spif2001's blog
18-03-2008 - 21:42

10000 BC


Konen og jeg var inde og se 10000 BC i dag. Længe siden jeg har været i biffen for at se noget andet end en tegne-/animationsfilm.

10000 BC er lavet af instruktøren Roland Emmerich, som også står bag spektakulære film som Independence Day og The Day After Tomorrow, så der skulle være lagt rigelig brænde på bålet.

Handlingen:
10000 BC handler om nogen mammut jægere, der skal gå grueligt meget igennem. Sønnen af høvdingen (helten), som er gået fra stammen (høvdingen altså), for at finde nye måder at skaffe føde på, men som alle tror har forrådt stammen, får en hård opvækst. En dag finder stammen en blåøjet pige (heltinden) og helten forelsker sig straks. De tror hun er sendt fra guderne.

Efter en lidt ballade med sine jævnaldrende, får helten ved et (u)held tilkæmpet sig høvdingeretten og heltinde retten, da han egenhændigt nakker en mammut ved rent held. Under høvdingefesten angrer han og afleverer høvdingeretten tilbage til den gamle høvding og render op på en høj, for at tænke over tingene.

Han vågner ved, at stammen bliver overfaldet af tidlige egyptere, som tager mændende og heltinden til slaver. Helten, høvdingen, høvdingens søn og en ung knøs, hvis mor blev dræbt under overfaldet, drager nu ud for at få stammens folk tilbage.

Så er filmen igang og resten handler bare om smarte slåskampe og storslåede scener, så som pyramider under opførsel og for længst uddøde urfugle, der laver Jurassic 2 tricket på slavehandlerne. I ved den med velociraptorer i højt græs.

Skuespillerne:
Det lidt komiske ved denne film er, at alle skuespillerne spiller godt og virker troværdige. Lige på nær helten og heltinden. De to spiller decideret dårligt og er helt fejl castet.

Effekterne:
Her er der ikke så meget at sætte en finger på. Mammuter tramper som de skal, urfugle kører velociraptor tricket som de skal, uden at det bliver corny, panorama billederne er BBC naturfilm værdige og den egyptiske by med pyramider, templer, sfinx og hvad der ellers hører til, er alt sammen rigtig godt lavet, så man ikke føler falskheden i kulisserne / computergrafikken.Konklusion:
Jeg må indrømme, at jeg havde sat næsen op til lidt mere, end hvad jeg så i aften. Historien var alt for forudsigelig, og eftersom hovedrollerne gjorde det dårligt, så sad jeg til sidst bare og nød effekter og scenerier. Det skal så siges, at hvis man vil se den, så skal den ses i biffen, da effekter og scenerier hurtigt bliver fesne på hjemmebiografen og uden dem er filmen ikke meget værd.

Jeg giver 10000 BC 3/6 - og det er alene pga effekter og sceneriet. Historien virker bare ikke ordentligt. Ærgeligt, for det kunne have været en Apocalypto pendant, men sådan skulle det ikke være.

10-03-2008 - 17:28

Lønforhandling


Jeg har været til lønforhandling i dag.

Jeg var slet ikke forberedt, da chefen kom ind og spurgte, om jeg havde tid til en snak nu. Man kan jo ikke rigtig svare nej, så det var bare om at samle tankerne i en ruf.

Starten gik med løst og fast. Hvordan det gik i afdelingen. Om jeg havde noget på hjerte. Om jeg havde nogen idéer liggende. Den sædvanlige kredsen om løn-honningkrukken.

Anyways - med lidt hiv og sving, fik jeg forhandlet mig til en efteruddannelses-plan, 1 ekstra uges ferie årligt og en lønforhøjelse på 4.000 om måneden.

Oh happy day!


Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her