DonWernerDK's blog
30-03-2007 - 14:23

Sidste arbejdsdag, Vista take two, m.m.


Ja, så var det jo idag, jeg havde min sidste arbejdsdag hos PostDanmark. Det var rart at blive færdig der. Nu kan jeg se frem ad og glæde mig til at starte på mit nye job på mandag. Egentlig har jeg været glad nok for at være Postbud. Det som lidt har ødelagt fornøjelsen for mig er alt det overarbejde, som der har været. I de sidste to måneder har jeg arbejdet over alle med undtagelse af mandag. Det bli'r for hårdt i længden (i hvert fald for mig).

                                           

Og så til noget helt andet. Jeg har nu kørt med Windows Vista de sidste par dage og er meget tilfreds med den. Alt fungerer som det skal, både hardware of software-mæssigt. Der har været et par mindre episoder med nogle programmer som ikke umiddelbart kørte så godt under Vista, men det har jeg nu også fået løst.

Derudover lykkedes det mig også at disable alle de irriterende advarsler som Vista konstant smækker i hovedet på én, nærmest uanset hvad man vil foretage sig. Det var en stor lettelse at blive fri for dem! 

                                                   
Hvor vidt Vista er de 2200 kr. værd er jeg stadig i tvivl om. Den største forandring i forhold til XP er helt klart udseendet. Det er blevet enormt flot at se på, men er man den type der er ligeglad med den slags, så har jeg svært ved at se hvorfor man skulle opgraderer. Der er (endnu) ikke forskel på hvilke programmer du kan kører og XP kræver mindre af ens hardware.

Havde jeg ikke fået Vista foræret, så havde jeg ikke skiftet endnu, det er helt sikkert...
29-03-2007 - 06:45

Windows Vista - Første indtryk!


Igår blev dagen hvor jeg hoppede med på vognen og skiftede til Windows Vista (Home Premium Edition). Mit umiddelbare indtryk er, at det er et godt styresystem. Alt virker som det skal og installationen var ganske problemfri. Vista finder selv drivere til alt ens hardware (i hvert fald det som jeg har), hvilket unægteligt gør tingene lidt nemmere.

Derudover ser Vista utrolig flot ud rent grafisk. Der er virkelig blevet lagt noget arbejde i at få det til og fremstå pænt. Det minder mest af alt om en mellemting mellem Windows XP og en Mac's brugergrænseflade. Man kunne godt frygte at så pænt et udseende ville kræve mange system ressourcer, men jeg fornemmer ikke at Vista er langsommere (eller hurtigere for den sags skyld) end min gamle XP.

Faktisk har jeg kun én anke, men den er så til gengæld også stor, for hvad sker der med alle de advarsler der konstant popper op, uanset hvad man laver!? Det er enormt belastende at man hele tiden skal godkende alle sine valg, fordi Vista er bange for at man enten kommer til at slette en fil der ikke skulle ha' været slettet eller fordi man åbner et program som den ikke lige kender og derfor ikke har "tillid" til den.

Hvis nogen af jer derude ved hvordan man slår alle de advarsler fra, må i MEGET gerne fortælle mig det, for det driver mig simpelthen til vanvid!

Windows Vista Home Premium Edition koster ca. 2200 kr. hvis man køber den på nettet. Alternativt kan man vælge at købe en OEM udgave, med de begrænsninger det gi'r og nøjes med at slippe godt 800 kr.


                                   
26-03-2007 - 00:13

I Want to Believe


The X-Files er uden tvivl den serie jeg husker tilbage på fra 90'erne, som værende den bedste. Jeg var med helt fra starten i '93 og blev grebet af den fra første afsnit. Især de første fem sæsoner er rigtig fede. Derefter begynder det hele at falde lidt fra hinanden og jeg indrømmer gerne at jeg stod af efter den syvende sæson. Men nu har jeg (foreløbig) købt sæson et og to hjem på dvd, som jeg netop er gået igang med at gense og det er kræs!

Afsnittene er nøjagtigt ligeså fede som jeg husker dem og gensynsglæden er derfor også stor! Selvom det er næsten 15 år siden de blev produceret (og sendt) så holder de 100% Det er ikke så underligt at serien blev så enormt populær verden over, for den har virkelig mange kvaliteter! Udover at være rigtig spændende, så er den også til tider ret sjov og den inderholder ligeledes en masse flotte effekter, hvilket iøvrigt også gjorde den til den dyreste producerede tv-serie af sin tid.

