Morten Skou's blog
27-03-2011 - 23:34

Sjove fejl på Xbox.com

Microsoft har jo som bekendt valgt at lokalisere Xbox.com, dvs. altså oversætte teksten til eksempelvis dansk hvis man kommer fra Danmark. Nu er det jo desværre ikke altid at ender lige heldigt, og det lader til at de ikke har nogen intentioner om at rette fejlene, da de har været der MEGET længe efterhånden :-)

Første eksempel er faktisk fra ugens deal of the week. Der har de valgt at oversætte "off" til "slukket" - i forbindelse med at de gerne vil annoncere en rabat på Sonic-spillet.
En anden fejl, og faktisk den fejl som har været der i et godt stykke tid, er i forbindelse med at man får achievements i de forskellige spil. På engelsk har det termen "acquired" og på dansk er det ret uheldigt oversat til "købt".Og her er det endelige bevis på, at de bare kører det hele igennem Google Translate :-) Ordet "Playing" som på engelsk jo både virker i datid og nutid, er på dansk blevet til "spiller" - problemet er at det bliver anvendt i datid, hvilket ikke helt fungerer på dansk:På selve profilsiden, er der også en mindre fejl: "Last played" er blevet oversat til det mindre korrekte dansk "Har seneste spillet" - sødt :-)Og lige en lidt kikset reklame mere, hvor overskriften slet ikke giver mening:Den sidste lidt sjove ting er, at de (ligesom resten af os) åbenbart er lidt forvirrede over hvad Xbox Live Marketplace - eller Xbox Live Markedspladsen egentlig hedder på dansk? De bruger i alle tilfælde en række forskellige udtryk for selv samme sted:

- Marketplace (Top-menuen)
- Markedsplads (diverse reklamer)
- Spilmarkedspladsen (også reklamer)


Det var alt for mig denne søndag aften, hvis du selv finder lignende fejl på Xbox.com, så skriv endelig til mig, så vil jeg opdatere mit blogindlæg. I øvrigt så har jeg fuld forståelse for at sådan nogle sproglige fejl kan opstå, men det undrer mig nu alligevel, at det danske PR team hos Microsoft ikke gør noget ved det :)
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her