Krisgebis's blog
14-01-2010 - 04:22

Fri mig fra... (pt.2)

... film klicheer og fanservice.
Da vi lever i en tid, hvor mange klassiske filmserier lige skal have et ekstra kapitel udgivet, ser vi igen og igen hvordan det nye kapitel pludseligt må bevæge sig væk fra de oprindelige films opbygning. Filmene bliver i stedet lavet mere, så de passer bedre ind med de mere moderne film.

Jeg er bestemt for udvikling, men derfor behøver filmskaberne ikke vælte over hinanden for at gribe til den kedelige standard.
Et eksempel på dette er det komiske sidestykke, så både kom til at plage Indy 4 og Die Hard 4. Vi gider ikke se på dem, deres kommentarer er dumme og ligegyldige. De er der kun for at bringe lidt "humør" med, og have en enkelt gang hvor de lige kan redde situationen. Die Hard 4 var så heldigvis ikke helt dårlig på trods.
Et andet eksempel er den karakteristiske humor, som også leder mig ind i på det næste punkt:

Hangen til fanservice irriterer mig også grænseløst. Synes virkeligt det ødelægger flere filmoplevelser for mig. For at tage fra på det andet eksempel tidligere, så har humoren nemlig også noget med fanservice at gøre. Det er som regel en selvbevist humor, der driver gæk med at vi nu ser en efterfølger. Kan man lave det subtilt og holde det indenfor filmens egen rammer (så det giver mening i den sammenhæng filmen prøver at fremstille), så er det mere end fint. MEN DET KAN DE ALDRIG. Die Hard 4 imens de racer vildt igennem gaderne og lort springer i luften om ørerne på dem: "You seem so calm, have you done this before?". HOLD NU KÆFT. Vi ved godt dette er en efterfølger til andre film. Jeg prøver lige pt. at leve mig ind i jeres film her, men mange gange undskyld. Skal nok gå tilbage til at sidde og se på disse skiftende billed, med høj lyd omkring mig imens jeg morer mig over det simple faktum, at der faktisk stod i 4tal på dvdcoveret.

Samme problem støder vi på i Terminator 3. En robot går ind på en bar. Stjæler noget tøj og solbriller. Ligesom i efterfølgeren husker i nok *wink wink*. Denne gang er brillerne dog virkelig grimme og vi får derfor ikke samme fede scene som i toeren. En robot der ikke har forstand på mode vælger så her at smide brillerne og trampe på dem, for det er da pisse sjovt, når man lige sætter det op imod forgængere, ikke? Nej, det er det nemlig ikke. Vi bliver jo endnu engang tvunget ud af filmen, for det vi netop ser giver ingen mening inde i selve filmen.

I samme boldgade finder vi også hjerneblødningen med at lade 50% af karaktererne fra forgængeren være med i efterfølgeren. Ikke fordi det giver mening. Men simpelthen fordi folk jo KONSTANT skal mindes om at de ser en efterfølger. Her er Georg Lucas absolut i førertrøjen. Hvorfor skal Marion pludseligt være med i Indy 4? Ja, det virker NÆSTEN indefor historien, men det virker samtidigt også alt for søgt. Det samme ser vi i Star Wars prologerne. Vi blev jo i tvivl nu det KUN er en forhistorie til de gamle tre og vi ser jedi riddere med lyssværd og laserrifler. Så skal vi da lige have R2D2 og C3PO med. Dem kan i godt huske ikke? Jada, flere tossede scener uden mening og sammenhæng med historien. Hvorfor skulle samme maskiner blive brugt 40år senere er der ingen der ved, når alt andet teknik er blevet udskiftet, men pyt med det.

Selv samme forbrydelse skete i den nye Star Trek. Ja, er nok den eneste i verden der synes det, men det der trak mest ned ved den nye Star Trek film, var det faktum at det VAR en Star Trek film. Alle karakterer skulle med og genintroduceres og gøre relevant for historien. Sikke et spild. De karakterer som virkede ok i 60'eren er i vores dage overfladiske og latterlige. Chekov var specielt uudholdelig. Hold da helt op det var ikke noget kønt syn. Og så kunne computeren ikke genkende hans egen stemme godkendelse. Slå på låret sjovt eller umådeligt plat og uigennemtænkt? Jeg tror på det sidste.