Så derfor, mine damer og herrer - skynd og jer få dem hjem i samlingen. Den er bestemt et gensyn værd!

                             
25-03-2007 - 19:18

Jeg er så træt af...


sputnik.dk - Jeg har nemlig købt et abb. hos dem hvor jeg betaler 49 kr. om måneden for at få lov til at se TV2's programmer (dog ikke dem der er ældre end 30 dage). Problemet er bare at lortet ikke virker som det skal! Halvdelen af gangene åbner browseren ikke det program, som man vælger, i stedet får man teksten "Forbereder klip, vent venligst..." smidt i hovedet, hvorefter der intet sker!

Det er SÅ belastende! Man sidder der og venter, men der sker nada! Det sker oftest om eftermiddagen/aftenen, hvor der er mest traffik. Tidligt om morgenen og sent om natten er der sjovt nok ingen problemer.

Derudover har jeg flere gange oplevet at slutningen på et program mangler. Som f.eks. igår da jeg ville se programmet Liebhaverne. Af urandsagelige årsager har de kun lagt de første 15 min. af programmet op, således at man ikke liiige får slutningen med, hvor de fortæller hvilke boligere der endte med at blive solgt og til hvilke priser. Fedt!

Den sidste ting der går mig på nerverne er, at jeg hver anden gang, jeg åbner et program (som jeg har betalt for at se) skal glo på en 10-15 sek. lang tvungen reklame for Windows Vista. Tak for det TV2...

                                                        
23-03-2007 - 12:46

Det simple liv...


En af de tv-serier jeg holder rigtig meget af er The Simple Life, som handler om de to rigmands-piger Paris Hilton og Nicole Richie. Serien blev på et tidspunkt sendt på TV3, men da jeg desværre ikke har denne kanal, har jeg måtte købe serien på dvd.

Der er pt. lavet fire sæsoner, som har hver deres tema. I den første sæson skal de to tøser f.eks. lærer at begå i den virkelige verden, dvs. uden fars pengepung og alle de andre goder, de normalt nyder godt af. De bliver indlogeret hos en række familier, hvor de så skal følge hus-reglerne de pågældende steder, hvilket de mildest talt har en smule svært ved.

Sæson to, tre og fire er mere af samme skuffe, blot med et lidt andet indhold. Pigerne bliver stadig indlogeret hos forskellige familier rundt omkring i USA, men nu skal de samtidig prøve at ha' et rigtigt job - noget de tydeligvis aldrig har haft før.

Indrømmet, serien er enormt cheesy, men jeg synes alligevel det holder, selvom det er ret banalt.

Mig bekendt sælges serien ikke herhjemme på dvd (jeg er i hvert fald ikke stødt på den nogen steder), men den kan købes bl.a. hos play.com hvor jeg selv har købt den.

Her er en promo-posteren fra den første sæson - de er da nuttede!


                        The Simple Life
22-03-2007 - 08:57

Poker


Jeg har i den seneste tid spillet en del poker online. Der findes i hundredvis, hvis ikke tusindvis, af steder på nettet, hvor man kan spille Poker. Det kan derfor godt være lidt af en jungle og finde rundt i for en nybegynder. Et rigtig godt sted at starte er den danske side www.kasinoking.dk - Den har en oversigt over de bedste/største poker sites på nettet, hvor man samtidig kan læse anmeldelser af de forskellige steder. Altsammen noget der er brugbart når man skal igang med at spille poker online.

Jeg har 3 forskellige faste steder, som jeg bruger, alt efter om jeg spiller cashgames eller turneringer.

Party Poker er et af nettets største pokersites. Der er rigtig mange spillere online hele tiden og det er nemt og hurtigt at finde et bord.

Classic Poker er et lidt mindre site, som ikke har så mange turneringer, men mange cashgames.

Noble Poker er det sted jeg spiller stort set alle mine turneringer på. Der starter nye turneringer hver time døgnet rundt.

Iøvrigt er turneringer et rigtig godt sted at starte, hvis man som nybegynder gerne vil lærer spillet, uden og bruge en formue på det. Man kan for ganske få penge spille længe og ikke mindst være heldig (eller dygtig) og vinde store beløb. 

