Rotator's blog
10-08-2007 - 23:00

Derfor valgte jeg Xbox 360

Nu bliver jeg langhåret!

Det er svært at sige præcis hvorfor jeg valgte Xbox 360'eren. Det nemmeste ville være at sige: "Jeg havde en Xbox. Derfor!"

Men med det sagt vækkes spørgsmålet: "Hvorfor havde jeg så en Xbox?"

Et hurtigt tilbageblik på min fortid som konsolspiller viser én tydelig tendens: Nonkonformitet. Et ønske, måske ubevidst, om at forlade mainstream-spilleverdenen. Jeg har aldrig haft en konsol blot fordi andre har én, men nærmere fordi andre ikke havde én.

Det kom primært til udtryk med de første Sega-maskiner der kom til det danske land. Maskiner der ikke blev voldsomt markedsført i Danmark, men nærmere indsat for at teste mulighederne i det lille land mod nord. Hele vejen fra Master System over Mega Drive og Saturn for til sidst at ende med Dreamcast havde Sega nærmest negligeret deres markedsføring og blot ladet ordet sprede sig fra eksisterende kunder til potientielle. Ikke just en effektiv markedsføringsstrategi, men bevares, lille Danmark var vel heller ikke Sega's foretrukne marked.

Denne strategi resulterede i et meget lille marked for Sega's maskiner og derfor lav genkendelighed blandt forbrugerne. Det blev niche-produkter der først og fremmest rettede sig mod "kenderne". Dem der ønskede at være anderledes og ikke blot gå efter det populistiske valg.  

Uden egentligt at tænke nærmere over det før nu, er jeg kommet til den konklusion at jeg er en Hippie-gamer. En spiller der vælger udfra egne præferencer istedet for at bøje sig for det populære valg. En spiller der følger sig eget hjerte.

Kan det virkelig passe?

Alt dette lyder jo godt, men (og det er et stort "men") der er et hul i denne teori. På et eller andet tidspunkt har jeg bevæget mig væk fra denne hippie-kultur og er langsomt gledet ind i pop-kulturens spilleverden. Jeg oplevede pludselig at min verden blev invaderet af Playstations, Gamecubes, Wii's og Gameboys.

Når alt kommer til alt: Jeg er gamer, hverken som de andre eller forskellig fra dem, blot gamer. Derfor har jeg en Xbox 360. Det er en spillekonsol.

Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her