Dvd/blu-ray med flere cuts. I nogle film kan man da godt smågrine af nogle åbenlyst platte ting (i komedier er det selvfølgeligt helt andre ting), men igen, synes virkeligt det ødelægger oplevelsen af en film. Så hvor det 25% af gangene er "ok" første gang man ser filmen, så vil man/jeg gerne være helt foruden en sådan meta humor ved 2. gang. Derfor kunne man jo bare lave en version uden de latterlige "filler" scener. Så vi både får dén version, theatrical, og directors cut. Foreslår selv vi kalder den "not an idiot cut", men selskaberne kan måske finde på et mere konsument venligt navn.
12-01-2010 - 01:53

Jamen, jeg har jo slet ikke tid til at lave essays

Arbejder for tiden med nogle essays
Det er nu ikke så udsædvanligt for studerende. Netop som jeg ville slappe lidt af i hovedet for alt skriveriet, tænkte jeg med glæde på alle de spil jeg har til gode når jeg får afleveret. Jeg går hen til hylden og checker lige igennem hvad jeg har stående (og mangler at gennemføre). Blev faktisk overrasket over antallet af spil.
Ville lige køre listen igennem herinde, synes faktisk selv det er lidt vildt.
Bemærk: Det er spil som jeg a) har liggende i fysisk form herhjemme allerede og b) ikke har gennemført hovedkampagnen i endnu, altså de sidste achievement hunt tælles ikke med.

Listen:
Banjo Kazooie: Nuts & Bolts (mangler den sidste verden)
Batman: Arkham Asylum (uåbnet)
Bayonetta (Uåbnet)
Darksiders (Spillet 3timer)
Dead Rising (aldrig kommet vildt langt, men vil tage mig sammen ved en genstart)
Demon's Souls (gennemført første del af det første slot)
Dragon Age (uåbnet)
Fallout 3 (spillet MEGET, men mangler alle dlc og en del af historien endnu)
Farcry 2 (urørt)
Forza 3 (er vidst lige begyndt på 3. år)
GTA4 +2 dlc (Ja, har ikke gennemført nogle af dem endnu)
Halo 3: ODST (mangler vist 1-2missioner)
Killzone 2 (spillet 3timer)
Kung Fu Panda (klaret 1/3 - 1/2)
Left 4 Dead 2 (mangler at gennemspille 2 kampagner +en masse genspilninger :-))
Modern Warfare 2 (gennemført 2/5 specops, multi stortset uberørt og single urørt)
Rachet & Clank: A crack in time (Spillet 3timer)
Red Alert 3 (uåbnet)
Red Faction (spillet 2timer)
Prince of Persia (uåbnet)
Uncharted 2 (single og coop urørt)

Mere i horisonten
Jeg blev vitterligt også selv overrasket over hvor meget jeg mangler at få spillet igennem. Og der er stadig mere på vej. Pga. Gamestops (engang) gavmilde tradein tilbud har jeg også en stående preorder på: Dante's Inferno, Mass Effect 2 og Splinter Cell. Må vist hellere holde igen med at købe nye spil den næste tid.

Normen
Tænkte lidt på om min mængde er ualmindelig stor, eller hvordan andres "senere"-bunke så ud, når de lige gik igennem den. Og hvilke spil er det specielt folk har liggende? Prøv at skriv jeres liste (med samme kriterier som mine a og b).
10-01-2010 - 04:55

Nyhedsværdi?

Var det virkeligt nyhedsværdigt materiale?
Netop nu, i disse sene nattetimer, slår jeg over på TV2 newz og ser nyheden om den omkomne soldat i et trafikuheld. Ganske almindeligt nyhedsmateriale, men alligevel bryder jeg ud i en høj latter.

Nu er jeg ikke nogen speciel kynisk eller sadistisk person. Og det var bestemt ikke pga. manglende respekt for den afdødes efterladte eller de mål han havde opnået igennem hans liv. Nej, hvad der fangede mit blik var den banale overskrift nyheden havde fået, som stod printet i skærmens øverste venstre hjørne:

Dødsulykke: Det er dybt tragisk hvad der er sket.
Nu det drejer sig om en ulykke vil udfaldet stort set altid være negativt og når nu udfaldet er døden, som må siges at være noget af det mest definitive, så er det da selvsigende at: "Det er dybt tragisk hvad der er sket." Kunne de ikke have brugt den plads til noget mere informativt?
Følg Xboxlife her