Go' fornøjelse!


                    
21-03-2007 - 10:17

Bonzai!


Igår var jeg en tur i Bilka og der faldt jeg over noget som jeg simpelthen bare måtte eje - nemlig et Bonzai træ! Lige siden jeg som barn så Karate Kid, har jeg været facineret af Bonzai træer, men jeg har aldrig set dem til salg nogle steder, før nu.

Faktisk er det lidt af en videnskab at holde Bonzai træer. Det er langfra så nemt, som nogen måske tror. Bl.a. skal det vandes hver dag, da det ikke tåler udtørring. Samtidig skal man være forsigtig med ikke at vande for meget, da man så risikerer at der går svamp i træet eller at roden rådner.

Derudover skal træet naturligvis beskæres, hvilket er et helt kapitel for sig. Jeg vil ikke gå for meget i detaljer, da der findes mange forskellige tekniker. Foruden beskæring kan man også bruge stålwire eller ståltråd til at forme træet, som man lyster.

Jeg har idag foretaget min første beskæring og jeg synes selv jeg er sluppet nogenlunde fra det. Herunder ses resultatet. Hvad synes I?

Før billedet

Bonzai træet før beskæringen

Efter billedet

Bonzai træet efter beskæringen

I kan læse mere om Bonzai træer her.
20-03-2007 - 11:58

Ferie og CSI


Aaahhh...Ferie! Jep, den er go' nok. Hele denne uge har jeg fri fra arbejde. Og hvad skal jeg så få tiden til at gå med? Tjaaa, først og fremmest har jeg fire sæsoner af CSI Las Vegas liggende, som skal pløjes igennem. Det er 92 afsnit af 42 min. varighed - altså i alt 3864 minutters tv. 

Det er faktisk først for ganske nylig jeg har fået øjnene op for denne glimrende serie. Jeg vidste godt den havde vundet en masse priser og at der er blevet lavet ikke mindre end to spin-off serier på den (CSI: Miami og CSI: New York). Alligevel har jeg aldrig set et afsnit af den før for 14 dage siden og hvor jeg blev hooket med det samme.

C.S.I. (Crime Scene Investigation) handler i korte træk om det kriminaltekniske laboratorium under LVPD, Las Vegas' politistyrke. Det er et hold af dygtige kriminalteknikere som blot ved at aflæse sporene på et gerningssted kan uddrage den som oftest uhyggelige historie, de fortæller.

Alle seks sæsoner af serien er ude på dvd nu, desværre er de forholdsvis dyre. Èn sæson koster knap 400 kr. Alternativt kan både original serien (CSI: Las Vegas) og de to spin-off serier ses på Kanal 5, som sender dem.

Læs mere om CSI her.

                    
18-03-2007 - 17:46

Et rigtig godt tilbud!


Jeg har netop bestilt de to første sæsoner af The X-Files. 48 afsnit på intet mindre end 14 dvd'er. Play.com sælger alle ni sæsoner i en udgave de kalder for M-Lock. Dvs. at indpakningen er en anelse mere skrabbet end normalt. Man får dvd'erne i et alm. dvd cover (dog er det lidt trykkere), som det ses på billedet, i stedet for i en decideret boks, som man normalt får den slags i.

Hvis man kan leve med dette kan første sæson erhverves til blot £12.99 (inkl. lev.) og anden sæson til £14.99, som resten af sæsonerne i øvrigt også koster. Til sammenligning koster boks-udgaverne af sæsonerne £71.99 pr. stk. Så der er altså rigtig meget at sparer!

Her er et billede af M-Lock udgaven af den første sæson.

          
18-03-2007 - 08:30

Nyt legetøj!


Igår købte jeg en fingeraftrykslæser til min computer. Jeg har længe gerne ville ha' én, men de har været ret dyre indtil for nylig. Som I kan se på billedet er det en Medion (model nr. MD 85264) jeg har erhvervet mig og efter en hurtig og ganske problemfri installation virkede den.

Umiddelbart efter installationen skal man vælge hvilke brugerkonti/personer der skal ha' adgang til computeren. Man scanner samtidig et fingeraftryk af den finger man vil bruge til login. Udover at virke som en beskyttelse mod at fremmede personer kan komme ind på din computer, kan den også krypterer filer, som så efterfølgende kun kan åbnes ved et scan af dit fingeraftryk.

