Krisgebis's blog
28-09-2009 - 02:39

Game of the year!

Så vis dog genudgivelserne af jeres egne spil den samme respekt, som gamerne der køber dem gør.

Fik efter et besøg på shopto.net en sen aften overtalt mig selv til, at købe GeoW2 og Fable2 i GotY udgaverne. Lavede man en forudbestilling var prisen kun 20£ pr. styk.
Sikke dog en tilforladelig pris. Havde købt (lidt for) mange spil for tiden, så kunne sagtens vente på udgivelsen.

Historien indtil da: Havde oprindeligt købt GeoW2 på udvidelsen, da jeg havde etableret en tradition siden 1'eren, om at spille kampagnen igennem med en kammerat i system link. Stolt gammel tradition. Multiplayerdelen var "legepladsen" hvorpå jeg fik så overordentligt mange tæsk, at jeg hurtigt lærte mig ikke at komme igen.
Fable2 derimod havde jeg ikke tidligere spillet. Havde faktisk udskudt det (sammen med Fallout3) til "den gang man pludseligt havde meget bedre tid". Så med den nye pris og dlc'en med i pakken, tænkte jeg det måtte være nu.

Historiens kerne: Begge spil kommer, til min overraskelse, ind af døren på udgivelsesdagen 18/9, selvom de var sendt fra England. Med et barns nysgerrighed betragter og befamler jeg mit nye legetøj. Folien skal pilles af, plastikken skal lugtes til og coveret skal studeres nøje, før spillet sættes i maskinen for første gang.
Noget ved GeoW2's GotY coveret springer mig dog hurtigt i øjnene og jeg må finde mit oprindelige GeoW2 frem, for enten at be- eller afkræfte min mistanke. "De er jo næsten komplet ens", tænker jeg imens jeg nærstuderer coverne for forskelle. Det viser sig, at forskellen begrænser sig til følgene ved GotY udgaven:
- Der er gjort plads til en metalfarvet kant for oven, hvori der står "Game of the year".
- Dom er mere i baggrunden og en smule faded
- Marcus hoved ser nu frem, i stedet for ud mod " kameraet"
Gears of War 2 Cover
Gears of War 2 GotY Cover

Her får man så lidt en bange anelse, og jeg skynder mig at åbne begge spilæsker. Den var god nok. Indeni finder man en FULDSTÆNDIG identisk spilmanual og DVD. De har altså haft en masse gamle kopier liggende et sted, hvorefter de har smidt 20$ efter en mexicaner, der har leget med det gamle cover i photoshop (hvis han have heldig, ellers MS Paint). Herefter har de passende kombineret de to ting og fyret dem af sted på markedet for endnu en omgang.
Det nye indhold blev leveret i form af et skrabelod med en dlc kode på. WOW!
Her håbede man på, at hele indholdet kunne fås på en DVD uden for meget hokus pokus, men så bliver man skuffet. I har en serie der spindes guld på, og som har vundet utallige priser. Så skal en updateret udgave genudgives, som bringer alt det sidste års hektiske udvidelser sammen i en fin lille pakke, som fans kan sætte til skue på deres alter og nu kan kalde for canon.
I stedet får de en beskidt delt løsning, med påkrævet delvis installation og samme gamle DVD og manual som var det rester fra dagen før. FØJ!

Årsagen er en af følgene:
1. Der skulle laves en hurtig cashin et år efter, på de folk der endnu ikke havde smidt penge efter udvidelser af vanilla GeoW2, og det uden nogen egentlige omkostninger.
2. Der skulle stadig spares penge, men brugt spilsmarkedet skulle stadig bekæmpes. Derfor skulle alt det dejlige ekstra dlc leves som bindende og uden mulighed for videresalg.

Uanset årsag, så er behandlingen af denne bestsælgende, genredefinerende, fanfavorit af en kvalitetssaga, modbydelig. Den viser en manglende RESPEKT for det pågældende materiale, fra hvem hulen der end har lavet denne udgivelse.
Følg Xboxlife her