Krisgebis's blog
07-10-2009 - 05:01

En gamers krønike

Dette er en gamers krønike
Som lille boede min familie og jeg i et todelt hus, hvor vi delte indgang med vores "nabo". Jeg har vel været en 5-6år og der var lige flyttet en ung øre, næse, hals-læge ind ved siden af.

En dag vi var på besøg hos vores nabo og de voksene skulle snakke i stuen, blev jeg vist op til hans kontor, hvor han startede et spil op på hans computer jeg kunne fornøje med mig i mellemtiden.

Skrøbeligt barnesind blæst omkuld

Maskinen var en Commodore 64 og spillet var Commando. Sværhedsgraden, det aktionorienterede gameplay, den farvestrålende grafik og den syntetiskelyd, bombarderede mine sanser og efterlod et indtryk så stærkt, jeg stadig kan huske det nu 20 år efter.
Commando C64

Det blev den første hjemmecomputer og dertilhørende spil jeg oplevede og siden har jeg igennem hele min barndom været stærkt fascineret af computerspil. Det var kun med nød, at jeg kunne klare mig igennem den første bane og det var ikke hvert spil jeg nåede så langt i.

Irriterende plageånder
Jeg besøgte min nabo et antal gange for at spille commando, da jeg ikke kendte andre med noget lignende apperat. Men på et tidspunkt gik hans Commodore i stykker, og jeg husker det som om det tog en evighed at få den repareret. Faktisk mindes jeg ikke, at den nogensinde kom tilbage i funktionel tilstand. På daværende tidspunkt var jeg ærgelig over denne udvikling, men var sikker på den blot var gået i stykker. I eftertiden er jeg kommet til at tænke på, at det selvfølgeligt også kunne være en mulighed, at min nabo var træt af at have en lille blåøjet snotunge forbi i tide og utide.

Retrospekt
Selvom spillet dengang virkede som noget af det største legetøj en ung letimponeret dreng kunne ønske sig, har et tilbageblik givet et lidt andet billede. Så imponerende som C64'eren var for dens tid, så var dens Commando udgave blot en ok klon af den originale arkade version. Grafikken var væsentligt ringere, og C64'er udgaven havde kun 3 af de 8 baner i arkade udgaven. Og da banerne kun var de 3 første, var spillets sværhedsgrad ikke særligt høj (men jeg suttede som barn, så kunne kun komme til bane 2). Soundtracket var dog helt i top.
Commando arcade

Hvad er det første spil i kan huske og hvilken platform var det til?
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her