spif2001's blog
22-05-2007 - 13:50

Mass Effect : Revelation mini anmeldelseSå fik jeg endelig lysten styret.

Bestilte Mass Effect : Revelation over Amazon.com og glædede mig som et lille barn til jul på, at den skulle dumpe ind ad brevsprækken. Hvad den gjorde en små 10 dage efter bestillingen var lavet.

Da jeg modtog den, havde jeg allerede en anmeldelse i tankerne, men lad mig sige det med det samme: Kvaliteten af bogen gør desværre, at anmeldelsen bliver kortere end planlagt.


Forfatteren:
Manden som har skrevet Mass Effect : Revelation hedder Drew Karpyshyn og han er en kendt mand i Bioware kredse. Han har arbejdet på Baldur’s Gate II: Shadow’s of Amn og Throne of Bhaal, Neverwinter Nights og Hordes of the Underdark, og Jade Empire. Han var Lead Writer på Star Wars: Knights of the Old Republic, og er nu Lead Writer på Mass Effect.

Handlingen:
Mennesket (Alliance) har fundet en uddød races (Protheans) teknologi og Mass Relays, som er teleportere i rummet. Hurtigt har man lavet en masse kolonier og efter et stykke tid møder mennesket den første alien race - Turians (cover) - fugle lignende bipeds. Det udarter sig til krig - The First Contact War - som dog hurtigt bliver afsluttet da galaxens udgave af FN lægger sig imellem. Mennesket breder sig herefter og bliver en del af mælkevejens daglige trummerum.

Man følger igennem bogen en mandlig Alliance officer David Anderson, der udforsker et angreb på en Alliance base, hvor man imod galaxens love har forsket i AI. Samme udforskning bliver også udført af Saren (cover), som er en Turian agent fra galaxens hemmelige politi Spectre. Det kommer til konfrontationer dem imellem, iblandet et eneste overlevende vidne fra angrebet og en Krogan bounty hunter, der vil nakke vidnet (Krogans = store grimme alien sataner).

De fiser lidt frem og tilbage imellem et par planeter og man bliver efterladt med et lille hint til, hvad der bliver af Saren og bogens andre personer.


Bedømmelsen:
Mass Effect : Revelation er for kort og går ikke i dybden med nogen af hovedpersonerne. Ergo får man ikke rigtigt noget forhold til dem. Man forsøger at vise Saren som den onde Turian Spectre, der skal blive spillets helt store skurk, men han virker bare som en håndlanger af den farligere slags.

Bogen leverer selvfølgelig en forhistorie og sætter scenen til Mass Effect spillet, men det kunne være klaret med en bedre historie / teknologi linje på deres hjemmeside.

Hvis du skal læse Mass Effect : Revelation, så skal det være for at være på forkant med historien, racerne og teknologien, når du ligger spillet i boxen. Som spændings / sci-fi roman er den ikke meget værd.

Jeg giver den 2 ud af 5 point.


Yderligere info:
På Mass Effects hjemmeside kan man læse bogens Prolog og kapitel 9.
 

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her