selvfølgelig slet ikke det samme. Det var bare action, action uden så meget indhold. Jo, den var da lidt sjov. Nogen gange, men jeg ville gerne have mere. Det er igen fordi, der er så mange forskellige forfattere inden over universet, og så man kan ikke være sikkekr på, hvad man får. Med Creator-ownede serier, der bliver der holdt mere niveau.

Jeg har lidt svært ved at finde ud af, om jeg savner Marvel. Jeg følger dagligt siden ComicVine.com, og det er altid spændende, når jeg ser, at der er en eller anden konflikt i universet, men der går ikke længe inden jeg tænker. Det er jo bare mere af det samme. Folk dør heller ikke rigtigt. Der er ingen udover Uncle Ben, Jean Grey og Ben Reilly der nogensinde er forblevet død efter de vel. Døede.

En ting, der også er begyndt at irriterer mig rigtigt meget i Marvel er alle de store crossover events. Man skal følge med i rigtigt mange forskellige blade for at få hele historien. Det var ikke noget problem, dengang bladene kom på dansk. Der havde vi nemlig Marvel-Morten til at sidde og redigere de danske blade, så vi fik alle de gode og vigtige dele af historien på dansk. F. eks i Civil War. Der klippede han de Amerikanske Spider-Man blade sammen med de dele af de Amerikanske Civil War historier der passede ind, så vi fik det som en lang god sammenhængende historie. Lækkert. Nu skal du selv ud og have fat på alle mulige forskellige blade for at få alle dele af historien med. Det er ret anstrengende. Og så er det irriterende at have så mange forskellige blade liggende. Synes jeg personligt.

- ShinDel denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her