spif2001's blog
30-07-2008 - 09:45

Min ynglings forfatter - Frank Herbert

Jeg startede med at skrive dette indlæg i tråden om Bedste Bog (link), men det blev lidt for langt så jeg bloggede den i stedet.

Min ynglings forfatter er Frank Herbert (Wiki biografi)

DUNE:
Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har læst hans Dune serie, men det er mange gange. Det univers han skaber i den serie er det bedst beskrevede sci-fi univers jeg kender til og jeg har læst meget sci-fi igennem de sidste 25 år. Hans bøger skal læses på engelsk, men det kræver dog et rimeligt højt engelsk sprog kundskab, da bøgerne er svære og fyldt med fremmedord.

De politiske intriger, magtspillet imellem de forskellige "houses" (universet og dets planeter styres af få familier) og de forskellige faktioner (The Spacing Guild styrer al interstellar trafik, Bene Gesserit en kvindelig nonne-agtig orden med en hemmelig agenda, Bene Tleilax som kan klone og lave Face Dancers - intetkøns væsner som kan ændre deres udseende, så de kan ligne hvem som helst).

Nå ja - og så er der den evige slåskamp om krydderiet Melange, som kan forlænge livet og som kun findes på én planet kaldet Arrakis - bedre kendt som ørkenplaneten Dune - som huser en art kæmpeorme der gør det særdeles vanskeligt at høste det specielle krydderi, især da det er ormene der producerer krydderiet.

Den originale serie omfatter bøgerne Dune, Dune Messiah, Children of Dune, God Emperor of Dune, Heretics of Dune og Chapterhouse: Dune.

PSEUDO DUNE:
Frank Herbert døde i 1986, men hans søn Brian Herbert har i samarbejde med Sci-Fi forfatteren Kevin J. Anderson skrevet videre på Universet. Det er blevet til 8 bøger mere. 3 bøger, der foregår 10.000 år før Dune serien i en tid, hvor menneskeheden er ved at blive udslettet på grund af, at en AI har spredt "Thinking Machines" næsten overalt i den kendte del af galaksen. 3 bøger der foregår lige op til Dune serien og sætter scenen for de originale 6 Dune bøger. 2 bøger, der er afslutningen på Dune serien, og som er lavet på noter fundet i bankboks ejet af Frank Herbert efter hans død.

Disse bøger kommer ikke op på Frank Herberts niveau, men de er stadig rigtig gode. Det er dog en god idé at læse de originale 6 bøger først, selvom man så hopper rundt i tiden. Tingene bliver for udpenslet, hvis man læser dem i kronologisk rækkefølge.

DUNE MOVIES:
Dune blev filmatiseret af David Lynch i firserne med bl.a. Kyle MacLachlan og Sting i hovedrollerne, men filmen er ikke særlig god og skal kun ses hvis man er Dune fan. De tre første bøger er også blevet til en Sci-Fi tv-serie. Serien er udemærket men stadig kun en tv-serie. Dune er netop nu ved at blive genindspillet og jeg er spændt på hvad det ender ud med.

ANDRE FRANK HERBERT BØGER:
Frank Herbert har skrevet mange andre Sci-Fi bøger og nogen af de bedste er ifølge min mening Whipping Star, The Dosadi Experiment, The Jesus Incident, The Lazarus Effect og The Ascension Factor. Det er helt andre universer end Dune serien, men lige så godt beskrevet og lige så spændende.


Snyd ikke dig selv for den bedste Sci-Fi oplevelse.

Læs DUNE!
29-07-2008 - 16:52

Diablo 2 - create potions
Fik et Diablo 2 retro flip, da Diablo 3 blev annonceret, og jeg blev overrasket hvor let det hele er. Valgte en Barbarian med speciale i maces og Act 1 til 4 blev pløjet igennem, men nu har jeg så problemet:

Jeg står og skal nakke Diablo i Hell og jeg bliver ristet, når han bruger sit red lightning attack. Derfor ville jeg lave mig en masse Rejuvenation potions i stedet for de alm. healing potions, så jeg kan heale mig hurtigere.

Jeg havde så 5 almindelige Rejuvenation potions, og proppede 3 af dem i The Horadric Cube og fik en Super Rejuvenation potion. Fint nok.

Så ville jeg lave en masse Rejuvenation potions i Cuben ved at proppe 3 healing og 3 mana potions i den, men det virkede ikke!? Jeg synes bestemt det virkede i fordums tider, men det kan selvfølgelig være blevet lavet om i en patch. Jeg har kigget lidt omkring på nettet, men de opskrifter jeg finder siger det samme. 3 healing + 3 mana = 1 rejuvenation. Hmmm...

Så spørgsmålet er: Hvordan laver man en rejuvenation potion i Diablo 2 Expansion Pack included?
Xboxlife Blog
Profil Statistik
  • I dag: 0 besøgende
  • Denne måned: 0 besøgende
Arkiv Kategorier
Følg Xboxlife her