Vinterbird's blog
20-04-2008 - 14:55

Travl tid forude

Det er sommer, det er sol og det er søndag !

Hvor er det vidunderligt med solskin. Så længe det ikke står i vejen for min skærm.... Men i dag vil jeg sidde og nyde Lost Odyssey og gøre klar til Metal Gear betaen i morgen. For de næste to uger bliver meget intense for mit vedkommende.

Først og fremmest, så er der det her spil der hedder Grand Theft Auto IV som skal anmeldes, og så har jeg en udenlandsrejse inden længe, hvor jeg skal ud og se et stort Xbox 360 ekslusivt spil (mere om det senere i bloggen).

Udover det, så er der altid frustrationen ved mit universitetsprojekt og virkemidler i World of WarCraft, som ser ud til at give mig lange nætter med masser af skriven. Og så er der alt det andet, som podcasten, nyheder og andre anmeldelser man skal tage sig af.

Der er egentlig masser at give sig til. Så det vil jeg give mig i kast med.

Til slut, et lille hint om det spil jeg skal se i England om nogle uger:Hvis nogen gætter det. Så bliver jeg ualmindeligt meget imponeret.
10-04-2008 - 09:01

Print er død

Print er død.

Eller rettere sagt; døende. I går lukkede Games for Windows Magazine (tidligere kendt som Computer Gaming World), efter 27 år i branchen. Hvis vi ser bort fra de økonomiske problemer Ziff Davis Media Group er i. Så er print et døende dyr.

Online mediet bliver mere og mere en integral del af vores hverdag, og med det. Så forsvinder grunden til at læse i printmagasiner. For hvorfor vente med at få nyhederne og anmeldelser en gang om måneden. Når man i stedet kan gå ind på en hvilken som helst spilorienteret hjemmeside, og få det seneste indenfor industrien på splitsekunder.

Print har de sidste år overlevet på at kunne have bedre og dybdegående artikler. Og frem for alt, eksklusive artikler. Men det kan ikke blive ved med at gå sådan. Online mediet banker på døren, og en ny måde at få information er her. Desværre så betyder det, at print mediet må på hugge blokken. Gamere vil have tingene nu og her, og det kan de få på nettet. Ikke på GFW.

Det er selvfølgelig sørgeligt at se folk, og ikke mindst en så gammel kriger som GFW forlader arenaen. Men som Jeff Green også påpegede. Så er det en ny start. Muligheden for at fokusere mere på online mediet, og lave dækning den vej.

Men det hele koger ned til min egen lille dommedags forudsigelse. >PcPlayer, Gamereactor, Play og alle de andre vil ikke være her om 2 år. Online mediet er på vej, og det kan ikke stoppes.

Til Jeff Green, Shawn Elliot, Ryan Scott og Shawn Melloy. Tak for en masse god underholdning, og jeg håber at de kan bidrage med en masse gode artikler til Ziff Davis Media Group. Selv uden GFW.

09-04-2008 - 11:48

Hvordan GTA kan påvirke altingOm meget kort tid sidder du, jeg og ham ovre i den anden lejlighed fra mig og spiller GTA IV.

Men hvilken platform bliver det på? De fleste herinde på Xboxlife ender nok på 360, ligesom jeg selv gør. Men jeg tvivler på at ham ovre i den anden lejlighed vil spille det på 360.

Hvorfor? Fordi at hver gang et GTA spil har været udgivet. Har det været mest populært, og først, på Playstation konsollen. Gennem de sidste 10 år er GTA brandet blevet mere og mere brændt fast, som noget der hører til i Sony land.  Da jeg for 10 år siden spillede GTA3, var det på PS2. Da jeg første gang spillede GTA1 var det på Playstation 1. Dette bliver første gang jeg spiller et GTA på andet end et Sony produkt.

Men grunden til jeg spiller på 360, er fordi at Xbox 360 har et større community, så det bliver nemmere at gennemtæske Skou i spillet, når vi begge spiller på 360. Og så er der selvfølgelig DLC’et i fremtiden.

Men. Vi er gamere. Vi er det hrdcore segment af industrien. Vi ved hvem Cliff Blezsinsky er. Vi ved at GTA4 får DLC. Men det gør den almene bruger, som tager ned i EB af og til for at købe et nyt spil ikke. Han forbinder, ligesom jeg gør, GTA serien med ordet Playstation.

Mange af mine venner her på Aalborg Universitet vidste ikke engang GTA var på vej til Xbox 360. De gik ud fra at det kom på PS3, ligesom alle de andre GTA spil.

Og det er denne opfattelse der kan komme til at skubbe for alvor ved Playstation 3’s magt. Hvis 8/10 mainstreamere forbinder GTA med Playstation. Så går de ud og køber en PS3. Bare for at spille GTA. Og GTA er et spil som er ualmindeligt populært i mainstream land. Det er det spil alle spiller.

Så når det bliver tid til GTA. Så vil jeg sidde og tjekke salgstal når jeg ikke lige spiller GTA. For selvom 360 udgaven nok kommer til at sælge mest. Så kommer PS3 udgaven til at rykke ualmindeligt meget hardware.

GTA 4 kan komme til at ændre på alting, og blive et stort problem for Microsofts fortsatte dominans.