spif2001's blog
08-08-2017 - 22:09

ARMIGA - forberedelsen

Det er vist ingen hemmelighed, at spif2001 har været gamer i mange år efterhånden :)

I de tidlige barneår spillede jeg en sjælden gang imellem på mine kammeraters udstyr (VIC20, Atari, C64 etc), men i 1987 blev jeg konfirmeret og pengegaverne gav mig lige akkurat råd til at købe den nyeste og kraftigste hjemmecomputer på det tidspunkt: en Commodore Amiga 500 med TV-modulator, så jeg kunne koble den til et almindeligt billedrørs-tv. Bum der!En gamer var født :)

Mange gode timer er gået til Amiga spil så som:
Alien Breed, Another World, Arkanoid, Battle Chess, Battle Squadron, Bubble Bobble, Cannon Fodder, SSI's Gold Box games, Civilization, Dogs of War, Dungeon Master, Dyna Blaster, Elite, F/A-18 Interceptor, Fire Power, Gods, Gravity-Force, Hybris, IK+, Kick Off, King's Quest, Leisure Suit Larry, Lemmings, Loom, Lotus Esprit Turbo Challenge, Maniac Mansion, Millenium, Mortal Kombat, Nitro, North & South, Nuclear War, Out Run, P.O.W., Pang, Pinball Dreams, Pirates!, Police Quest, Populous, Prince of Persia, Rampart, Rick Dangerous, R-Type, Sensible Soccer, Shadow of the Beast, Space Battle, Space Quest, Speedball, Spy vs Spy, Stunt Car Racer, Supremacy, SWIV, Sword of Sodan, Test Drive, The Great Giana Sisters, The Persian Guld Inferno, The Secret of Monkey Island, Turbo Raketti, Turrican, Utopia, Wings of Fury, Worms, Xenon 2 Megablast, Zak McKracken and the Alien Mindbenders etc. etc. etc.

i 1994 opgav jeg dog min Amiga 500, som ellers på det tidspunkt var blevet opgraderet med et ekstra diskette drev og yderliger 512K RAM, og gik over til PC. Amigaen fik lov til at samle støv, og jeg endte med at forære den væk til nogle studiekammerater, som havde en Amiga klub. Det har jeg fortrudt mange gange sidenhen. Jeg har brugt både WinUAE direkte og Amiga Forever emulatorer, men de giver ikke helt den rigtige følelse mærkeligt nok.

...men det laver jeg om på nu! :D

Jeg har bestilt den disketteløse udgave af Kickstarter succeen ARMIGA - i sort.ARMIGA er en fræk lille sag bestående af et RasberryPi kort i en 3D printet case, sat op til at køre Amiga Emulator ( A500 og for nyligt også A1200 ). I forhold til legacy Amiga udstyr, så har ARMIGAen HDMI output i 720p, hvad der immervæk er noget af en fordel, når man skal blæse det op på husalteret.

Man kan gemme sine spil på ARMIGAens SD kort, eller man kan tilslutte en USB dongle med ADF filer (Amiga diskette image filer). Der er også netstik, så man kan overføre filer til og fra ARMIGAen via en ftp adgang.

Når man starter ARMIGAen op, får man en let overskuelig brugergrænseflade a la nedenstående.Fjerner man det SD kort, som også emulatoren lægger på, starter ARMIGA enheden faktisk op som en Android enhed. Dvs man vil kunne bruge den til Netflix, Koda etc. Ikke nødvendigt i mit tilfælde men nice nok alligevel ;)

Men, men, men... Jeg skal jo have den ægte oplevelse, og til det skal der bruges de rigtige joysticks. Derfor har jeg invisteret i 2 af slagsen. 

Først et Competition Pro Speedlink, som er blevet reproduceret i en USB udgave. Købt fra nyt og det virker jo bare :)Det var dog ikke det joystick jeg spillede med som stor knægt, så jeg har været på e-bay og finde mig det bedste joystick / controller jeg nogensinde har spillet med: The Arcade

...og jeg fandt det endda i beige, som var lige præcis den farve, som mit gamle joystick havde dengang. Oh happy day! :DDen gamle hund kan dog ikke bruges direkte, da den har et 9pins stik, som var normen dengang. Så jeg måtte på e-bay igen og opstøve en DB9 til USB adapter. De kom i dag, og virker bare.

Jeg har testet begge joysticks i Amiga Forever emulatoren på min PC. Det garanterer selvfølgelig ikke at de virker med ARMIGAen, men i det mindste fejler de ikke noget, så jeg krydser fingre!


Et lille minus ved ARMIGAen er, at den kun har 2 USB porte. Det er ikke helt nok med flere joysticks, mus og tastatur, og gutterne bag ARMIGAen skriver, at skal man have en USB hub på den, skal den have egen strømforsyning. Ergo måtte jeg invistere i en sådan også.Så begynder vi at være der. Dog vil jeg gerne kunne sidde i sofaen, så jeg invisterede også i en en USB forlænger ledning, som forstærker signalet for at undgå udfald.Efter 8 ugers ventetid, fik jeg så endelig beskeden i dag: Din ARMIGA er på vej med posten! 

Perfekt timing nu hvor de sidste forberedelser er på plads.

Stay tuned for et review af ARMIGA, når jeg har leget lidt med den ;)
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her