Rotator's blog
27-03-2008 - 17:01

Xbox Live Support - Del 1Velkommen til første del af hvad der formentlig bliver en længere føljeton om mine oplevelser i forbindelse med Xbox Live Support.

Allerførst må jeg lige forklare baggrunden for min kontakt til Xbox Live Support:

Det hele startede for ca. et år siden da jeg skulle forny mit Xbox Live Guld-abonnement. Mit første abonnement, som var ved at udløbe, var tegnet gennem Xboxen via mit Mastercard. Men da tiden kom hvor abonnementet skulle fornyes var kontoen tom og gode råd var dyre.

Jeg besluttede mig så for at købe et såkaldt Prepaid kort hos Coolshop, der fornyede mit abonnement uden brug af kreditkortet. Men da jeg forsøgte at indtaste kortets kode på min Xbox blev jeg mødt af fejlmelding efter fejlmelding.

Et par dages undersøgelser og efterspørgelser senere og jeg havde fundet ud af at det var kreditkort-oplysningerne på min Xbox konto der blokerede for brugen af dette Prepaid kort. Men det er desværre og af uforståelige årsager ikke muligt at slette kortoplysningerne fra sin Xbox konto selv, så jeg måtte have fat i Xbox Live Support for første gang.

En lille halv time senere og jeg havde fået supporteren til at slette kreditkortoplysningerne. Eller det sagde han ihvertfald at han havde gjort. Mit Prepaid kort virkede fint og jeg var glad. Men senere fandt jeg så ud af at alle kreditkortoplysningerne stadig var til stede på min konto og kortet blot deaktiveret på en eller anden måde.

Okay, fair nok, tænkte jeg. Der er alligevel ingen penge på kortet, så jeg tænkte ikke nærmere over det. Indtil den dag hvor jeg igen havde penge på kortet og fik lyst til at købe en håndfuld MS Points.

No Dice! Kreditkortet kunne ikke accepteres i forbindelse med købet selvom jeg gentagne gange checkede samtlige oplysninger og indtastede sikkerhedskoden igen og igen.

Nu er vi så fremme ved dags dato, hvor jeg endnu engang tager kontakt til Xbox Live Support.

Jeg får en venlig, dansktalende supporter i røret og forklarer ham hele situationen. Han kigger lidt på sagerne og beder mig så gå ind på et website der ikke eksisterer længere. Strike One!

Supporteren har ingen oplysninger om mit tidligere opkald på trods af deres iver udi at skrive rapporter og atter rapporter om hvert eneste opkald de modtager. Så supporteren kan ikke se hvad der er gjort og hvorfor kortet ikke kan accepteres. Strike Two!

Efter megen roden og ragen i diverse indstillinger på både Xboxen, Xbox.com og billing.microsoft.com når supporteren endelig frem til den konklusion jeg for længst er nået frem til: Der er noget galt!

Efter 57 minutter i telefonen og utallige, nærmest endeløse minutter med pausemusik i ørerne, vender supporteren tilbage fra sin tredje samtale med sin overordnede. Det er blevet besluttet at jeg skal "opgraderes" i systemet og min sag skal sendes videre til deres teknikerstab, der så vil vende tilbage til mig indenfor en uspecificeret fremtid. Strike Three, You're out of there!!!

Så nu venter jeg bare...

P.S. Det skal lige nævnes at supporteren tilbød at slette mine kreditkortoplysninger ganske som jeg havde bedt om for et år siden. Men han kunne ikke garantere at det ville virke eftersom kreditkortet muligvis var blevet blacklistet. Humlen var så bare lige at en sletning ville tage op imod 30 DAGE!!!

Hvordan i alverden kan det tage en måned at slette brugeroplysninger fra deres system, når de tilsyneladende kan finde samtlige oplysninger om kontoen blot ved hjælp af en email-adresse? Er deres account management system designet af KommuneData?

Forsættelse følger.

Følg Xboxlife her