Da Senzai's blog
13-07-2010 - 00:28

Tirsdags Troldom: Forseglede pakker.

I weekenden var der prerelease turneringer med den nye magic grundserie M11.

Prereleases bliver afholdt i det format, der hedder ”Sealed deck”. Det betyder, at man møder op til turneringen og bliver tildelt 6 booster pakker med tilfældige kort.  

 Herefter skal man ud af de 90 kort man får bygge sig et deck på minimum 40 kort. Jeg synes, at det er et super sjovt format, og det er fedt, at man er tvunget til at forsøge at få noget ud af de udleverede kort, og man kommer ofte til at bruge kort, man ellers normalt ikke ville røre. Der er kun prerelease 3 gange om året, og da jeg kun har 1 irl buddy, der også spiller kort, er det ikke et format, jeg har mulighed for at spille mere end ved said 3 prereleases. Jeg er derfor noget grøn, men jeg synes, at det er sjovt.

Vi ruller med de bedste.


I lørdags var der sealed for hold. Hvert hold får 8 boostere, og så skal de lave to decks, og så spiller man 2 vs 2 mod de andre hold.

Min buddy, og jeg var selvfølgelig på pletten, klar til at battle med pap.


Vi åbner ikke rigtigt noget vildt. og får lavet os nogle ret middelmådige decks. Jeg spiller sort-grøn med 3 store dyr, lidt flyvere og en smule removal. Min teammate spiller hvid-blå med dyr, der kan flyve, lidt removal og to counterspells. Vi bliver derfor enige om, at vi må vinde på play-skill og super holdånd.


Kampene var ikke så meget, at skrive hjem om... bortset fra den sidste!


Vi skulle nemlig møde Danmarksmesteren (med sidekick) fra 2009, Thomas Enevoldsen – og fuck, hvor er han nice! Så snart vi satte os ned ved bordet, kunne jeg føle, at hans kraft var stærk. Der var jævnt meget brainpower på den modsatte side af bordet. Flere gange under spillet lagde den tidligere Danmarksmester (og sidekick) kortene med billedsiden nedad på bordet, og stirrede tomt ud i luften i 1-2 minutter, for derefter at lave nogle sick plays. Det var også crazy, at han kunne sidde og sige, hvilke kort vi begge havde på hånden uden at have set dem. Det var lige før, at han havde bedre styr på vores kort end vi selv havde... Nice!

Heldigivs, havde vi massere af Teamspirit og heldet på vores side. Min holdkammerat lavede en Foresee ind i en unsummon. Vi angreb derfor for lethal damage, bouncede deres Platinum Angel, og vandt! :D

Enevoldsen viste fantastisk sportsmanship, og var like "Fair Nok", mens han på trods af nederlaget havde et smil på læben. Klasse!


Alt i alt gik vi 3-2 og blev nr 7 ud af 24, og vandt 8 boostere. Jeg er rimeligt tilfreds med, hvordan vi spillede.


Dag 2 - Der er faktisk tema i mit deck.

Om søndagen var det normalt sealed med 6 boostere og 1 vs. 1. De få gange, jeg har spillet sealed og skulle bygge et deck, har jeg valgt en lidt simpel fremgangsmåde blandt andet fordi, at ofte synes jeg, at man har for lidt tid til at bygge decket (jeg spiller 2-3 gange om året, så jeg er ikke så rutineret), og det gør, at jeg nogle gange laver dårlige beslutninger. Min metode har været lynhurtigt at finde to farver, der så fine ud, og så spille dem. Og det er det.

Denne gang havde jeg planlagt lidt hjemmefra. Efter, at jeg havde delt kortene op i farver, gik jeg farverne igennem, og fjernede alle de kort, jeg synes var dårlige, og som jeg helst ville undgå at spille med. Jeg er ret kræsen, så det var ret mange kort, der røg. Det gjorde det nemmere at få et overblik over farverne, og gjorde det nemmere, at se, hvad jeg skulle spille. Jeg blev færdigt med at lave decket og skrive decklist ti minutter før tid, så det gik også stærkere på den måde.

Det eneste der bare var lidt værd var grøn, blå og sort, og det blev, hvad jeg spillede. 

Fuuuuuuck, tænkte jeg. Det der vinder spil i sealed er hovedsageligt tre ting. Bomber (kort, der er så gode, at de stort set kan vinde spil alene. F. eks Baneslayer Angel), Removal (kort, der slår creatures ihjel) og dyr med Evasion (flyvere og andre dyr, der er svære at blokere).

Jeg havde 1 dårlig removal spell i form af Ice Cage, Jeg havde 1 1/1 flyver, og havde kun en Semi-Bombe i form af Gaea´s Revenge (der er nice), der kun har 5 i toughness, og derfor kunne dobbelt blokkes :0/

Hele mit deck kan ses her: Mit Deck

I løbet af første spil, fandt jeg hurtigt ud af, at det, jeg havde brygget faktisk ikke var så dårligt endda. Jeg manglede Removal, Evasion og Bomber. Tilgengæld løb decket næsten aldrig tør for gas, og jeg vandt på at angribe konsistent med et eller to grønne dyr. Det kunne jeg fordi, at selvom mit deck bestod af en hel masse forskellige kort, så havde jeg valgt at spille med mange af de samme typer kort, der kunne udfylde de samme roller.

Jeg havde:

5 Grønne dyr, der angriber ( 3/5 deathtouch, 4/3 Regenerator, 4/4 Gain 4 life, 8/5 haste shroud, 4/4)

4 Kort, der kunne hive kort op fra graven.

4 Kort med enten Scry eller Card Draw, så jeg kunne finde dyrene eller kort, der kunne hive dyr op.

2 Sleep til at fjerne blokere.

Det var enginen, og det kørte super. Jeg havde dog tydelige svagheder. Ingen mulighed for at fjerne Artifacts, Enchantments eller creatures. Jeg kunne heller ikke blokere modstanderens flyvere.


Jeg gik 5-2 og sluttede på en 9-12 plads ud af 64 spillere, og vandt 16 boostere, så det var super.

Det var lidt steneren med alle dem, der spurgte mig om jeg ikke skulle på stranden, Men sådan er det jo at være Celebrity! :D

Alt I alt synes jeg, at det er fedt, at jeg er begyndt at vinde mere end jeg taber.

Og så mødte jeg heldigvis også et par personer, der var sjove at spille med. Deriblandt en, der hed Karl Georg - Nøj, hvor er det et fedt navn! :D

- Shin

Note. Jeg fandt også ud af, hvorfor jeg ikke gik top 4 sidste gang (http://blogs.xboxlife.dk/da_senzai/7305). Det var ikke på grund af dårligere Tie-Breakers. Den ene af kampene som jeg vandt, tastede arrangøren åbenbart, som om, jeg tabte :0/

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her