Rotator's blog
16-08-2007 - 12:23

Forza Motorsport 2Måske det ikke er så dårligt alligevel

Jeg skal være den første til at indrømme at mit syn på Forza Motorsport 2 måske har været lidt farvet af at jeg, da demoen kom på marketplace, sad og spillede Burnout Revenge i den helt store stil. Men faktum er at demoen ikke ligefrem vakte den store interesse hos mig.

Men efter at have set de muligheder for at designe bilens udseende, i forbindelse med de af Xboxlife.dk afholdte designkonkurrencer, fik jeg alligevel en smule blod på tanden. Det kunne da i det mindste være sjovt at sidde og tegne lidt på bilerne. Men købe spillet, det gad jeg dog stadig ikke.

Pludselig dukkede der en bytte-tråd op med Forza Motorsport 2 Collectors Edition involveret og så gik den ikke længere. Jeg smed to spil i hovedet på MrFregerslev og fik i løbet af 2 dage spillet ind af døren.

Det var med slet skjult ligegyldighed at jeg gik i gang med de første par løb i spillet, bare lige for at få følelsen med bilerne. Og her skete det så. Jeg opdagede pludseligt dybden og realismen i spillet. Bilernes fintfølenthed overfor de mindste fejl og den nærmest nidkære fornemmelse man får når man lige skal klare det der løb lidt bedre. 4 timer senere og jeg var godt klatøjet. Måske min sengetid skulle være nu.

Men morgenstund har Forza i mund og jeg var tilbage bag rattet så snart morgenkaffens effekt begyndte at indfinde sig. Sad og kiggede lidt på de achievements der var tilgængelige i spillet og bed mærke i én:

Hardcore:
Awarded to the single driver who wins the race with full difficulty, including no assists.

Wow, tænkte jeg. Her er da en udfordring. Så jeg satte mig bag rattet i min Porsche 911 Carrera, slog alt fra og gik i krig. (BTW, hvorfor skal man ind og slå TCS og ABS fra på biler der ikke har det, for at få credit-bonusen for at køre uden?)

3-4 løb senere og achievementen var i hus. Og her oplevede jeg noget sjældent. Jeg fik sølle 5 gamerpoints for den achievement, men det betød intet. Det der var det primære var at jeg havde gjort det. Blæse være med pointene, I DID IT!

Jeg er hooked. Forza 2 har vundet over mig.
10-08-2007 - 23:00

Derfor valgte jeg Xbox 360

Nu bliver jeg langhåret!

Det er svært at sige præcis hvorfor jeg valgte Xbox 360'eren. Det nemmeste ville være at sige: "Jeg havde en Xbox. Derfor!"

Men med det sagt vækkes spørgsmålet: "Hvorfor havde jeg så en Xbox?"

Et hurtigt tilbageblik på min fortid som konsolspiller viser én tydelig tendens: Nonkonformitet. Et ønske, måske ubevidst, om at forlade mainstream-spilleverdenen. Jeg har aldrig haft en konsol blot fordi andre har én, men nærmere fordi andre ikke havde én.

Det kom primært til udtryk med de første Sega-maskiner der kom til det danske land. Maskiner der ikke blev voldsomt markedsført i Danmark, men nærmere indsat for at teste mulighederne i det lille land mod nord. Hele vejen fra Master System over Mega Drive og Saturn for til sidst at ende med Dreamcast havde Sega nærmest negligeret deres markedsføring og blot ladet ordet sprede sig fra eksisterende kunder til potientielle. Ikke just en effektiv markedsføringsstrategi, men bevares, lille Danmark var vel heller ikke Sega's foretrukne marked.

Denne strategi resulterede i et meget lille marked for Sega's maskiner og derfor lav genkendelighed blandt forbrugerne. Det blev niche-produkter der først og fremmest rettede sig mod "kenderne". Dem der ønskede at være anderledes og ikke blot gå efter det populistiske valg.  

Uden egentligt at tænke nærmere over det før nu, er jeg kommet til den konklusion at jeg er en Hippie-gamer. En spiller der vælger udfra egne præferencer istedet for at bøje sig for det populære valg. En spiller der følger sig eget hjerte.

Kan det virkelig passe?

Alt dette lyder jo godt, men (og det er et stort "men") der er et hul i denne teori. På et eller andet tidspunkt har jeg bevæget mig væk fra denne hippie-kultur og er langsomt gledet ind i pop-kulturens spilleverden. Jeg oplevede pludselig at min verden blev invaderet af Playstations, Gamecubes, Wii's og Gameboys.

Når alt kommer til alt: Jeg er gamer, hverken som de andre eller forskellig fra dem, blot gamer. Derfor har jeg en Xbox 360. Det er en spillekonsol.

02-08-2007 - 13:30

Coolshop's Pointshop

Lad det være sagt med det samme: Jeg er meget glad for Coolshop og har handlet der mange gange. Det er faktisk i tidens løb blevet til næsten 8.000 kroner jeg har brugt på spil fra deres shop.

Men nu er mit skrivebord begyndt at blive rodet yderligere til af deres point-sedler som de vedlægger hver ordre. Og det er jo fint nok at de forsøger at gøre lidt ekstra for deres tilbagevendende kunder. Men har de mon tænkt det igennem?

Alle de ordrer jeg har modtaget siden de begyndte på deres point-system har jeg fået ét helt point med til. Og hvad kan jeg så få for disse point?

Jo, for 5 point kan jeg få Crazy Frog Racer til PC. Woohooo. Det er jo vildt. Et spil til 42,- ganske gratis! Og hvad ser jeg? De har Perfect Dark Zero til Xbox360 til kun HALVTREDS point!!!!

Halvtreds bestillinger for at spare sammen til en bonus, de selv sælger til 79 kroner inklusiv fragt. Det er eddermaneme fattigt. Ja, okay, det er essentielt gratis, men det har jo også kostet dem penge at få trykt alle de point-sedler. Penge som de kun kan få ind fra deres normale handler, gennem højere priser. (Med mindre de har overtalt Just-Eat.dk som reklamerer på bagsiden til at betale hele det gilde).

Men hør nu lige, små venner. 50 point for et spil der ikke engang er det plastic værd som DVD'en er støbt af. Det er jo til grin. Hvis I vil bruge dette som et middel til at få tilbagevendende kunder, så lok med noget lidt mere interessant.

Det sjoveste er at nederst på deres point-sedler står der:

"Hver måned vil der være nye spil at vælge imellem."

Ja, goddag mand, hammerhoved!

Korrigér mig hvis jeg tager fejl men de spil der er på deres Point-Shop er da vist præcis de samme som da de startede denne kampagne for flere måneder siden.

Alt i alt virker denne kampagne uigennemtænkt, sløset og ligegyldig. Coolshop, spænd hjelmen, den sidder løst.
Følg Xboxlife her