CvKM's blog
26-07-2015 - 01:38

Sølle mennesker

Hej.

Jeg roamede lidt rundt på Facebook tidligere idag, som den zombie man nu er. Jeg kiggede på Netflix' Facebook side og hvad de nu havde af kommende titler. Det bød bla. på serien Narco som starter 28. August. Den ser rigtig spændende ud. Lidt længere nede af listen fik jeg øje på at der var lagt en enkelt kommentar til et billede. Det var en gut der spurgte til om de kunne bekræft et hack der var sket mod Netflix. Til det var der vedhæftet et link til en status opdatering hvor en mand ved navn Henrik beskrev at hans konto, desværre, var blevet udsat for et hacking angreb. Han havde uheldigvis fået stjålet sine oplysninger, og de var efterfølgende lagt ud på en arabisk hjemmeside. Det var også sket for nogle af hans venner.

Det løb mig straks koldt ned af ryggen, selvom der gik hele 3 timer før jeg gik ind og ændrede mit kodeord, som det blev anbefalet. Alternativt kunne man også ændre sin e-mail adresse, men det var kun hvis man brugte samme kodeord til dem begge. Jeg ændrede så mit kodeord til min Netflix konto, og samtidig blev der opfordret til at man også loggede ud af alle enheder. Alt dette blev beskrevet i en udførlig guide så man var helt sikker på at der ikke skete noget (eller mere, hvis man allerede havde været uheldig).

Nu skal jeg selvfølgelig ikke kunne sige om dette er valideret, Netflix har heller ikke kommenteret på det. Men for en god ordens skyld gjorde jeg det nu alligevel, og er ganske godt tilfreds. Så vidt jeg kunne se var der ikke ændret noget, men derfor, som der også stod, så kunne oplysningerne godt være ude alligevel og der kunne så sidde en gratist og se gratis film og TV-serier på min regning. Alt dette bliver dog ændret når man trykker "log ud af alle enheder". Jeg blev alligevel lidt nysgerrig, for der stod i den status at vennen havde fået bekræftet sit leak ved at google sin e-mail adresse, og dermed været helt sikker på det. Jeg gjorde det samme og den viste intet, heldigvis.

Det sidste jeg gjorde var at søge reelle informationer om det, og det er her min overskrift kommer til gode: Jeg gik ind og søgte simpelthen på "Netflix account leaks" og via den søgning stødte jeg faktisk på et link aller øverst oppe, det var opdateret d. 9 Juli i år og jeg kunne se at overskriften på emnet delvist var "+25000 netflix accounts". Desværre for mig var det et lukket forum der krævede login, så jeg kunne ikke tjekke noget. Men tilbage i søgeresultatet var der massere af andre links til sider indeholdende disse. I stor stil deler folk disse accounts, og det sætter simpelthen mit pis så meget i kog at disse åndsamøber finder det helt fint at gøre brug af andre menneskers kontoer og have det sjovt på deres bekostning. Jeg stødte på flere lister hvor folk i kommentarerne bedte om kontoer, ud fra den pågældende liste, der virkede. Nogle havde held, andre havde ikke. Men fælles for dem alle er at jeg simpelthen ikke kan snuppe sådan noget, så jeg valgte at gå væk fra siderne fordi jeg kunne mærke at jeg blev mere og mere harm. Jeg synes det er utroligt at det accepteres så vidt og bredt idag, sådan noget. Jeg fatter det simpelthen ikke. I nogle omstændigheder kan hacking bruges til gode ting, f.eks. mod et diktatur eller firmaer der sælger brugeroplysninger til scammere eller hvad ved jeg. Men det her, det er simpelthen bare at pisse på folk. Det koster 79kr., prøv dog lige at tage dig sammen og lad være med at bruge andre for deres goder.

Har I selv fået hacket jeres konto og hvordan opdagede I det? Jeg er som sagt heldigvis ikke røget i noget endnu, ihvertfald ikke hvad jeg ved af.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.