Krisgebis's blog
23-05-2010 - 00:50

AW (SPOILERS!)

Så fik jeg afsluttet sidste kapitel i Alan Wake og det var en gennemgående god singleplayer oplevelse. Kunne specielt godt lide fortællerstilen der bliver gjort virkelig spændende med de skrevne sider man finder. Så fortælles historien ikke helt lineær, og vi kan få direkte indblik i karakterernes tanker. Det er også virkeligt fedt at "læse" om noget og så derefter opleve det.

Mulighed for forbedring
Selvom spillet er rigtigt godt, er der som altid plads til forbedringer. Her vil jeg lave en liste over de klagepunkter jeg har, efter min første gennemspilning.

1. Fjende variation
Vi befinder os i en skov og ingen af dyrene, ud over ravne, er blevet besatte? Der var rig mulighed for ulve og dådyr flokke. En bjørn der pludseligt kommer efter en. Der manglede også flere unikke boss'er. Lad Alan møde flere af de gennemarbejdede karakterer, der er blevet taget af "the Darkness".

2. Valgfrit udforskning
Jeg elsker at gå på opdagelse. At spillet er liniært er fint nok med mig, men de kunne godt have lavet flere (og større) områder der var udforskelige. Lav et stort hus på siden af vejen. Man kan køre videre eller stoppe op og gå lidt på opdagelse. Man kan endda lave en lille sidehistorie. Det kan gøres med ufatteligt få midler. Lidt skrift på vægen, noget papir, et velovervejet placering af et lig etc. Stalker gjorde dette rigtigt godt.

3. Mindre kornede karakterer
Historien var rigtigt god og de stykker af bogen man finder, er også rigtigt godt skrevet.
Men nogle af karaktererne virkede enten som stereotyper, for fjollede for handlingen eller deres motivation virkede manglende. F.eks. var Barry ALT for fjollet. Han burde de havde tonet lidt ned. Og Nightingales besættelse af Alan blev heller ikke forklaret.

4. Bil radio
Der er flere køresekvenser i spillet, som man også kan tage til fods hvis man absolut vil. Men hvorfor ikke lade nogle af radio programmerne køre imens man sidder i bilen? Så behøver man ikke at stå stille omkring en radio. Havde også lidt et problem med tv serien. Jeg synes virkeligt den var fed og er lidt irriteret over man ikke kan se den i menuen. Men det ødelagde spillets flow, at have serien med. Man skulle skynde sig, men alligevel stod man og stenede tv.

5. Samler objekter
At samle ting er sjovt (achievements system), at gå på opdagelse er forfyldende (udforske omgivelserne), men dårligt disponerede samler objekter er noget lort. Det skal være overkommeligt at finde samler objekter, hvis de forlanger man skal finde en masse af dem. Samtidig skal der også være en opdeling i banen, så man ved ca. hvor man mangler x af samler objektene. Det er simpelthen råddent at skulle spille igennem med en walkthrough for at finde dem. Hvorfor så overhovedet have dem.

6. Bedre slutning
Historien omkring slutningen er helt fin. Men som spiller laver man ikke rigtigt noget. Skyder gentagne gange med flaregun på samme sted. Går og belyser ting, uden at kunne fejle eller med tidspres. Det er bare ikke en slutning, hvori spilleren føler han har kæmpe, og derfor kan give sig selv et klap på skulderen.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her