Da Senzai's blog
17-04-2007 - 22:45

Virtua Fighter 5 - Jeg har prøvet det!


Så skete det satme! En af mine venner har købt sig en PS3 med spillet Virtua Fighter 5, og selvfølgelig var jeg straks derovre og game!


Jeg er indrømmer det gerne. Jeg har aldrig været god til VF og jeg bliver det heller aldrig. Jeg har sådan et had-kærlighedsforhold til Virtua Fighter. I bund og grund er spillet kedeligt. Kedelige figurer og kedelige tricks. På den anden side, så er Virtua Fighter også Serien, der har skabt en af mine all-time yndlings Figurer i et kampspil nogensinde, nemlig Goh Hinogami. Goh er mere eller mindre grunden til, at jeg spiller Virtua Fighter 5. Det fede ved Goh er nemlig, at han er så kedelig, at det er fedt. Goh´s kampspil er Judo. Ikke sådan noget fake-ass Tekken-Judo, der ses i form af Paul Phoeonix, men derimod rigtigt Judo, med alt hvad det indebærer af 2-hit-Comboer, feje benfejninger og alt for lamme Throws. På trods af det, så formår han alligevel, at være så ufatteligt cool.

I får lige en Youtube Vid, så I kan se, hvor fed han er.
Hvad, der slog mig igår, er hvor langt ude Virtua Fighter er blevet med det´s Just Frame Crap. At noget er Just Frame, betyder, at man skal indtaste kommandoen for et move inden for et bestemt lavt antal frames.

Går man Practice mode igennem med Wolf, så har han et move, der hedder Giant Swing Fastest input. Det laves ved at trykke, 4,1,2,3,6 + P+G. Det fuckede kommer nu. 4,1,2,3, skal trykkes i første frame, og 6+P+G skal være trykket inden 3. Frame. Det betyder, at for at lave kastet, så skal du være istand til at lave en halvcirkel på d-padded på 1/60 del af et Sekund! Det er jo helt umuligt! VF 5 bliver nok et af de spil til 360´eren, hvor der er næsten ingen med alle 1000 point. Det er altså et Krav for at klare Wolf´s Time Attack, at man kan lave en halvcirkel på 1/60 - del af et sekund!

Dette er også grunden til at Sega ikke vil lave spillet online, fordi, at vil der være bare en smule delay vil det ikke kunne lade sig gøre. Hvorfor er det ikke bare, at de laver Vinduerne lidt større og laver det online? Shittet er jo også stortset umuligt at lave offline! Jeg ser mig selv som en rimeligt habil fighting game gamer, og jeg er gentagne gange nødt til at springe Moves over i VF´s practice mode, da jeg simpelthen ikke kan udføre dem.

Jeg begriber ikke, hvorfor at de laver movesne så svære at lave. Jeg ved godt at VF er fighting game serien for de "Hardcore" gamere, og derfor skal være svært. Jeg synes bare, at ikke at det "svære" skal komme af, at det er meget svært at lave simple moves. Jeg taler ikke om Juggles, og Setups, men altså bare moves i kommandlisten. Det bør jo ikke være det, der gør et kampspil svært, men derimod imod en kompleks og dyb fighting game engine.

Det skræmmer jo også alle potentielle nye fans væk. Spillet har jo - i mine øjne - kedelige figurer og kedelige moves, og så når det endda skal være så retarderet svært at lave moves, så er der jo ingen "Average Joes", der vil spille spillet.

Virtua Fighter er også kun et spil, der er noget værd, hvis man bor I Japan, hvor man bare kan smutte ned i den lokale arcade, og dele tæsk ud. Det kan man ikke herhjemme. Virtua Fighter er et spil, der kræver utroligt meget, meget tid at sætte sig ind i for at blive god. Når man så har brugt - eller spildt - de mange timer på spillet, så kan man ærge sig over, at man er den eneste, der spiller spillet, og at der ikke er nogen at spille imod - for der er jo ikke online play.

Virtua Fighter er jo egentligt fedt. Det er bare alt for svært at lave moves. Det gør at man er nødt til at spille med Button Mashere (hvis der overhovedet er det i VF), som Pai, Jacky, Lau, istedet for for de fede personer som Goh ( xD! ), der har moves-sets, der kræver in-human timing pga, alt det just frame crap.

Jeg er måske et tudefjæs, jeg føler bare ikke, at det er tiden værd at lære de svære figurer og spillet i det hele taget, når der ikke er online play, og derved ingen modstandere. Det er simpelthen for kedeligt i længden at banke AI´en i kampspil.


Det var min mening efter 3 timers spil. Hvad synes I om Virtua Fighter 5?


// Senzai :)


Edit: Rettet nogle stavefejl


Edit2:Må nok hellere lige skrive, hvad tallene i "4,1,2,3,6 + P+G" betyder. Tallene er retninger på D-Padded eller den Analoge stik. Kig på jeres Numpad på Keyboardet, og I kan se dem :)

P er Punch og G er Guard :)

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her