I praksis virker det således at når Windows starter op, be'r den dig scanne din finger ved velkomstskærmen, hvorefter du bliver logget ind, hvis den genkender fingeraftrykket.

Fingeraftrykslæseren kan købes for knap 400 kr. Her er et par billeder af vidunderet.


                

                
15-03-2007 - 14:18

Lidt li'r!


Sådan ser det ud når jeg drejer nøglen for at starte min scooter. :-)

15-03-2007 - 13:43

Så kom dagen endelig!


For første gang i år, var jeg idag ude og kører en tur på min scooter. Den har stået i garage vinteren over, men idag synes jeg vejret var så godt at den skulle ud og luftes lidt. Det blev til en lille hyggetur på ca. 10 km. hvor jeg samtidig fik taget et par billeder af den, som kan ses herunder.

Hvad synes I iøvrigt om mine sidespejle? Jeg har selv malet dem. De er normalt helt sorte. Egentlig ville jeg ha' pillet dem af, men eftersom jeg kører en del inde i byen, har jeg ladet dem sidde på, da jeg helst vil undgå at blive stoppet af politiet. Mit udstødningsrør er nemlig ikke lovligt.

Min scooter!14-03-2007 - 17:03

1979 - En go' årgang!


Jeg er født i det herrens år 1979 - Det var året hvor der bl.a. skete følgende:

Pol Pot regimet faldt.

Kina runder 1 milliard indbyggere, som det første land i verden. Samtidig indfører de deres ét barns politik.

Grønland får hjemmestyre.

Led Zeppelin udgiver albummet "In Through The Out Door".

Sovjetunionen invaderer Afghanistan.

Ozzy Osbourne bliver smidt ud af Black Sabbath pga. problemer med sprut og stoffer.

Sportskanalen ESPN går i luften og begynder at sende 24 timer i døgnet. Den bliver samtidig den første kabel-tv kannal.
 
Atari udgiver videospillet Lunar Lander og klassikeren Asteroids.

De top ti mest sete film i 1979:

 • Kramer vs. Kramer
 • Rocky II
 • Alien
 • Star Trek: The Motion Picture
 • Moonraker
 • The Muppet Movie
 • California Suite
 • The Deer Hunter
 • Kilde: Wikipedia.org
  11-03-2007 - 23:17

  Live Designer & Signaturbars


  Takket være spif2001 og ikke mindst programmet Live Designer (registreringsnøglen får du her) har jeg nu også fået lavet mig nogle rigtig fine signaturbars. Jeg synes egentlig selv de er blevet rimelig gode. Sådan ser de ud:

                          

                          

                          

                          

                          

                           

                          

                          

  Er de ikke flotte? :-)
  10-03-2007 - 16:42

  The Pursuit of Happyness


  "Jagten på lykke" eller "The Pursuit of Happyness" som er originaltitlen er Will Smith's nyeste film. Kort fortalt handler filmen om en fattig, sort sælger, der gerne vil være børsmægler. For at blive det, skal han dog først gennemgå et halvt års kursus uden løn, og kun én af de 20 elever på kurset vil bestå og få jobbet til sidst. Det er betingelserne.

  Jeg kan ikke mindes, at jeg nogensinde har set en dårlig film med Will Smith og "The Pursuit of Happyness" er da heller ingen undtagelse. Det er en fabelagtig go' film. De fleste mennesker forbinder nok Will Smith med action- og komediefilm, men "The Pursuit of Happyness" er faktisk ingen af delene. Det er derimod et rigtig godt drama, uden skyggen af hverken biljagter eller eksplosioner.

               

  Det betyder dog ikke, at den er kedelig. Tværtimod! Selvom filmen er næsten to timer lang, bliver den på intet tidspunkt langtrukken eller kedsommelig. Tiden flyver afsted og inden man ser sig om er filmen forbi.

  Som altid leverer Will Smith varen. Skuespillet er i særklasse og man kan ganske enkelt ikke undgå at føle med hovedpersonen, som er utrolig sympatisk. Jeg kan kun anbefale alle at se denne film. Sålænge man ikke forventer et actionbrag, vil man ikke blive skuffet!

