CvKM's blog
16-01-2014 - 23:23

Politiet og straf udmålinger

Jeg ved udmærket godt at det her er et meget følsomt emne og at det tit får folk op i det røde felt, specielt når man diskuterer straf udmålingen på diverse forbrydelser - og om det danske politi gør det godt nok.

Jeg skal derfor prøve at gøre det så kort som muligt.

Jeg har på den seneste tid, af en eller anden grund, lagt mærke til at folk især på Facebook, skriver meget om straffe og hvad de synes er galt når den er for lav. Så er det jeg spørger jer, kære læsere af min blog...

Hvilken straf ville være passende til disse typer forbrydere? Mit eget svar er nævnt ud for forbryderen/forbrydelsen.

- Pædofili (Dødsstraf, uden tøven)
- Drab (Hvadenten det er spritkørsel eller mord så er det med stor sandsynlighed med døden som straf... med mindre det er i selvforsvar hvor man så kan give en formildende straf)
Voldtægt (Livstid i fængsel, læner sig op af døden som straf)
Indbrudstyv (10 år i fængsel og ved løsladelse endnu 5 år uden retten til at eje noget som helst)

Ja, det er mine egne svar som står i parantes. Jeg ved godt det er hårdt, jeg ved godt det er kynisk, men husk på at det er mine egne meninger. Og jeg står ved dem. I er velkomne til at skrive en PB til mig, hvis i føler jer stødet. Men nok om hvad JEG mener om det, hvad mener I selv? For jeg synes det kunne være interessant at høre hvad folk mener om det hele, og om politiet (og retssystemet for den sags skyld) klarer det godt nok? Jeg synes selv at dansk politi er fremragende, der er få ting de kunne lære af politiet i udlandet samt at min klare holdning til at de skal til undersøgelse hos Det Uafhængige Politiklagenævn (eller hvad det hedder) når der er affyret skud, er helt hen i vejret efter min egen mening. Omvendt, så synes jeg det er meget godt at det ikke har udviklet sig som i USA, så ville der stensikkert være krig/borgerkrig i hele landet.

Generelt er dette et meget følsomt emne. En af mine venner som jeg har på Facebook, havde lige en periode i sidste uge hvor han postede vildt meget med bla. Amnesty om at være imod dødsstraf. Jeg var meget tæt på at poste noget på det han lagde ud, men opgav ligesom da jeg ingen ide har om han er fuldstændig rablende hvis jeg modargumenterer eller hvad jeg nu gør.

Det tror jeg ikke han er, hvis jeg skal være helt ærlig, men han er meget... speciel. Han står ved sine holdninger hvilket også er helt OK med mig, men der er en grund til at han arbejder på et beskyttet sted hvor der er alle mulige andre nutjobs.

Manden er ikke handikappet, taler dårligt, er udviklingshæmmet eller noget, men han er MEGET energisk, snakker meget og er der noget han vil sige... så siger han det! Og så er det jeg tænker at en kommentar som "Jamen, hvad hvis din familie, dine venner eller dine bekendte helt umotiveret, eller ihvertfald med retten på deres side, blev dræbt, parteret og lagt ude i skoven? Ville du så ikke gerne se dem lide præcis samme skæbne, eller få knækket nakken?".

Det var det sidste jeg ville have skrevet, hvis jeg ellers gad. Jeg står ved det der er skrevet, da jeg ikke skal være sen til at indrømme at er der nogle der dræber nogle i min familie bevidst og uden noget motiv eller ihvertfald et latterligt et, som overhovedet på ingen måde kan opveje det liv der går tabt... så skulle jeg personligt sørge for at ligge klar med den største .50 caliber riffel i mands minde, den dag personen blev løsladt. Man kan vel tænke "Jamen, du tager et andet menneskes liv" og jovist, det har I da ret i men i modsætning til andre gange hvor man føler sig nok så stærk og bare ikke kan trykke på aftrækkeren når det kommer til stykket, så ville jeg overhovedet ikke være i tvivl her. Jeg ville selvfølgelig gøre grundig research først og være helt sikker på at det er den rette person der slog min kære ihjel, da de nok er ældet siden da. 16 år er generelt ikke meget, hvis noget, der kan opveje et drab på et uskyldigt menneske.

Så... Hvad er jeres mening om det hele og de mange forbrydelser der til dagligt foregår ikke bare i Danmark, men hele verden? Hvad skal man gøre ved dem? Skal politiet herhjemme til at lette lidt på alle de mange bøder i trafikken og ligge lidt mere vægt på at få forbrydere dømt?

Del venligst jeres meninger, men i en PÆN tone og uden at det ender i mudderkastning.