spif2001's blog
21-08-2007 - 22:41

Prøv Bioshocks far og bedstefarDEL 1 : SYSTEM SHOCK

Til alle der elsker Bioshock, er her en måde at forlænge nydelsen på. Spil Bioshocks bedstefar: SYSTEM SHOCK


Lidt om spillet:

Spillet handler meget kort fortalt om, at du spiller en hacker, der engang ude i fremtiden får sluppet en AI ved navn Shodan løs til gengæld for at få dig selv opgraderet. Da du vågner op på Citadel space station efter at have fået opgraderingen lavet, er alt på rumstationen gået amok. Shodan vil overtage alt inklusiv jorden og du er den sidste, der kan stoppe hende. The game begins...Når du sidder og spiller det så husk på, at System Shock udkom samme tid som DOOM 2 - nemlig i 1994. Det giver en idé om, hvor banebrydende System Shock faktisk var. En FPS med en handling og stats var jo helt uhørt dengang. Man kan endda kigge op og ned og læne sig fra side til side. Gå på hug, kravle og hoppe!! I DOOM 2 kunne man ingen af de ting.

Desværre fejlede reklamefremstødet og spillet fik aldrig det salg, som det var beretiget til, især hvis man sammenligner med DOOM 2, der ikke havde 2 gram nyt i sig i forhold til DOOM, på nær et par monstre og et dobbeltløbet haglgevær.

Da jeg spillede System Shock tilbage i halvfemserne, var jeg helt opslugt af det, da det bare var SÅ nyt og man kunne ikke undgå at være imponeret af grafik, lyd, gameplay - ja alt ved det spil. I dag ser det selvfølgelig lidt primitivt ud, men historien i spillet holder stadig og jeg kan varmt anbefale en røvfuld timer i selskab med en af de bedste historie i et FPS spil nogensinde.

Læs meget mere om System Shock hos Wikipedia her.
Hent det og få det i gang:

Selvom System Shock er abandonware og kan downloades i sin originale form (eksempelvis her), så er den rent ud sagt en bitch at få til at køre på nyere Windows udgaver. Det er muligt, at få den til at køre under DosBox, men det er ikke lykkedes mig på min XP Pro laptop, og jeg mener da selv at jeg har rimelig styr på det basale i DosBox. Har man Vista er DosBox dog vist den eneste udvej, men er du ikke DosBox nørd, så lad være med at gå igang med det. Det er en ret frustrerende oplevelse.

MEN der er heldigvis hjælp at hente. SYSTEMSHOCK-Portable er hele spillet samlet og klar til at køre på Windows XP. Der er endda resolution packs man kan downloade, så man kan spille spillet i 800x600 og 1024x768 i stedet for de original 640x480. Hent SYSTEMSHOCK-Portable her.

DEL 2 : SYSTEM SHOCK 2"Look at you hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

Hvis du har lyst, er der endnu flere lækre gamer timer i vente. System Shock 2 er Bioshocks far (klonet?), og er virkelig en treat for folk, der har hang til FPS'ere med historie og RPG elementer.


Lidt om spillet:

Igen er man i alene i rummet og skal udfordres af Shodan & Co. Som soldat ombord på Von Braun / Rickenbacker er man med på menneskets første rejse ud i rummet med overlys fart. Som i 1'eren bliver man opgraderet ved turens start og vågner op efter at rumskibene er ankommet til Tau Ceti 5 og alt er gået galt. Monstre og zombier render rundt på rumskibet og man skal nu finde ud af, hvad der gik galt.Ligesom det skete med 1'eren, fik 2'eren på trods af utrolig gode anmeldeser, en forholdsvis dårlig kommerciel success. Igen stod det i skyggen af et af de helt store FPS'er - nemlig Half Life. Spillet nåede dog at få en del GotY priser samt komme højt på lister over Best Games Ever.

Læs meget mere om System Shock 2 hos Wikipedia her.Hent det og få det i gang:

System Shock 2 kan købes her. System Shock 2 er som sådan rimelig nyt, men for at få det til at køre på din PC, skal du muligvis lige lave et lille trick, hver gang du starter spillet. Grunden til dette er, at System Shock 2 ikke kan rigtig kan tåle at køre på Duo processorer eller multithreaded i det hele taget. Derfor skal spillets processer indstilles til at køre singlethreaded / single cpu.

Hvis dit spil fryser rimelig hurtigt efter at du er kommet ind i selve spillet (ikke bare menuen), så skal spillet startes op på følgende måde:

1. Start spillet(kun til spillets start menu dukker op).
2. Alt-Tab ud af spillet.
3. Få joblisten frem(Ctrl-Alt-Del eller højreklik på bundlinien og vælg jobliste).
4. Klik på processer fanebladet.
5. Find SHOCK2.EXE og SHOCK2.icd
6. Højreklik på dem og gå til "Indstil forbindelse...".
7. Fravælg en af cpu'erne ved BEGGE processer.
8. Alt-Tab tilbage i spillet og spil.


Hvis man googler lidt rundt på nettet, er der både mods, maps og meget andet at finde til begge spil.

Håber nogen vil finde denne blog hjælpsom, da det tog sin tid at skrive den... Haha!

ENJOY!!!

Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her