  Karakter:

  Imdb Rating: 7,4

                                 Se Trailer | Official Website | Læs mere på imdb.com


                                 
  09-03-2007 - 17:02

  Nyt fra vestfronten!


  Idag gjorde jeg noget som jeg aldrig har prøvet før. Jeg sagde mit arbejde op! Jeg har nemlig fået et nyt job, som (for mig) er lidt mere spændende end at være postbud (som iøvrigt ellers ikke er noget dårligt job, om end det er en smule hårdt).

  Jeg er blevet ansat som ungdoms-konsulent i en ungdomsklub, hvor jeg skal være kontakt- og støtteperson for en masse unge mennesker (i alderen 10-18 år), hvoraf en del kommer fra socialt belastede hjem. Det er virkelig et drømmejob for mig, da jeg altid har været utrolig glad for børn og iøvrigt elsker at omgås mennesker.

  Så det var ikke så længe jeg nåede at være postbud, men når man får tilbudt sådan et job, kan man dårligt sige nej. Jeg glæder mig virkelig meget til at komme igang. Jeg starter dog først om lidt over én måned, så der er lidt tid til endnu.

                         

  07-03-2007 - 16:38

  Peugeot dræberen slår til igen!


  De af jer som har fulgt min blog vel vide at jeg er for nylig er blevet post baron. Et ganske udemærket job, som giver mig lejlighed til at kører en masse i bil. Desværre er Post Danmarks budget en anelse skrabet, hvilket bl.a. kommer til udryk i deres valg af Post biler. En Peugeot Partner 1.9 Diesel er hvad det kunne blive til og lad det være sagt med det samme - nøøøj en skod bil!

  På mindre end tre uger er det lykkedes mig at gøre det af, med ikke mindre end to stk. I den første røg gearkassen og i den anden sprang køleren såmænd. Vi taler her om to biler som begge havde kørt mindre end 20000 km. og som er under ét år gammel. Nu kunne man jo let få den tanke at det er mig (eller min bilkørsel) der er noget galt med, men til sammenligning kan jeg fortælle at min egen VW Polo ikke været på værksted i over to år, og den er altså 8 år gammel og har kørt over 150000 km!

  Så derfor mine damer og herrer - hold jer laaaangt væk fra denne model. Ikke alene er den usandsynlig langsom i optrækket, den er også langt fra hvad jeg vil kalde for "driftsikker".

          Peugeot Partner 1.9 Diesel

  06-03-2007 - 17:19

  Få en gratis e-mail adresse


  Der findes adskillige steder på nettet hvor man kan få sig en gratis e-mail adresse. De fleste af dem er dog spækket til med reklamer og man får desuden tilsendt en masse spam-mail, fordi de sælger deres e-mail kataloger til div. firmaer. Derudover har de fleste udbyderer også en begrænsning på hvor mange MB mail man kan ha' liggende.

  Men hvis du vil være fri for alt dette, så har du muligheden nu. Jeg tilbyder nemlig en 100% reklame- og spamfri, gratis e-mail adresse, på min webserver. Tilbuddet er til alle der måtte ha' lyst. Der er frit valg hvad angår navne, da det er kun don@donwerner.dk der er i brug i øjeblikket. Du sender mig blot en PB, hvis du vil ha' oprettet en e-mail adresse hos mig.

  Billedet herunder viser webmail klienten. Simpel og helt fri for reklamer.

  05-03-2007 - 14:51

  Lian Li 6070Plus Kabinet


  Fik lige lyst til at skrive lidt om mit computer kabinet, som jeg selv synes er en rigtig lækker lille sag.

  Lian Li er en af verdens førende designere indenfor aluminiums computer kabinetter. Siden 1983 har de produceret computer kabinetter.

  Hvis man går efter et støjsvagt kabinet, med et stilrent look så kommer man ikke udenom Lian Li's model 6070Plus. Det fremstår elegant og med rene linjer. Man fornemmer virkelig at man har med et kvalitetsprodukt at gøre, som er lidt ud over det sædvanlige. Kabinettet er nemlig fremstillet i ren aluminium!

