Rotator's blog
22-07-2007 - 20:58

Spild af tid?

Inspireret af diskussionen i denne tråd (som i øvrigt er endnu én af de salgstråde folk stadig ikke har lært at holde deres uvedkommende kommentarer væk fra) har jeg besluttet mig for at "udforske" dette yderligere:

Er det tidspilde at spille computerspil?

Der er ingen tvivl om at spil som Oblivion og World of Warcraft er tidsrøvere, men er det nu også så slemt? Som det ganske fornuftigt blev spurgt i tråden: "Er det spild af tid at bruge 2.000 timer på noget man synes er sjov?". Der synes at være en konsensus om at folk der bruger oceaner af tid i computerens verden bør se at få sig et liv, men hvorfor kan computerspil ikke være ens liv?

Om jeg bruger 2.000 timer på at forbedre min character i et MMORPG eller jeg bruger 2.000 timer på at sætte en bil i stand kommer vel ud på ét. Hvorfor er én hobby acceptabel når en anden er ugleset? Får man mindre ud af at tilbringe tiden foran en skærm end man gør ude i byen?

I tråden blev der også lagt ud med at spil som World of Warcraft ødelægger ens sociale liv. Men det mener jeg er rivende forkert. Online spil er sociale oplevelser på lige fod med café-besøg, biografture og shoppingspree's på strøget. Den eneste forskel er den fysiske kontakt. Men til gengæld er den mentale kontakt til stede i højere grad, da spillerne kan opleve den i deres egne vante omgivelser istedet for et område hvor de måske ikke føler sig ligeså afslappede, åbne og trygge. 

Der er mange der ser internettet som dræberen af social-livet. Med hvorfor skulle man tage i byen for at møde mennesker, når der er titusinder af ligesindede blot et tastetryk væk. Det er vel egentligt også derfor de fleste af os er her på Xboxlife.dk: for at møde og kommunikere med ligesindede. Måske ikke på det fysiske plan, men ihvertfald på det psykiske. 

I bund og grund handler livet vel om at bruge den tid man har til rådighed på en for en selv fornuftig og interessant måde. Og blot fordi andre ikke ser éns livstil og interesser som interessante gør det dem vel ikke mindre berettigede?

Personligt har jeg internettet at takke for hele mit private sociale liv som det er nu. Hvis jeg ikke havde brugt al den tid online, så havde jeg sandsynligvis aldrig mødt min kone, hvilket er skyld i at jeg i dag bor i et helt nyt område med en hel anden livsstil end før.

Tiden er din egen, brug den til det du vil.   
Følg Xboxlife her