Rotator's blog
30-09-2008 - 17:06

Fiberbredbåndet er ankommet!!!


Så oprandt dagen endelig. Vores 10 Mbit fiberforbindelse er blevet installeret.

Efter nogle få opstartsvanskeligheder kom jeg online og besluttede mig for at teste hastigheden via speedtest.net.

Og resultatet var mildest talt skuffende. Uanset hvilken server jeg koblede mig på, så kom downloadhastigheden aldrig over 3 Mbit. Så jeg greb hornet og ringede til Bredbåndnord's kundeservice.

De bad mig benytte et testprogram fra TPTest.dk og sende et screendump til dem.

Fair nok, jeg downloader og kører programmet. Ganske som før kommer jeg ikke over 3 Mbit via TCP, men dog op på 11 Mbit begge veje over UDP. Hmmm...

Efter at have modtaget min mail kontakter kundeservice mig så for at fortælle mig at jeg da har fået den forbindelse jeg har bestilt, nemlig en 10 Mbit begge veje. Det er nemlig UDP der er udslagsgivende, ifølge dem.

Exsqueeze me? UDP er en protokol der primært bliver brugt til streaming af lyd og billede gennem f.eks. Mediaplayer. Al kontakt til hjemmesider og download gennem diverse programmer kører via TCP, da denne protokol i modsætning til UDP har indbygget error-correction. Med andre ord, med TCP kan du være forholdsvis sikker på at modtage alt afsendt data korrekt. Med UDP er hastigheden i højsædet, ikke datasikkerheden.

UDP er dermed fuldstændigt ubrugeligt til forsendelse eller modtagelse af f.eks. billeder, pakkede filer eller andre typer data hvor integriteten af filen er absolut nødvendig.

Jeg har med andre ord fået lov til at vente mere end et halvt år på en forbindelse der på papiret er hurtigere end min gamle 8 Mbit fra CyberCity, men faktisk er mere end 4 gange langsommere...

Håber sateme deres teknikere har en meget god forklaring og en endnu bedre løsning, ellers så bliver den næste kontakt fra mig via ombudsmanden.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg Xboxlife her