           

  Selve kabinettet er designet med stor omhug. Det er tydeligt, at der er brugt en del timer på at finde den bedste løsning til et system, som gør det let at skille kabinettet ad og installerer diverse hardware, såsom harddiske og motherboard. Resultatet er blevet et utrolig fikst system, som gør det legende let at montere hardwaren i kabinettet. Ved blot at løsne to fingerskruer kan man f.eks. rykke bundpladen ud, som motherboardet er fastmonteret på. Det samme gælder for strømforsyningen og harddisk-racket. Nem og ligetil.

  Derudover er siderne og toppen af kabinettet beklædt med et 4 mm tyndt lag lydisolerende materiale, som gør kabinettet yderst støjsvag.

             

  Ikke overraskende er Lian Li 6070Plus ikke helt billig, på trods af at den faktisk er faldet lidt i pris siden lanceringen tilbage i 2005. I øjeblikket koster den ca. 1500 kr. Dertil kommer så strømforsyningen, som ikke følger med til kabinettet når man køber det. Eneste tilbehør er tre stk. støjsvage blæsere.

  Kabinettet findes i to forskellige farver - aluminiums/sølv og sort, som er den model jeg har.

  Lian Li Official Website
  04-03-2007 - 00:59

  Terminator Trilogy


  Har netop bestilt denne godte hjem fra England (hmv.co.uk). Box-settet indeholder 6 skiver, alle tre Terminator film og en hulens masse ekstra-materiale. Altsammen til den favorable pris £16.99 - Hvorfor er det lige jeg altid ender med at købe et eller andet, når jeg sidder og keder mig bag skærmen og surfer på nettet?

  Nåmen, jeg glæder mig i hvert fald til at modtage den. Så er der dømt Terminator aften for fuld udblæsning! I'll be back!

                             Terminator Trilogy box-set
  02-03-2007 - 19:02

  Alpha Dog - Et sandfærdigt drama


  Filmen Alpha Dog er baseret på en sand historie, der udspillede sig i November 1999. Vi følger den unge narkohandler, Johnny Truelove (spillet af Emile Hirsch), som kidnapper en 15-årig bror til en mand, der skylder ham penge. Tingene går dog ikke helt efter planen, og hvad der startede som mere eller mindre uskyldig plan, ender til sidst i et tragisk drama.

                         

  På trods af den lidt tvivlsomme titel, så er Alpha Dog faktisk en ganske udemærket film. Efter en lidt roddet start, bliver filmen ret hurtig spændende og de godt to timer som filmen varer, flyver af sted.

  Emile Hirsch spiller fantastisk, men også Justin Timberlake og Ben Foster fortjener stor ros for deres præstationer. Filmen byder også på en række mere kendte skuespillere, som dog ikke har de bærende roller. Bl.a. medvirker Bruce Willis og Sharon Stone begge i filmen, men som sagt har de mindre roller.

                         

  Alpha Dog er et rigtig godt drama. Spændingen er intakt til sidste øjeblik og man lever sig virkelig ind i de forskellige personernes problemer, som de kæmper med undervejs. Man skal dog ikke forvente at se en film der er spækket med actionscener og speciel-effects, for det er der ikke meget af i filmen. Derimod har den en rigtig go' historie at byde på, som desværre også er sandfærdig...


  Karakter:

  Imdb Rating: 6,4

                             Se trailer her | Official Website |Læs mere på imdb.com
  02-03-2007 - 10:00

  Videoblog - Min scooter!


  Så er det blevet tid til endnu en lille videoblog, som denne gang skal handle om mit kæreste eje, nemlig min scooter. Det er en '06 Aprilia SR 50 Factory, som er blevet chip-tunet (den har elektronisk indsprøjtning, kaldet Ditech) og derudover er der monteret et Gianelli Reverse tun-udstødning.

  Jeg fik i sommers opdateret firmware versionen i ECU'en (Electronic Control Unit), som er en onboard computer der styrer bl.a. indsprøjtningssystemet, hvilket bevirkede at den fik et væsentligt bedre optræk og en lidt højere top-hastighed.

  I modsætning til de fleste analog speedometer, så passer det elektroniske speedometer jeg har på min scooter faktisk nogenlunde. Jeg lavede en måling med en GPS enhed for nylig, som viste at den "kun" afviger med ca. 1-2 km/t. ved top-hastighed.

  Her er tre små videoer, som viser scooteren i aktion. De er alle optaget i sommers. Go' fornøjelse!


  Bikeride.avi  Topspeed.avi


  Alarm.avi
  Følg Xboxlife her