Rotator's blog
30-09-2008 - 17:06

Fiberbredbåndet er ankommet!!!


Så oprandt dagen endelig. Vores 10 Mbit fiberforbindelse er blevet installeret.

Efter nogle få opstartsvanskeligheder kom jeg online og besluttede mig for at teste hastigheden via speedtest.net.

Og resultatet var mildest talt skuffende. Uanset hvilken server jeg koblede mig på, så kom downloadhastigheden aldrig over 3 Mbit. Så jeg greb hornet og ringede til Bredbåndnord's kundeservice.

De bad mig benytte et testprogram fra TPTest.dk og sende et screendump til dem.

Fair nok, jeg downloader og kører programmet. Ganske som før kommer jeg ikke over 3 Mbit via TCP, men dog op på 11 Mbit begge veje over UDP. Hmmm...

Efter at have modtaget min mail kontakter kundeservice mig så for at fortælle mig at jeg da har fået den forbindelse jeg har bestilt, nemlig en 10 Mbit begge veje. Det er nemlig UDP der er udslagsgivende, ifølge dem.

Exsqueeze me? UDP er en protokol der primært bliver brugt til streaming af lyd og billede gennem f.eks. Mediaplayer. Al kontakt til hjemmesider og download gennem diverse programmer kører via TCP, da denne protokol i modsætning til UDP har indbygget error-correction. Med andre ord, med TCP kan du være forholdsvis sikker på at modtage alt afsendt data korrekt. Med UDP er hastigheden i højsædet, ikke datasikkerheden.

UDP er dermed fuldstændigt ubrugeligt til forsendelse eller modtagelse af f.eks. billeder, pakkede filer eller andre typer data hvor integriteten af filen er absolut nødvendig.

Jeg har med andre ord fået lov til at vente mere end et halvt år på en forbindelse der på papiret er hurtigere end min gamle 8 Mbit fra CyberCity, men faktisk er mere end 4 gange langsommere...

Håber sateme deres teknikere har en meget god forklaring og en endnu bedre løsning, ellers så bliver den næste kontakt fra mig via ombudsmanden.
17-09-2008 - 17:36

Ny PS3 controller

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) har i dag offentliggjort oplysninger om det seneste tiltag i kampen om Nintendo's yngre klientel. På en pressekonference afholdt i Sierra Madre tidligere i dag lancerede SCEE deres kommende Dual Shock Basic controller, rettet mod specielt de yngre spillere.

David Reeves, CEO and President of SCEE:

"At Sony Computer Entertainment Europe, we've always strived to bring the latest innovations into the market but in doing so, overlooked the potential frustration of the younger audience, who might be bewildered by the sheer multitude of inputs available on a Playstation controller.

Therefore, we've completed the design and implimentation stages of our new Dual Shock Basic controller, which will soon be readily available for purchase."

Som det fremgår tydeligt af nedenstående billede, så er controlleren blevet skåret ned til bare én knap. Hvad det har af betydning for allerede udgivne spils funktionalitet eller om Sony planlægger en stribe børnespil møntet på denne controller vides endnu ikke. Endvidere står det ikke klart om controlleren rent faktisk vil kunne bruges til allerede udgivne titler.

Men én ting er sikkert: Sony's softwareudviklere skal virkelig lægge hovederne i blød for at få denne begrænsede controller til at være brugbar. Selv for mindre børn.

14-09-2008 - 02:50

Nyt kæledyr...


En lille opdatering fra Warcraft-verdenen.

Min level 65 Hunter, Gimblehorn, har endelig fået tæmmet et dyr han har ventet længe på. En god veninde ringede til mig i går, midt i en omgang stegt flæsk, for at fortælle mig at nu var Sewer Beast altså spawnet.

Sewer Beast er en usandsynlig sjælden rare elite, der spawner i kanalerne i Stormwind City. Hans drops er elendige, men hans primære formål er også som pet. Der er et eller andet sjov ved at rende rundt med en seksbenet albino-krokodille med torskeskæg. Specielt når man ved at man er én af ganske få på serveren der har sådan én.

Og hér er så et lille billede af "Stine" (opkaldt efter veninden der ringede) og hendes stolte ejermand:


Følg Xboxlife her